2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Spanyol labdarúgás / Hotelszoba – Somogyi Zsolt jegyzete

Hirdetés

Hotelszoba – Somogyi Zsolt jegyzete

Furcsa hiányérzetünk lesz, amikor vasárnap kora délután kisétál a Camp Nou gyepére az FC Barcelona és a Real Madrid csapata. Aligha túlzás: e párosítást milliárdok kísérik figyelemmel világszerte. A mostani összecsapás különleges lesz, leginkább azért, mert Lionel Messi Marseille-ben, egy szállodai szobában, a televízióban nézi majd, amint korábbi csapata megküzd ősi riválisával. Azért ott, mert a délutáni spanyol rangadót (amely időben kissé ütközik a Manchester United–Liverpool angol bajnokival, elképesztő vasárnap vár ránk) követi az esti francia csata, amelyen a PSG az Olympique vendége lesz. Sohasem tudjuk meg, mit érez legbelül Lionel Messi, mert szinte biztos, hogy ezekről az érzéseiről legfeljebb sablonosan beszél majd. Mit érezhet, aki 2005-ben játszott először a Real ellen, és 26 góljával a párosítás gólkirálya, és szíve szerint sohasem hagyta volna el a Barcát? És még az sincs kizárva, hogy abban a hotelszobában odatelepszik mellé párizsi klubtársa, Sergio Ramos, aki 47 meccsen viselte a madridiak hófehér mezét a katalánok ellen, és sokszor hiába üldözte az argentint, sőt, ki is állították, amikor más megoldást nem találva kíméletlenül felrúgta. Emlékszel? – kérdezhetik egymástól, és tény: lesz min nosztalgiázni.

Barca–Real, Lionel Messi nélkül? A nézettségi adatok tényleg érdekesek lehetnek, csökken-e az érdeklődés a hatszoros aranylabdás távozása után? A szakmai megközelítés persze az, hogy a Barcelona láthatóan nehezen heverte ki legnagyobb sztárja elvesztését (mindent egybevetve 778 tétmeccsen 672 gólt szerzett, ezt lehetetlen pótolni), lassan tér magához a csapat, és a vasárnap délutáni összecsapás valódi teszt lesz: mire mennek nélküle?

Nincs erre kimutatás, csak személyes megérzés: sokkal többet vesztett a Barcelona és úgy általában a spanyol bajnokság, a La Liga Lionel Messi elvesztésével, mint amennyit PSG és a francia Ligue 1 nyert. Amikor a 34 éves világklasszis hanyagul alábökött a tizenegyespontra letett labdának a kedd esti BL-meccsen, mi, magyarok talán együttéreztünk Gulácsi Péterrel, a világ inkább azt látta: Leo Messi egyre inkább otthon van Párizsban, még talál örömöt a futballban. Ám hogy vasárnap délután összeszorult szívvel nézi majd a tévét a hotelszobájában, abban biztos vagyok.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Hirdetés

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/hotelszoba-somogyi-zsolt-jegyzete-2856039

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Bilbao ijesztgette a Real Madridot, de Benzema gólja mindent eldöntött

    SPANYOL LA LIGA9. FORDULÓ Real Madrid–Athletic Bilbao 1–0 (1–0)Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Isidro Díaz de …