2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jó hírt kapott a moldovai olimpikon, magyar sporttársa bánkódhat

Hirdetés

Jó hírt kapott a moldovai olimpikon, magyar sporttársa bánkódhat

A 25 éves sportoló és lova eredetileg nem szerzett indulási jogot, viszont eredményei alapján a tartalékok között szerepelt, majd szombaton a magyar szövetség olimpiával foglalkozó, Lovasaink útja az olimpiára elnevezésű Facebook-oldala azt írta, hogy Pachl ott lehet Párizsban – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A magyar kvóta hátterében az állt – a magyarmezogazdasag.hu oldal június elején közzétett beszámolója szerint –, hogy egy kvótás moldovai versenyzőt pozitív doppingteszt miatt eltiltottak, helyére egy honfitársa ugorhatott volna be, de az egyetlen szóba jöhető moldovai sportolónak valamelyik lovával minősülnie kellett volna, ami nem sikerült neki.

A Lovasaink útja az olimpiára ma hosszú bejegyzést tett közzé, amelyben jelezte, hogy a magyar sportoló és lova ismét a tartalékok között szerepel, mivel a május 22-én felfüggesztett moldovai sportoló, Alisa Glinka ügyét gyorsított eljárásban megtárgyalták, és ennek eredményeként ismét versenyezhet.

Hirdetés

Váratlan fordulattal kezdődött a hét: a felfüggesztett versenyző státusza aktívvá változott. Hétfő délelőtt kiderült, szokatlanul gyors eljárásban bírálták el az ügyét, és ezek szerint a javára döntöttek, ami szintén nem gyakori – áll az oldalon.

A bejegyzésből ugyanakkor az is kiderül, hogy még mindig van esélye az olimpiai indulásra Pachl Benedeknek, aki 88 év után az első magyar díjlovagló lehetne olimpián.

A szövetség jelezte hogy kedd éjfélig lehetett leadni a nemzeti szövetségeknek a nyilatkozatot arról, hogy rendelkeznek olyan párossal, amely igénybe tudja venni a kvótát, majd a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/26/parizs-2024-olimpia-dijlovaglas-pachl-benedek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tavaly összetörte, idén Herendi-mintás sisakban áll rajthoz Lando Norris a Hungaroringen

Lando Norris az Instagram-oldalán jelentette be a hírt, hogy a Herendi porcelán manufaktúra által gyártott …