2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Igaz a hír: Nápolyból keresik Rossit, de csak a felesége és a gyerekei

Hirdetés

Igaz a hír: Nápolyból keresik Rossit, de csak a felesége és a gyerekei

Rekkenő hőségben tartotta meg csütörtökön Telkiben búcsú-sajtóértekezletét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mielőtt bárki is megijedne, nem mondott le a Maestro, csakhogy a mieink számára a szerdai, müncheni 2–2-vel befejeződött az Európa-bajnokság.

Az első kérdés – a megérdemelt gratuláció után – arra vonatkozott, miben fejlődött a válogatott az utóbbi hetekben.

Köszönöm a gratulációt, átadom a fiúknak, a szakmai stábnak. Hiszen ők voltak a kulcsszereplők – kezdte Rossi. – A válogatott több szinten is előrelépett. Ma már félelem nélkül megküzdünk a világ legjobbjaival is, állóképesség, futás terén és taktikailag is megálljuk a helyünket. A különbség technikai szinten van, de bízom benne, hogy előbb-utóbb meg tudok hívni olyan játékosokat is, akik technikailag is megütik az élvonal szintjét. Hiszen Szoboszlai Dominik hamarosan hadra fogható lesz. De egyelőre nem a hiányosságokról akarok beszélni, köszönetet akarok mondani a fiúknak a nagyszerű teljesítményükért.

Azt is firtattuk, miben lépett előre ő, Marco Rossi, mit tanított neki ez az Eb. Szakmailag és emberként egyaránt.

Hirdetés

Az elmúlt 35 napban sok szempontból fejlődtünk, nemcsak én, hanem a szakmai stáb is. Május 17-én kezdtük az összetartást, és az elmúlt napokban kiderült, hogy van csapatunk! A fiúk motiváltak és rátermettek, a fizikai paraméterekben is fejlődtek, és a számok nem hazudnak. Az eredmények nem tükrözik teljesen azt a hatalmas előrelépést, amit tettünk. Én még mindig szeretnék támadóbb, proaktívabb játékot játszani, mint ahogy Izland ellen is tettük. Azt látom magamon is meg a környezetemen is, hogy nagyon sok apró részletben fejlődtünk. Magam nap mint nap törekszem a fejlődésre.

Rossi hangsúlyozta, hogy nagyszerű mesterei voltak Mircea Lucescu és Marcelo Bielsa személyében. Tőlük azt tanulta, hogy mindig tudatában voltak a saját hibáiknak, és nem féltek ki is mondani  ezeket. Mindig van lehetőség a fejlődésre. Ha ezt szem előtt tartja az ember, csak kívülről öregszik, de belül mindig fiatal marad, húzta alá a szakember.

Felmerült, vajon melyik taktikai formáció az üdvözítő. Rossi felidézte, hogy amikor 2012-ben átvette a Honvédot, az első évben harmadikok lettek, de akkor még nem a 3-5-2-t erőltette. A 2015–2016-os idényben a Mezőkövesd ellen, amikor újból leszerződtette a Honvéd Lanzafamét, akkor döntött a 3-5-2 mellett.

Én a pályafutásom során mindenféle rendszerben játszottam – mondta. – Bevallom, a három belső védős felállást szeretem, mert ez a legrugalmasabb. Ha tegnap négy védővel állunk fel, akkor előttük egy rugalmatlan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/24/igaz-a-hir-napolybol-keresik-rossit-de-csak-a-felesege-es-a-gyerekei/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

Fél hazamenni az olimpiáról a belarusz sportoló, rendőri védelmet kért

A rövidtávfutó kritizálta az edzőit, emiatt kötelezték arra, hogy hazatérjen. Állítása szerint kényszerítették arra, hogy összecsomagoljon …