2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Itt a vége, húsz év után a Budapest Honvéd kiesett az élvonalból

Itt a vége, húsz év után a Budapest Honvéd kiesett az élvonalból

Nagyon komoly téttel bírt a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd számára az utolsó fordulóban találkozójuk, mivel a felcsúti gárda még bízhatott a dobogós helyezésben, a kispestiek pedig az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni, és esetleges győzelmükkel kiharcolni az élvonalbeli tagságot. Hozzá kell viszont tenni, hogy a Honvédnak nem lett volna kizárólag elegendő a győzelem, az ezzel párhuzamosan játszott Vasas–Mol Fehérvár találkozón vendéggyőzelem esetén egészen biztosan búcsúznak az élvonaltól.

Az előző fordulóban a Honvéd hazai pályán szenvedett vereséget kulcsfontosságú mérkőzésen a Mezőkövesdtől, míg a Fehérvár hazai pályán győzte le magabiztosan a kupagyőztes Zalaegerszeget, így a kispestiek a szakadék széléről várhatták a záró fordulót. A hazai vereséget követően a Honvéd-szurkolók le akarták vetetni a mezt játékosaikkal, végül erre nem került sor, és a kiábrándító szereplés ellenére a kispesti tábor teljes lélekszámmal állt a csapat mögött Felcsúton. 

Az általuk kifeszített a molinón a következő szöveg állt: Együtt sírunk, együtt nevetünk, bármi történjen, mi mindig itt leszünk. És hozzá ragasztották: 

Szégyen. Utalva ezzel a címerhez nem méltó szerepléshez.

A nagy érdeklődésnek megfelelően már a hét közepén nem lehetett jegyet kapni a Pancho Aréna vendégszektorába, pár óra alatt elkapkodták a belépőket a kispestiek, míg a Puskás Akadémia szimpatizánsai is a szokásosnál nagyobb lélekszámmal képviseltették magukat. Mégiscsak szombat este és kiváló futballidő volt, nagyjából 25 Celsius-fokot mértek a kezdőrúgás pillanatában. 

A Puskás Akadémia nyolc idegenlégióssal, míg a vörös-fekete csapat három külföldi labdarúgóval a soraiban kezdte a találkozót. És egy pillanatig sem vesztegette az időt a Honvéd, rögtön a második percben Tamás Krisztián iramodott meg a bal szélen, majd a centerezésre Átrok Zalán érkezett, gyenge lövése viszont Markek Tamás kapus kezeiben kötött ki. 

A 10. percben veszélyeztetett első alkalommal a hazai együttes, Favorov tizenhatos sarkáról érkező szabadrúgását Szappanos Péter hárította bravúrral. A vendégszurkolókon nem múlott semmi, megállás nélkül zúgott a Honvéd-tábor. Mondjuk az egész szezonra igaz, ha a szurkolókon múlik, akkor a csapat a kiesőzóna közelében sem lenne. 

A 27. percben Marius Corbu egy kipattanó után, öt méterről lőtt a kispesti hálóba, de korábban szabálytalankodott a felcsútiak támadója, így a találatot a videóbíró érvénytelenítette. Ezzel egy időben a Budapest Honvéd komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni, így fél óra játék után még mindig az első percekben vezetett támadása volt a kispestiek legígéretesebb lehetősége.  

DVAST20230527302

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Tíz perccel az első játékrész vége előtt újra életre kapott a Honvéd támadójátéka, Tamás és Átrok kiváló összjátéka után lépett ki Kocsis, akit éppen még a tizenhatos vonala előtt rúgott fel Jakup Plsek. A videóbíró megvizsgálta az esetet, nem ítélt büntetőt, így veszélyes helyről Zsótér Donát próbálkozhatott szabadrúgással, de lövése éppen a léc fölött hagyta el a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/05/27/otp-bank-liga-33.-fordulo-puskas-akademia-budapest-honved-helyszini-osszefoglalo-kieses/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fordított az első félidő végén a Fradi! - A Ferencváros–Csukaricski Ekl-csoportmérkőzés percről percre

Fordított az első félidő végén a Fradi! – A Ferencváros–Csukaricski Ekl-csoportmérkőzés percről percre

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/sport/futball/2023/09/21/europa-konferencialiga-ferencvaros-csukaricski-csoportmerkozes-percrol-percre-kozvetites/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …