2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Izgalmas meccs végén döntetlen a Szolnok és a KTE találkozóján

Hirdetés

Izgalmas meccs végén döntetlen a Szolnok és a KTE találkozóján

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU 2–2 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1000 néző. Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Punyi Gyula)
SZOLNOK: Kovács P. – Tömösvári (Földi M., 72.), Szabó Alex, Kovács O., Tóth Bence, Lakatos Cs. (Irmes, 72.) – Tisza K., Berdó (Molnár R., a szünetben), Rokszin – Vólent (Kurdics, 57.), Lakatos I. (Tóth L., 79.). Vezetőedző: Csábi József
KECSKEMÉT: Varga B. – Buna, Szabó Alex, Rjasko, Szalai G., Grünvald – Nagy K., Bartha (Szuhodovszki, 66.), Vágó – Lukács D. (Tóth D., 66.), Tóth Barna. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Szabó Alex (39.), Tóth L. (87. – 11-esből), ill. Szalai G. (56., 81.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Kijöttünk a kisebb hullámvölgyből, szervezettek voltunk, láttam a csapaton azt, amit korábban. A Kecskemét igazolta jó hírét, nem véletlen a veretlenségi sorozata. Összességében jó mérkőzést játszottunk, sajnálom, hogy a vezetésünk után nem tudtunk újabb gólt lőni, de talán ebben a meccsben egy pontnál nem is volt több számunkra.
Szabó István: – Számoltunk a külső tényezőkkel, de ezen a talajon akkor is nagyon nehéz volt minőségi játékot nyújtani. Változatos mérkőzés volt, amelyen a Szolnok szerzett vezetést az első félidő vége előtt, de a szünetben megbeszéltük, hogyan fogjuk vissza a hazaiak box to box játékát. Teljesen igazságosnak tartom a döntetlent, mert bár mi jobban játszottunk, de ellenfelünk megmutatta, bármi történik, nem adja fel. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár igazi régiórangadóról van szó – hiszen a két város csupán hatvan kilométerre található egymástól –, a két klub mégis több mint tíz éve nem találkozott egymással. Legutóbb a 2010–11-es szezonban futottak össze a felek még az NB I-ben, amikor mindkétszer a hazaiak örülhettek: Kecskeméten 4–2-es, Szolnokon 2–1-es siker született.

Hirdetés

Ezt a találkozót a Tisza-partiak kezdték jobban, de tíz perc játékot követően a KTE átvette a kezdeményezést, és számos helyzetet dolgozott ki. Kapufáig is eljutottak a vendégek, a vezetést azonban nem tudták megszerezni, míg a Szolnok a belső védő, Szabó Alex bombájával előnybe került nem sokkal a szünet előtt (1–0). Az első félidő összképét tekintve a döntetlen reálisabb lett volna, de erre mondják, hogy a futballt gólra játsszák.

Jól kezdte a második játékrészt a Kecskemét, gyorsan helyzetekig jutott, majd hamar összejött az egyenlítés is Szalai Gábor fejes góljával (1–1). A lüktető iram nagyjából a 70. percig tartott, és úgy tűnt, a végjátékra kicsit leül a mérkőzés, azonban a hajrá ismét sok izgalmat tartogatott. Szalai Gábor duplázni tudott (1–2), de nyerni így sem volt képes a sok beíveléssel próbálkozó, erős fejjátékot produkáló vendégcsapat, ugyanis a csereként beszálló Tóth László kiharcolt és értékesített egy tizenegyest (2–2), így döntetlennel zárult a találkozó.

Összességében kifejezetten jó mérkőzést láthatott a közönség, amelyen igazságos döntetlen született. A KTE bajnoki veretlenségi sorozata így már nyolc forduló óta tart, s az újonc az egy pontnak köszönhetően maradt a dobogón, a Szolnok pedig két vereség után tudott ismét pontot szerezni, amire nagy szüksége volt.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Véget ért a mérkőzés! Döntetlennel zárult a Szolnok és a Kecskemét összecsapása! Köszönjük, hogy velünk tartottak! 

92. perc: Földi Marcell sárgult be egy fault után. 

91. perc: Nagy KTE-helyzet! Egy szöglet utáni kavarodást követően Nagy Krisztiánhoz került oda a labda, de 8 méterről fölé durrantott!

90. perc: Három perc a ráadás. 

