2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Isten második fia nagy tévedés volt

Hirdetés

Isten második fia nagy tévedés volt

Megannyi változó szólhat bele az együttesek előzetes koncepciójába, amelyek hatására felüti a fejét a kapkodás: az egyik lemarad a saját választási lehetőségéről, a másik eladja a teljes jövőjét, a harmadiknál egy kutya ül a döntéshozói székbe, a negyedik meg bármit is csinál, úgysem sülhet el jól. Eközben az ifjoncok idegszálainak szakítószilárdsága a legkeményebb próbának van kitéve, hiszen a draft napja számukra az addigi legkomolyabb mérföldkövet jelenti. Nem csoda, hogy sokuknál eltörik a mécses, de akadnak olyanok is, akik minden erejüket latba vetve igyekeznek leplezni a feszültséggel elegyedő csalódottságot, mert azt hiszik, senkinek sem kellenek. Micsoda szerencse, hogy ezt ország-világ előtt kell megtenniük, hiszen a kamerák egy perc nyugtot sem hagynak nekik. De legalább mi is készíthetünk ezekből az őrült pillanatokból egy összeállítást.

Még Isten második fia is belekeveredett az emberkereskedelembe

A draftsorrend mindig az előző szezon végeredménye alapján alakul ki: az utolsó helyezett választ először, a bajnok pedig utoljára. Ezzel ér véget az első kör, ezt aztán megismétlik hatszor. Papíron egyszerűnek tűnik, viszont a csapatok szabadon csereberélhetik egymással a saját draftcetlijüket, így pillanatok alatt a feje tetejére állhat minden. És ez általában meg is történik.

1999-ben például a New Orleans Saints az összes az évi, valamint a 2000-es első és harmadik körös pickjét a Washington Redskinshez cserélte annak érdekében, hogy felugorjon az ötödik helyre, ahol kiválaszthatta a futó Ricky Williamset. A running back hatalmas tehetségnek volt kikiáltva, olyannyira, hogy a Philadelphiában tartott drafton a szurkolók óriási elégedetlenkedésben törtek ki és kifújolták azt a Donovan McNabbet, akit a második helyen vitt el az Eagles. Pedig még a polgármester is odaszólt a vezetőségnek, hogy Williamset kell kiválasztani.

Hirdetés

Megesik, hogy egy fiatal egyszerűen megtagadja, hogy annál a csapatnál játsszon, amelyik lefoglalta a játékjogát. Pontosan ez történt 2004-ben, amikor mindenki tudta, hogy Eli Manning lesz a legelső választott, az irányító pedig nagyon hamar világossá tette, hogy esze ágában sincs az 1/1-es jogot birtokló San Diego Chargers színeiben pályára lépni. A kiválasztás mégis megtörtént, a legkisebb Manning fivér pedig láthatóan nem igazán akarta leplezni az érzéseit, amikor a kezébe adták a Chargers mezét. A sztori itt még nem ért véget, a New York Giants közbelépett, és megegyezett a kaliforniaiakkal, hogy kiválasztja Philip Riverst, akit aztán szívesen kicserél Manningre, de persze még hozzácsap néhány draftcetlit. Az üzlet megköttetett, később pedig óriási hatást gyakorolt az NFL történetére.

