2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Joseph Blatter szerint fel kell függeszteni a FIFA elnökét

Joseph Blatter szerint fel kell függeszteni a FIFA elnökét

Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen, aki állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel. A hatóság csütörtöki bejelentése szerint a találkozókon résztvevő főügyész ellen szintén eljárást kezdeményeztek.

A FIFA június elején minden vádat tagadott és azt állította, hogy az 50 éves sportvezető semmi törvénybe ütközőt nem tett, az ilyen találkozók egyáltalán nem szokatlanok. Lauber kedden beadta a felmondását, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit és hazudott a feletteseinek, mialatt korrupciógyanú miatt vizsgálat folyt ellene. Hivatali feladatait augusztus 31-ig látja el.

Az ügyészség felügyeleti testülete előzőleg kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval.

Lauber amiatt került a kritikák középpontjába, hogy a túlságosan lassú ügymenet következtében áprilisban elévülés miatt leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, akik a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

Gianni Infantino csütörtökön újfent visszautasította a vádakat, szerinte a találkozókon csak “a FIFA érdekét képviselve tisztázott bizonyos kérdéseket, s ez a kötelessége volt”, s a jövőben is ezt fogja tenni.

Mindig is ez volt a célom, és ettől nem hagyom magam eltántorítani. Hadd tegyem még egyszer egyértelművé: a szövetségi ügyészekkel való találkozók hozzájárulnak az ügyek teljes tisztázásához. Abban az időszakban több mint húsz ügy volt folyamatban a FIFA volt tagjai ellen”

– idézte a FIFA elnökét a szervezet friss közleménye.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a FIFA korábbi vezetője, a jelenleg hatéves eltiltását töltő Joseph Blatter is, aki belső vizsgálatot sürget.

Egyértelmű a helyzet. A FIFA etikai bizottságának eljárást kell indítania Gianni Infantino ellen és fel kell őt függesztenie”

 – közölte a svájci ex-sportdiplomata.

Joseph Blatter 17 évig főtitkára, 17 évig elnöke volt a FIFA-nak, 2015-ben viszont korrupció gyanújába keveredett és lemondott a szövetség vezetéséről. A FIFA zűrős ügyeiről egy korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200730_Joseph_Blatter_FIFA_elnok_Gianni_Infantino#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Privát versenypályás luxusklub épül Ausztráliában

Privát versenypályás luxusklub épül Ausztráliában

Privát versenypályával is rendelkező klub épül Ausztrália negyedik legnépesebb város, Perth közelében. A 100 millió …