2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jött a német, és összetörte a világ legmenőbb kosárcsapatát

Hirdetés

Jött a német, és összetörte a világ legmenőbb kosárcsapatát

Sorsdöntő mérkőzés az NBA-ben a playoffban, vagy ha nem megy, akkor legalább a play-innbe igykvő két botladozó csapat, a házigazda Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks között. Mindkét együttes nélkülözi sérült szupersztárját, LeBron Jamest, illetve Luka Doncicot.

A Mavericks mérlege 35 győzelem, 35 vereség, a Lakersé 34/36. Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk: ha a Lakers győz, akkor utoléri ellenfelét, mindkét csapatnak 35/36 lesz a mutatója 11 meccsel az alapszakasz vége előtt.

Minden adott a hazai sikerhez, 7 másodperccel a végső dudaszó előtt 109-105-re vezet a Lakers. De ekkor szabálytalankodnak a triplára készülődő Maxi Kleberrel szemben, három büntetődobás. Kleber nem a legélesebb kés a fiókban, ebben a szezonban 58,3 százalékban értékesíti a büntetőket, az előbb is kihagyott kettőből egyet.

Most viszont mindhármat értékesíti a 31 éves würzburgi melák. 

Hirdetés

De még mindig csak 109-108, és a Lakers jön. Josh Green azonnal faultolja Anthony Davist, 6,1 másodperc van hátra, két dobás. És Davis kihagyja az elsőt! A másodikat viszont bedobja, 110-108, dallasi időkérés, majd még egy, és jön az oldalbedobás.

Mindenki tudja, hogy Irving fogja kapni a labdát, az NBA legjobb clutch shootere, vagyis a hajrában ő értékesíti legjobb százalékkal a dobásokat. Övé is a labda, de szinte minden Lakers-játékos rázuhan, képtelen dobóhelyzetbe kerülni. Kérlelhetetlenül peregnek a másodpercek. 6…5…4..3..2..1.

Ebből már nem lesz semmi, a hazai szurkolók már emelkednek felfelé ültő helyükből, minden készen áll a diadalmámorhoz. Ekkor Irving meglátja a triplavonalon kívül ácsorgó Klebert, és utolsó erejével átdobja hozzá a labdát a túlsó oldalra.

A német játékosnak nincs ideje tétovázni, és bár a toronymagas Davis repül felé, ráemeli úgy, ahogy van. Tíz centire hagyja el a kezét a labda, amikor kigyullad a piros keret a palánk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/03/18/kleber-nemet-melak-dallas-gyozelem-lakers-nba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Majdnem abbahagyta a legfiatalabb öttusabajnokunk

Az újdonsült fedettpályás öttusabajnok Gáll Andrást, akinél fiatalabb magyar még nem nyert ezen a versenyen, …