1000 wattos mosoly

1000 wattos mosoly

Fotó: Sporting News Archive / Getty Images Hungary

Tim Tebow viszont jóval kisebbet, legalábbis a pályán. Minden idők egyik legimpozánsabb egyetemi pályafutását zárta a Florida Gators irányítójaként, de már akkor is rengetegen kérdőjelezték meg a dobómozdulatát, valamint a profi ligához kellő pontosságát és stílusát. A mélyen vallásos, emberileg kifogástalan Tebow még abban a Gatorsben sem hajlott el, amelynek az összesített bűnlajstroma simán versenyre kel az utcai bandákéval, és ezért, valamint a győztes szezonok miatt mégis sok csapat érdeklődött iránta. De még ezzel együtt is a 3-4. kör környékére jósolták, a Denver Broncos azonban gondolt egyet, feljebb cserélt az első körben, és lecsapott a sokak által Isten második gyermekeként aposztrofált QB-re. A csoda pedig nem maradt el, Tebow sokáig emlékezetes menetelést vezényelt le a Broncos élén 2011-ben, majd a rájátszásban sokkolta a jóval esélyesebb Pittsburgh Steelerst is. Talán senki sem gondolta volna, hogy az lesz pályafutása utolsó TD-átadása: nem sokkal később a Denver leigazolta Peyton Manninget, Tebow-t pedig a New York Jetshez cserélte, ott pedig alig került pályára. Később megfordult még a New England és a Philadelphia edzőtáborában is, de egyik helyen sem élte túl a keretszűkítést, majd megpróbálkozott a baseballal, sőt hat év szünet után a Jacksonville Jaguars is meghívta, ám ott sem került be a végleges, 53 fős keretbe.

10 years ago today, Tim Tebow and Demaryius Thomas connected on this iconic play in overtime to give the Broncos a playoff victory over the Steelers ????????

(via @nflthrowback) pic.twitter.com/BCp4e7r0kg

— SportsCenter (@SportsCenter) January 8, 2022

Keblemre, komisszár uram!

Nem csak a Super Bowl alkalmával lehet elborult dolgokra fogadást kötni, a draft is pont ilyen esemény. Ha valaki a legtutibbra akar menni, arra tesz pénzt, hogy Roger Goodellt, az NFL első emberét tökéletes összhangban megszülető füttykoncert és boozás köszönti.

A játékosok annyira nem utálják Goodellt, mint a szurkolók (nem csoda, hiszen az ő életükre addig nem volt hatással), így az sem meglepő, amikor egyesek a kiválasztás által kiváltott katarzist a komisszáron vezetik le.

A legközelebb Dontari Poe-hoz került a komisszár, a hatalmas defensive tackle a pacsi és az ölelés után majdnem egy csókot is adott Goodellnek még 2012-ben:

A leghosszabb ölelés rekordja egyetlen választással, azaz néhány perccel később dőlt meg: ezt a Philadelphia Eagles klasszis védőfalembere, Fletcher Cox tartja, aki pontosan 10,76 másodpercig szorította magához a főnököt.

Hat választással később Melvin Ingram nevét mondta ki a commish, akivel még egy közös kézfogást is bemutatott:

Három évre rá a rendkívül érdekes ruhában színpadra lépő Danny Shelton még fel is emelte a vezetőt.

Finde jemanden, der dich so in den Arm nimmt wie Danny Shelton 2015 Roger Goodell ❤️

Happy Draft, everyone!

???? @NFL pic.twitter.com/LBfFosKxoe

— Footballerei (@Footballerei) April 29, 2021

Ezek az érzelmileg túlfűtött pillanatok a draft velejárói, hiszen megannyi huszonéves fiatal álma válik valóra, és megbizonyosodnak arról, hogy az addigi kemény munka és sok lemondás megérte. Persze a java még csak akkor kezdődik.

Amikor még a Packers mentette meg Rodgerst

Akik látták az Újoncok napja című filmet, és nem azzal voltak elfoglalva, hogy Kevin Costner arcán bármilyen érzelmet keressenek, azoknak derenghet, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/amerikaifutball/2023/04/26/nfl-draft-top-pillanatok-aaron-rodgers-bill-belichick-philadelphia-eagles-tim-tebow/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hiába a bajnoki cím, menesztették a Bayern München vezérigazgatóját és sportigazgatóját

Hiába a bajnoki cím, menesztették a Bayern München vezérigazgatóját és sportigazgatóját

A bajor egyesület nagyjából egy órával a története 33. Bundesliga-diadalát érő, Kölnben aratott 2–1-es siker …