2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Idő előtt hazaküldik a katari vb „rabszolgamunkásait”

Hirdetés

Idő előtt hazaküldik a katari vb „rabszolgamunkásait”

Katarban több ezer rosszul fizetett vendégmunkást kényszerítenek hazatérésre a labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt, így sokan attól tartanak, hogy munka nélkül maradnak, nem tudják eltartani a családjukat, és mélyen eladósodnak – írja a Guardian.

Egyes esetekben a munkavállalók azt mondják, hogy a szerződésük lejárta előtt küldték haza őket, anélkül hogy a teljes fizetésüket megkapták volna.

Sajtóhírek szerint minderre azért van szükség, mert a katari kormány arra utasította a legtöbb vállalkozó céget, hogy szeptember közepéig fejezzenek be minden munkálatot, és csökkentsék az országban tartózkodó munkavállalók számát.

Hirdetés

A lapnak nyáron nyilatkozó vendégmunkások százával dolgoztak a fullasztó páratartalomban a Corniche nevű sétány, valamint a mellette húzódó útszakasz felújításának befejezésén, amelyek várhatóan a turisták és futballrajongók ezreinek célpontja lesznek a torna idején. Elmondásuk alapján kétéves munkára számítottak Katarban, ám egyes esetekben előfordult, hogy mindössze tíz hónap után hazaküldték őket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/09/22/katar-vendegmunkasok-szerzodes-lejarta-elott-hazakuldik-rabszolgamunka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Mayweather haknizott egyet potom 20 millióért

Bár Floyd Mayweather Jr. már visszavonult a profi boksztól, 45 évesen még mindig formában tartja …