2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Igazi ékszer: ilyen trófeát kapnak a Giro magyarországi szakaszainak győztesei

Hirdetés

Igazi ékszer: ilyen trófeát kapnak a Giro magyarországi szakaszainak győztesei

A díjak különleges formáját és mintázatát az 1900-as évek főúri készletmintái ihlették. A színvilág és motívumok ezekre az évekre jellemző időszakot elevenítik fel. Ezek az egyedi darabok rendkívüli gondossággal, 21 karátos arany festéssel, kézzel készültek a Hollóházi Manufaktúrában.

A manufaktúra életében nem ez az első alkalom, hogy világversenyek győzteseinek készítenek díját. Az 1989-es Formula–1-es magyarországi futamgyőztese, Nigel Mansell is Hollóházi serlegvázát kapott.

A sport területén kívül más fontos eseményekre is készít a Hollóházi Porcelánmanufaktúra egyedi tervezésű díjakat és emléktárgyakat, ilyenek például a Duna-díj, a Közmédia Év embere díja, a Virtuózok. De fontos jubileumokra, világhírű művészek, neves alkotók, számára is készítenek emléktárgyakat, mint például az a Zoób Kati által tervezett váza, melyet Placido Domingo, világhírű operaénekes és karmester kapott 80. születésnapja alkalmából a Virtuózok jóvoltából.

Hirdetés

A porcelánból készített díj formáját tekintve egy tradicionális serlegváza, ezt a formát eredetileg Volák Judit, magyar keramikus tervezte 1989-ben. Maga a színvilág, az áttört ornamentum és a virágmotívumok is ezekre az évekre jellemző időszakot elevenítik fel. A váza kézzel festett tulipános díszítései a Hollóházi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/02/giro-d-italia-trofea-hollohazi-porcelanmanufaktura/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fradi foci után vízilabdában is bajnok lett

A Fradi foci után vízilabdában is bajnok lett

A szerdai összecsapáson a Ferencváros újra fölényes győzelmet aratott, azt követően, hogy az első felvonáson …