2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Sport / „Ilyen nincs máshol a Földön” – Szabó Szebasztián az első vb-érmére hajt

Hirdetés

„Ilyen nincs máshol a Földön” – Szabó Szebasztián az első vb-érmére hajt

„Holnaptól kiderül, igazam van-e, mindenesetre jó formában érzem magam” – jelentette ki az Index érdeklődésére Szabó Szebasztián, aki egy év elteltével ismét nagy világesemény érméért ugrik a vízbe a Duna Arénában. A Frankfurtban született, Zentán nevelkedett úszó tavaly májusban Európa-bajnok lett 50 méter pillangóúszásban a budapesti kontinensviadalon, majd az év végén Kazanyban 25 méteres medencében három újabb Eb-aranyérmet gyűjtött.

Ezúttal négy egyéni számban (50 m pillangó, 50 m gyors, 100 m pillangó és 100 m gyors) valamint a 4×100 m férfi gyorsváltó tagjaként méretteti meg magát.

„A péntek délután a pihenésről szólt, szombaton aztán viszonylag korán kell kelni, és rögvest sűrű is lehet a program. A cél egyértelműen a döntő pillangón, utána pedig a váltóval is szeretnénk megmutatni. Szerintem gyorsak leszünk – jó lenne majd egy éremért is harcban lenni a fiúkkal. Nem hiszem, hogy erőnlétileg gond lesz. Az utolsó versenynapom ennél kicsit húzósabb, akkor lesz a 100 pillangó és az 50 gyors, egymás után ilyen rövid idővel még nem úsztam őket versenyen, de ezt is kipróbáljuk most.”

Hirdetés

„Jól sikerült a felkészülés, bár a novemberi rövid pályás Európa-bajnokság után elkapott koronavírus miatt mélyebbről kellett kezdenünk felépíteni ezt a versenyidényt, mint eredetileg terveztük. Az akkori kéthetes kihagyás sokáig éreztette még a hatását. A tavasz végére azonban nem panaszkodhatom, akár Győrben, akár Budapesten készültem, minden edzésmunka renden volt. Igyekeztünk minél több versenyen elindulni, így szimulálni a lehető legtöbb helyzetet, amivel a világbajnokságon is találkozhatom majd. Szerintem meg lesz a munka gyümölcse – mondta Szabó, aki már alig várja, hogy ismét telt ház előtt versenyezhessen Magyarországon.

„Egyszerre jelent plusz nyomást – hiszen nagyobb az eredménykényszer –, és plusz erőt, hogy a hírek szerint a délutáni programban rendre telt ház előtt úszunk majd. A magam részéről nagyon szeretem ezt az élményt. Sajnos 2017-ben csak a lelátóról figyelhettem, hogy micsoda hangulatot teremtenek a magyar szurkolók, de így is hidegrázós élmény volt. Most nem lehetnek annyian (nem épültek kiegészítő lelátók a Duna Aréna két oldalához ellentétben az öt évvel ezelőtti versennyel – a szerk.), de biztos vagyok benne, hogy hasonlóan nagy szurkolás lesz majd.

Nincsenek pontos számok arra, mit jelent egy úszó teljesítményében, amikor egyszerre több ezren kiabálják a nevét, de két-három százalékot biztos jelent. Meglepő lehet, de nem is feltétlen a dobogón állni a legjobb érzés a Duna Arénában; a legnagyobb löketet az adja, amikor a rajtkőhöz szólítanak minket és egyszerre megdörren a lelátó. Nagyon szeretem ezt a pár pillanatot

– idézte fel.

„Őszintén, nem tudom, mi a titok. Máshol is sokan szeretik a sportot, sokan szeretik az úszást. Ilyen fanatikus hozzáállással mégsem találkozni. Az egész Földön nincs máshol. Talán az a legfőbb különbség, hogy azok, akik idehaza kijárnak a versenyekre, tényleg úgy jönnek, nemcsak nézni szeretnék, hanem szurkolni is – minél hangosabban.

Nagyon sok helyen úsztam a világon, de olyat, ami itt zajlik egy nagy verseny közben, olyan zsongást még nem éltem át egyetlen külföldi versenyen sem.

Mindegy, hogy milyen sokan mennek ki, olyan hangulat nincs még egy a Földön, mint a nagy versenyeken nálunk a Duna Arénában.”

Szabó az április végi országos bajnokságon 50 méteres számában (pillangó, gyors) legyőzte Milák Kristófot. Hasonló teljesítménnyel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/fina_vizesvb_budapest/2022/06/17/uszas-szabo-szebasztian-duna-arena-magyarok-szurkolas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leimeter Dóra: Nem szeretnénk Párizsig várni, hogy világversenyt nyerjünk!

A világversenyen hosszú évek óta verhetetlennek tűnő amerikaiakat is megszorongatta női pólóválogatottunk a telt házas …