90. perc: Szolnoki helyzet! Tóth László kapott remek labdát, amivel ziccerbe került, de 10 méterről már csak a kapusba tudta lőni a labdát! 

89. perc: Romanek János, a MÁV másodedzője kapott sárgát reklamálásért. 

87. perc: GÓL! ISMÉT DÖNTETLEN! A sértett, Tóth László állt oda a tizenegyeshez, és magabiztosan a jobb alsóba bombázta a labdát! 2–2 

86. perc: TIZENEGYES A SZOLNOKNAK! Tisza pörgette tovább a labdát Tóth Lászlónak, akit Szabó Alex buktatott a büntetőterületen belül! A vendégek védője sárgát is kapott.

81. perc: GÓL! VEZET A KECSKEMÉT! Nagy Krisztán jobb oldali szöglete után Tóth Dániel csúsztatta meg a röviden a labdát, középen Szalai Gábor érkezett, és négy méterről a kapuba kotorta a labdát! 1–2

79. perc: Az utolsó szolnoki csere, Lakatos Istvánt Tóth László váltja. 

76. perc: Szuhodovszki kísérlete 23 méterről jócskán fölé szállt. 

74. perc: Nagy Krisztián lőtt ballal 15 méterről, de Kovács Péternek nem okozott gondot megfogni a labdát. 

72. perc: Kettőt cserél a Szolnok. Tömösvári és Lakatos Csaba jön le, Földi Marcell és Irmes Dávid jön be. 

67. perc: Molnár Róbert jobb oldali beadása csúszott le, a labda pedig a lécen csattant! 

66. perc: Kettős csere a Kecskemétnél. Lukács és Bartha helyett Tóth Dániel és Szuhodovszki Soma a pályán.

65. perc: Tóth Barna kapott sárgát utólag egy szabálytalanságért.

63. perc: Molnár Róbert lőtt 25 méterről, a középre tartó lövést biztosan fogta Varga Bence.

62. perc: Buna tartott rá Rokszin lábára, amiért sárgát kapott. 

60. perc: Tömösvári próbálkozott 25 méterről, lövése egy méterrel szállt fölé. 

59. perc: Nagy Krisztián sárgult be, miután szabálytalankodott Tiszával szemben. 

57. perc: Szolnoki csere. Vólent helyére Kurdics Levente érkezik. 

56. perc: GÓL! EGYENLÍT A KTE! Bartha jobb oldali beadása után Szabó Alex fejelt a lécre a hosszún, a kipattanót pedig Szalai Gábor 7 méterről a kapu bal oldalába bólintotta! 1–1

48. perc: Nagy Krisztián 12 méteres lövését biztosan fogta Kovács Péter. 

46. perc: A Szolnok cserélt a szünetben, Berdó helyett Molnár Róbert a pályán. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés! 

Az első 10 perc a Szolnoké volt, majd jöttek a kecskeméti helyzetek, ám a vendégek nem tudták kihasználni lehetőségeiket. Az utolsó negyedóra hozta a legkiegyenlítettebb játékot, mely során a hazaiak egy igazi bombával szereztek vezetést. Az összképet tekintve azért az iksz reálisabb lenne.  

45. perc: Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek! 

44. perc: A hazai Szabó Alex kapott sárgát, amiért nem engedte, hogy a vendégek elvégezzenek egy szabadrúgást. 

39. perc: ÓRIÁSI GÓL! VEZET A SZOLNOK! Rokszin jobb oldali szöglete után többször is kísérletezett lövéssel a MÁV, ám a blokkokról visszajött a labda, ami ezután Szabó Alexhez került, aki 16 méterről kilőtte a bal felső sarkot! 1–0  

31. perc: Tömösvári ívelt be a jobb oldalról, Tisza pedig 10 méterről jócskán fölé fejelt.

27. perc: Lukács kap sárgát, amiért visszahúzta Tiszát.

26. perc: Bartha ívelte be középre a szabadrúgást, Tóth Barna 11 méterről fejelt, a hazaiak kapusa pedig bravúrral tolta szögletre a kapu jobb oldalába tartó labdát! 

Az első 10 perc egyértelműen a Szolnoké volt, azóta viszont a KTE sokkal veszélyesebb, és többször is közel állt a vezetés megszerzéséhez.

