2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hosszú Katinka: Mindig komfortosan éreztem magam a fájdalomtól

Hirdetés

Hosszú Katinka: Mindig komfortosan éreztem magam a fájdalomtól

Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője a csütörtöki napon megnyitó beszédében elmondta, hogy immár második alkalommal társrendezője az akadémia és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ a konferenciának, és többek között kiemelte a szív és az akarat szerepét a sportsikerek fő elemeként, illetve a kiválasztás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A nap programját a sportszakmai előadások mellett azok a kerekasztal-beszélgetések adták, amelyek különböző aspektusokból vizsgálták a tehetségek kiválasztását, a sikeres pályafutásig vezető utat, az esetleges csapdákat, amelyek gátat szabhatnak a tehetség kibontakozásának. A kulturális, sportvezetői, sportpolitikai vagy éppen gazdasági megközelítések mind gazdagították a kialakult képet.

Mocsai Tamás

Hirdetés

Mocsai Tamás

Fotó: lotus7.hu

A délelőtti program kiemelkedő eseménye volt a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő, Hosszú Katinka szereplése, akivel Mezei Dániel, a TF kommunikációs vezetője beszélgetett a pályafutásáról.

A nyári római úszó-Eb-n pályafutása 97. érmét megnyerő klasszis felidézte a kezdeteket: úszóedző nagypapájának köszönhetően ismerkedett meg a sportággal, amelyet Egerszegi Krisztina és Kovács Ágnes videón visszanézett sikereinek hála még jobban megszeretett. Folyamatosan új motivációkat találtak nagyapjával, aki 13-14 éves koráig edzette.

Arról is beszélt, hogy egy élsportolónak alapvetően meg kell barátkoznia a fájdalommal. 

Mi az évek során elég jóban lettünk, mert bár fiatalon még nehezebben viseltem, de a négyszáz vegyes az egyik legnehezebb szám, így muszáj voltam hozzászokni. Egyszerűen fogalmazva: aki jobban bírja a fájdalmat, az nyer – én pedig mindig is komfortosan éreztem magam a fájdalomtól.

Egyébként nem úgy tűnt, hogy sikertörténet lesz az övé, 16-17 évesen nem tartották elég jónak és Hosszú is megkérdőjelezte a saját tehetségét, így került ki az Egyesült Államokba ösztöndíjjal. Ott aztán találkozott egyrészt Dave Salóval, aki az edzője lett, másrészt olyan lehetőségekkel, amelyekről addig csak álmodni mert. Amerikai trénerének és a körülményeknek hamar meglett az eredménye: 2009-ben aranyérmet nyert a római világbajnokságon, onnantól pedig újra elkezdett hinni magában, amely a későbbi, világraszóló sikereket is eredményezte.

Megjegyezte, hogy az akadémiákon a körülmények most már itthon is olyanok, mint anno Los Angelesben, ám véleménye szerint sok mindennek kell még változnia, hogy Magyarországon is teljesen profi lehetőségek között készülhessenek az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/09/16/sport-es-innovacio-konferencia-neka-testnevelesi-egyetem-hosszu-katinka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Belgrádban folytatná remek sorozatát az FTC - Európa-liga: Crvena zvezda–Ferencváros

Belgrádban folytatná remek sorozatát az FTC – Európa-liga: Crvena zvezda–Ferencváros

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/sport/futball/2022/10/06/europa-liga-crvena-zvezda-ferencvaros—elo/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …