2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jön az aranycsata: a Szeged vagy a Veszprém lesz a bajnok?

Hirdetés

Jön az aranycsata: a Szeged vagy a Veszprém lesz a bajnok?

A Tisza-partiaknak az idei szezonban nem volt okuk az örömre a legnagyobb riválisukkal játszott összecsapásokat követően: 

a bajnokságban Szegeden 36–24-re, Veszprémben 27–23-ra nyertek az Építők, a Magyar Kupa fináléjában pedig 28–26-ra győzött David Davis alakulata.

Hirdetés

Ennek azonban semmi jelentősége – legalábbis a válogatott két alapembere szerint, akik megosztották gondolataikat a párharccal kapcsolatban.

Mit vár a bajnoki döntőtől?

MIKLER ROLAND: Röviden nehéz lenne összefoglalni, de mindenképpen felszabadult, jó és lehetőleg pontos játékot. Természetesen meg szeretnénk nyerni a finálét, ehhez azonban mindenkitől extra teljesítményre lesz szükség.

LÉKAI MÁTÉ: Egyértelműek a céljaink, szeretnénk bajnokok lenni. Óriási küzdelmet várok, más-más érzésekkel jön a két csapat a döntőbe, hiszen nekünk túl kellett tennünk magunkat egy csalódást keltő BL-kiesésen, a Szeged viszont a Bajnokok Ligájából már korábban búcsúzott, az NB I-ben viszont csak sikerélménye volt a közelmúltban. Nem számít, hogy hogyan, a lényeg csak az, hogy legyőzzük ellenfelünket a párharcban.

Mekkora jelentősége van a szezon korábbi szakaszában lejátszott három, veszprémi győzelemmel zárult találkozónak?

M. R.: Nem vonnék párhuzamot, más meccsek voltak, különböző előjelekkel és nehézségekkel. Azok a találkozók már nem motoszkálnak a fejünkben, a bajnoki döntő viszont egyértelműen, az utóbbi napokban kis túlzással ezzel keltünk, ezzel feküdtünk, mindenkit ez foglalkoztat. Egyértelműen ez a két összecsapás lesz a legfontosabb ebben a szezonban, remélem, hogy az eredményekkel feledtetni tudjuk majd a korábbi kisiklásokat.

L. M.: Szinte semmi. Ebben a bajnoki rendszerben gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy első, vagy második helyen végzel az alapszakaszban, csak az számít, hogy valamelyik pozíció meglegyen. Bár a visszavágót otthon játsszuk, pályaelőnyről nem beszélhetünk – ha mondjuk két nyertes meccsig menne a párharc, akkor számítana. A Magyar Kupa döntőjében már óriási volt a küzdelem, de ezen a két találkozón még annál is nagyobb csatát várok.

Mi lehet a kulcs a döntő megnyeréséhez?

M. R.: Könnyű labdákat semmiképpen nem ajándékozhatunk a veszprémieknek, mert azt biztosan könyörtelenül megbüntetik és nem lenne jó, ha a saját helyzetünket nehezítenénk. Emellett a helyzetkihasználásunkon is sok múlhat, valamint a fegyelmezett védekezésen. És persze a kapusteljesítményen – ezen a téren nekem is lesz feladatom, bízom benne, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2021/06/02/ferfi-nb-mol-pick-szeged-telekom-veszprem-mikler-roland-lekai-mate/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Házon belüli balhé árnyékolja a francia készülést

Házon belüli balhé árnyékolja a francia készülést

A történtek múlt hét keddig, a francia válogatott utolsó felkészülési mérkőzéséig nyúlnak vissza. A Bulgária …