22. perc: Újabb hatalmas kecskeméti helyzet! Nagy Krisztián jobb oldali szögletét Tóth Barna csúsztatta tovább, a hosszún érkező Vágó pedig 3 méterről fölé fejelt! 

20. perc: KTE-kapufa! Nagy Krisztián szabadrúgását Lukács fejelte le középre, Rjasko pedig 16 méterről félfordulatból lőtt, a labda pedig a lécet súrolva hagyta el a pályát! 

19. perc: Rjasko tűzte rá nagyjából 30 méterről, de lapos lövésében nem volt erő, így könnyedén fogta Kovács Péter. 

15. perc: Nagy Krisztián jobb oldali szöglete után Tóth Barna fejelt 8 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé. Nem volt benne erő, így igazán nem volt veszélyes. 

13. perc: Hatalmas kecskeméti lehetőség! Kovács Olivér hibája után Szabó Alex került nagy helyzetbe, de 10 méterről laposan a jobb kapufa mellé lőtt!

Megközelítőleg 1000 néző tekinti meg a mérkőzést a Tiszaligeti Stadionban. 

6. perc: Óriási hazai helyzet! Rokszin ívelte be a labdát a védők mögé, Vólent 5 méterről fejelhetett, de Varga Bence közelről bravúrral védte a rövidbe tartó labdát! 

A Szolnok tiszta kékben játszik, míg a Kecskemét fehérben, némi lila színezéssel. 

2. perc: Tömösvári bal oldali szögletét Kovács Olivér fejelte 6 méterről fölé. 

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a hazaiak indítják útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK

Érdekesség, hogy a harmadik helyen álló KTE az eddigi nyolc meccséből hatot otthon játszott le, a két idegenbeli fellépésén pedig nyeretlen maradt. Igaz, a Diósgyőr és a Vasas vendégeként játszottak 1–1-et, tehát az idegenbeli eredményeiket sem szabad lebecsülni. A MÁV hazai mérlege a bajnokságban két győzelem, egy döntetlen és egy vereség – legutóbb a Vasas tudott három ponttal távozni Szolnokról, megtörve ezzel a klub több mint féléves hazai veretlenségét.

Bár igazi régiórangadóról van szó – hiszen a két város csupán 60 kilométerre található egymástól –, a két klub mégis több mint 10 éve nem találkozott egymással. Legutóbb a 2010–11-es szezonban futottak össze a felek még az NB I-ben, amikor mindkétszer a hazaiak örülhettek. Kecskeméten 4–2-es, Szolnokon 2–1-es siker született.

– Láthatóan jól összerakott, szervezett csapat a Kecskemét. Ezt nemcsak a KTE eredményei és a táblázaton elfoglalt helye miatt mondom, hanem mert magam is láttam, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobbak. Kellemes meglepetése a bajnokságnak a klub. Jól igazoltak, jól is rakták össze a keretet. Harcos mérkőzést várok, hiszen láthatóan a fizikális dolgokra, a magas játékosokra építenek. Nehéz feladat előtt állunk, de felkészülünk belőlük – idézi a Szolnok vezetőedzőjének, Csábi Józsefnek a szavait a kecskeméti klub honlapja.

– Hazai pályán veszélyes ellenfél a Szolnok, ezt mutatták a bajnokság elején – nyilatkozta a KTE hivatalos oldalán a csapat vezetőedzője, Szabó István. –  A Diósgyőrt is legyőzték egy agresszív labdaszerzésekre épülő játékkal, nagy becsvággyal. Most volt egy kis hullámvölgy náluk, ez minden csapat életében természetes, egy Vasastól és egy Siófoktól ráadásul nem szégyen kikapni. Szoros mérkőzésre számítok, ahol taktikailag is nagy csata várható. Mi adjuk az ellenfelet a Szolnoknak a bajnokságban, így gyakorlatilag állandóan látnak minket, emiatt talán nekünk is változtatni kell, de szerintem ők is fognak. Sajnos vannak kisebb problémáink, de ezeket házon belül talán meg tudjuk oldani. Szeretnénk Szolnokról is ponttal, pontokkal távozni.  

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Meglátjuk, mire megy a legutóbbi két bajnokiján vereséget szenvedő Szolnoki MÁV a legjobban szereplő újonc, a hét forduló óta veretlen Kecskemét ellen.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szolnoki-mav-fc-kecskemeti-te-elo-2851651

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …