2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jön a Bregyóba a rúdugrás Bubkát túlteljesítő géniusza

Hirdetés

Jön a Bregyóba a rúdugrás Bubkát túlteljesítő géniusza

A legkisebb túlzás nélkül is sztárparádénak lehet nevezni az idei Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, ami annak is köszönhető, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnokok jövő hétfőn Székesfehérváron színre lépő díszes társaságában ott lesz Armand Gustav „Mondo” Duplantis, a rúdugrás újdonsült vb-győztese, a 621 centiméteres kozmikus világcsúcs gazdája is, akinek néhány nappal ezelőtt az amerikai földön megrendezett szabadtéri csúcstalálkozón vált teljessé az aranyérmekből álló kollekciója, miután a 2018-as berlini Európa-bajnokságon, a 2021-es toruni fedettpályás Eb-n, ezt követően a tokiói olimpián, idén pedig a belgrádi tető alatti világbajnokságon is a 22 esztendős született zseni állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az Egyesült Államokban született, de svéd színekben versenyző Armand Gustav Duplantis, akit a két keresztnevét elhagyva, illetve a becenevét használva egyszerűen csak Mondo Duplantisként emlegetnek, kiváló apai és anyai géneket örökölve már háromévesen kipróbálta jelenlegi versenyszámát. Félreértés ne essék, korának és alacsony termetének megfelelő méretű rúddal vagy inkább rudacskával. Greg, az amerikai édesapa 580-as egyéni csúcsával a jegyzett rúdugrók közé tartozott, Helena, a svéd édesanya sem akármilyen hétpróbázó és röplabdázó volt. Négy gyermekük közül sportolóként Armand vitte a legtöbbre, aki az első igazán értékes aranyérmét 2015-ben Caliban, az ifjúsági világbajnokságon vette át, abban a kolumbiai városban, ahol jelenleg az U20-as vb versenyei folynak. A fedett pályán és szabadtéren is világcsúcstartó sztáratléta felkészítéséről a kezdetektől egészen mostanáig a szülei gondoskodnak, menedzsere pedig az a Daniel Wessfeldt, aki egyben a svéd úszócsillag, az olimpiai aranyérmes és hétszeres világbajnoknő Sarah Sjöström képviselője, és aki éppen ebben a minőségében látogatott el nemrégiben a budapesti vizes világbajnokságra.

Micsoda kollekció!

Mondo most először látogat Magyarországra, és amit csak az atlétaszakma tud igazán nagyra értékelni, a eugene-i világbajnokság után a Gyulai István Memorial lesz az első versenye, egyben az utolsó szereplése az augusztus 15-én kezdődő müncheni Európa-bajnokság előtt. Jó a kedve, milyen is lenne, hiszen 22 évesen már minden értékes trófeát sikerült begyűjtenie, beleértve a Gyémánt Liga első helyét. Megelőzni atlétikai csúcseseményen csak a 2019-es dohai világbajnokságon tudták, ahol a győztes amerikai Sam Kendricksszel azonos eredménnyel, 597-tel lett második…

Minden célomat sikerült elérni az idei világbajnokságon, győztem, világcsúcsot javítottam, és most már tényleg teljes a gyűjteményem, mostantól tehát a duplázások feladatát kell megoldanom” – nyilatkozta telefonon az SzPress Hírszolgálatnak Duplantis, aki a hideg teleket többnyire Louisianában tölti, a nyári hónapokat pedig Uppsalában, mindig ott, ahol éppen ideálisak a felkészülés feltételei.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/08/05/duplantis-exkluziv-jon-a-bregyoba-a-rudugras-bubkat-tulteljesito-geniusza/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy éremeséllyel kevesebb, Márton Anita nem indul az Eb-n

Egy éremeséllyel kevesebb, Márton Anita nem indul az Eb-n

Covid-fertőzést kapott az olimpiai bronzérmes és világbajnoki második helyezett Márton Anita, emiatt nem vehet részt …