2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Igazságos döntetlen Szegeden

Hirdetés

Igazságos döntetlen Szegeden

 

 

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–PÉCSI MFC 1–1 (1–1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Derdák Marcell (Király Krisztián, Huszár Balázs)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gajdos (Dobos Á., 75.), Horváth K., Kóródi (Gréczi, 61.) – Haruna (Gerrmán, 61.) Vezetőedző: Dragan Vukmir
PÉCSI MFC: Helesfay – Svedjuk, Dávid Z., Preklet, Katona L. – Tölgyesi, Kövesdi – Hegedűs M. (Varga B., 84.), Marques-Airosa (Tihanyi, 67.), Bíró B. (Szabó Z., 78.) – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László
Gólszerzők: Horváth K. (27.), ill. Bíró B. (32.)
MESTERMÉRLEG

Dragan Vukmir: – Meg kell becsülni az egy pontot, mert az ellenfélnek is volt bőven helyzete, igaz, nekünk talán egy nagyobb kimaradt.
Vas László:
– Mindkét csapatnak megvolt a lehetősége arra, hogy megnyerje a meccset. Talán elégedett is lehetnék az egy ponttal, de most egy kicsi hiányérzet van bennem. Ha valamivel több a hit, az önbizalom, akkor bátrabban lejátszhattuk volna azokat a lehetőségeket, amelyekből megszerezhettük volna a győztes gólt.

Hirdetés

ÖSSZEFOGLALÓ 

Igazán családias hangulatban, nagyjából 500 néző előtt kezdődött a találkozó, amelyen a sérülések és betegségek miatt a pécsiek kispadján mindössze öten ültek, abból is négyen 17-19 éves játékosok. Pörgősen indult a meccs, az első tíz percben a Szeged négy, a Pécs három szögletet rúghatott – eredmény nélkül. Aztán beállt a meccs üteme arra, amelyre számítani lehetett: a Szeged támadásokat épített, a Pécs villámgyorsan kontrázott. A hazai támadásoknak a 27. percben lett meg az eredménye, amikor Horváth Krisztofer egy csel után éles szögből a rövidbe lőtte a labdát, 1–0. Nem sokat, csupán öt percet késett a válasz, Bíró Bence szépen fejelt a bal sarokba, 1–1. A Szeged a bajnokságban 440 perc után kapott megint gólt. Nem volt eseménytelen a szünetig hátralévő idő sem, immár gól nélkül.

A második félidő elején folytatódott az ide-oda játék, minden támadásban volt lendület, dinamika, bár ekkor inkább a Pécs volt a kezdeményezőbb. Aztán fordult a kocka, a Szeged feljavult, majd a párharcokra koncentrálódott a meccs. Gajdos közelről a kapus kezébe emelt a 73. percben, ez volt a második játékrész addigi legnagyobb helyzete. A hajrá viszont a vendégeké volt, akik többször veszélyeztették a jól védő Molnár F. kapuját. A végén Gréczi és Kovács Milán lövését is hárította Helesfay, így alakult ki az 1–1-es végeredmény.

17. FORDULÓ
November 24.

III. Kerületi TVE–ETO FC Győr 0–3
Soroksár–DVTK 1–1
Budaörs–Aqvital FC Csákvár 1–1
Szentlőrinc–Vasas 0–2
Dorog–Szolnok 2–0
Szombathelyi Haladás–Siófok 1–2 
Békéscsaba–Nyíregyháza 1–0
Tiszakécske–Kecskemét 1–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–PMFC 1–1
Budafok–Ajka 1–1

47. perc: Kóródi kapott sárgát. 

46. perc: elkezdődött a második félidő. 

45+1. perc: véget ért az első félidő. 

45+1. perc: Katona kapott sárgát. 

43. perc: Hegedűs M. szabadrúgása éppen csak elkerülte a bal felső sarkot.

42. perc: Kővári kapott sárgát.

40. perc: Gajdos szöglete után Simon Á. két méterről csúsztatta fölé a labdát. 

 

39. perc: Bíró B. szemben a kapussal föléemelte a labdát. 

A Szeged a bajnokságban 440 perc után kapott megint gólt. 

32. perc: GÓÓÓL! Jobb oldali beadás után Bíró Bence fejelt a bal sarokba, 1–1.

32. perc: Haruna volt egy picit körülményes, felpörgette a labdát, és mire ballal ráfordult az ötösön, blokkolták.

29. perc: pécsi helyzet végén Hegedűs M. fölé bombázta a labdát.   

27. perc: GÓÓÓÓL! Horváth Krisztofer egy csel után a bal oldalon szinte nulla szögből, az alapvonaltól két méterre ballal a hálóba lőtt, 1–0.

18. perc: Kövesdi is sárgát kapott. 

16. perc: Dávid Z. kapott sárgát.

 

14. perc: Temesvári is megpróbálta a lövést, ő is célt tévesztett 

8. perc: Horváth K. 23 méterről laposan mellélőtt.

5. perc: Gajdos jobbról beadta a labdát, szögletre mentettek a védők.  

3. perc: a szegedi kapu előtt pattogott a labda, többször is visszakerült a pécsiekhez, végül szögletre mentettek a védők. Kontra jött ebből, ez is szöglet. Gajdos beadásából Temesvári fejelt mellé.

1. perc: pirosban a vendégek, kék-feketében a szegediek. A kezdőrúgást Pádár Nikolett, a Haász-SZUE 15 éves felnőtt magyar bajnok úszója végezte el.

 

Az biztos, hogy a vendég pécsiek helyzete nem egyszerű, hiszen rengeteg sérüljük és betegük van, így a kispadon Tihanyin kívül csupa 17-19 éves játékos foglalhat helyet. 

A hazaiak vezetőedzője, Dragan Vukmir ugyanazt a kezdőt jelölte ki, amely Szolnokon is kezdett, míg a pécsieknél Kónya és Károly kiesett, a keretben sem voltak, míg Tihanyi csere lett, így helyettük Hegedűs M., Bíró B. és Kövesdi találta magát a meccsen pályára lép tizenegyben.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az ősszel szépen menetelő Szeged a legutóbb meglepetésre hazai pályán az alsóházi III. Kerületi TVE-től vereséget szenvedő Pécsi MFC ellen.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szeged-csanad-ga-pecsi-mfc-2862053

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az utolsó érintés – Malonyai Péter

  A hetvenes években, a Johan Cruyff fémjelezte holland futball jóvoltából lett közkeletű itthon, hogy …