2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Indiából edzették távmunkában az Év Atlétáját

Hirdetés

Indiából edzették távmunkában az Év Atlétáját

Földrészek között ingázó gátfutó lett az év magyar férfiatlétája.  Szücs Valdó jövőre két VB-n és az Eb-n is döntőt futna, mert elege lett a „majdnem sikerültekből”.

Súlyos és makacs izomsérüléssel, egy repülőút közben kialakult lassan gyógyuló betegséggel, és az ezekkel összefüggő mentális problémákkal is meg kellett küzdenie a Zalaegerszegen született Szücs Valdónak, akit idén az Év Magyar Atlétájának választottak meg. A tokiói volt az első olimpiája, ahol nyolc századmásodperccel, azaz a célfotón is alig látható különbséggel maradt le a döntőről. A bosszantó „majdnem sikerültek” sorozatának ez csak az egyik epizódja volt. A 2019-es dohai világbajnokság selejtezőjének első körében öt ezredmásodpercen múlt az elődöntőbe jutása, tavaly pedig mindössze három századdal kellett volna előbb a célba érkeznie, hogy beállíthassa gátfutótársa Baji Balázs fedettpályás országos rekordját a 60 méteren. Így aztán nem meglepő, hogy jövőre merőben új fejezetet szeretne nyitni sportolói pályafutásának történetében. Nem rugaszkodik el a valóságtól, amikor úgy fogalmaz, hogy két világbajnokságon, előbb fedett pályán Belgrádban, majd szabadtéren Eugene-ben, végül a müncheni Európa-bajnokságon is döntős szereplésekkel szeretne szintet lépni. Ha ez így összejön, új egyesületében, a Debreceni Sportiskolában ünnepelni fogják a már most is ötszörös országos bajnok versenyzőjüket.

Büszke arra, hogy az olimpiai csapat tagja lehetett. Tokióban sikerült az erényeivel és a hibáival együtt igazán megismernie önmagát, és felmérnie azt, hogy mekkora alázattal tudja teljesíteni a feladatait. Jól érezte magát, és abból is erőt tudott meríteni, hogy „mikroszkopikus” különbségen múlt a döntőbe jutása.

Hirdetés

Távirányítás Indiából

„Nem értek egyet azokkal, akik a kevésbé jól sikerült első olimpiájuk után azzal védekeznek, hogy a tanulópénzüket fizették meg. Én nem kóstolgattam, hanem faltam az olimpia élményeit, örültem annak, hogy az angol mesterem telibe találta a formám időzítését, pedig arra a messzi Indiából vállalkozott, ahová a jelenlegi munkája szólította. Megtapasztalhattam, hogy nem szabad a papírformára hagyatkozni, mert a semmi máshoz nem hasonlítható olimpiai kihívás súlya alatt a favoritok is felsülhetnek, vagy éppen a döntőben vesztik el fonalat. Engem az olimpia egésze feldobott, és már ott Tokióban arra késztetett, hogy erős akarattal vegyek lendületet, mielőtt a Párizs felé vezető útra lépnék” – jelentette ki az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó gátfutó, akinek 11 éves korában tetszett meg az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/12/15/indiabol-edzettek-tavmunkaban-az-ev-atletajat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

Fucsovics Márton rögtön az első fordulóban kiesett az Australian Openen

A világranglistán 35. helyen álló Fucsovics Márton öt szettben kapott ki Dusan Lajovicstól az Australian …