2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Imre Bence: a negyeddöntő az elvárás az olimpián

Hirdetés

Imre Bence: a negyeddöntő az elvárás az olimpián

„Mostanában sokan mondják, hogy alapvető elvárás a csoportkörből való továbbjutás, és nyilván saját magunkkal szemben is ez az elvárásuk, de nagyon nem lesz könnyű” – nyilatkozta vasárnap az MTI-nek Imre, aki a Ferencvárosból nyáron a német THW Kielhez szerződik.

Hozzátette, az első csoportmérkőzésen – július 27-én Egyiptom ellen – nagyon sok múlik majd. Szerinte a csoportellenfelek közül az észak-afrikaiak vannak a legközelebb hozzájuk tudásban.

Ilyen szempontból a francia, a norvég és az egyiptomi csapat szerintem hasonló szinten van, bár a norvégokat nem nagyon vertük meg az utóbbi időben, és Egyiptomot sem. Nagyon fontos lesz az első meccs, megpróbálunk arra megfelelően felkészülni, de utána az Argentína elleni ugyanolyan fontos lesz, ha nem fontosabb, mert ott talán mi vagyunk egy kicsit esélyesebbek.

Imre úgy vélekedett, ha sikerülne továbbjutniuk, a negyeddöntőben bármi megtörténhetne, az pedig „egy álom lenne, ha éremmel tudnánk hazatérni”.

Hirdetés

A jobbszélső a helyszínen tekinti meg a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjét, de nem a THW Kiel meghívására érkezett, hanem édesapjával, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőrvívó Imre Gézával utazott ki a tornára.

Német csapata a következő idényben nem indulhat a BL-ben, mivel a bajnokságban csak negyedik lett. A játékos szerint nem is probléma, hogy jövőre az Európa-ligában szerepelnek – ahol a négy közé kerülés lesz a céljuk –, hiszen átmeneti szezon következik a csapat számára, amely az utóbbi két évben olyan játékosokat veszített el, akikre épített a klub, őket pedig fiatalokkal próbálják pótolni.

Példaként megemlítette, hogy a 22 éves feröeri Elias Ellefsen Skipagötun is látszik, hogy nagyon tehetséges, szinte már klasszis irányító, de még neki is idő kell, hogy teljesen megszokja ezt a ritmust.

„Ez egy hosszú szezon volt nekik is. Új korszak kezdődik, és bízom benne, hogy meg tudjuk állni a helyünket” – mondta a 21 éves szélső.

Imre elárulta, ha tagja lesz az olimpián szereplő válogatott keretének, akkor augusztus középen költözik Kielbe, ha nem, akkor július 20. előtt, mert akkor kezdődik a felkészülés.

A szakmai stáb tagjai közül már szinte mindenkivel beszélt, sőt két hete eltöltött néhány napot a klubnál. Egyelőre nem tudja pontosan, milyen szerepet szánnak neki, de mivel sok mérkőzésük lesz, nagyon bízik benne, hogy sok játéklehetőséget kap.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2024/06/09/ferfi-kezilabda-valogatott-2024-parizs-olimpia-imre-bence-chema-rodriguez/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …