2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Holland varázslat volt a budapesti világbajnokság slusszpoénja

Holland varázslat volt a budapesti világbajnokság slusszpoénja

A hőség a tetőfokára hágott vasárnap Budapesten, emiatt elsősorban a férfi maratonistákat sajnáltuk délelőtt, de este sem kellett dideregnünk a Nemzeti Atlétikai Központban. Este nyolckor kezdődött a program, abban a reményben, hogy talán addig valamennyire csökken a forróság, de Budapest ezekben a napokban a földkerekség egyik legforróbb pontja, még este is…

Szóval a magasugró hölgyek kezdték. A favorit az ukrán Jaroszlava Mahucsik volt, nehéz nem szurkolni a 21 éves  szépségnek. Amikor tavaly február 24-én az oroszok bombázni kezdték az ukrán városokat, és Putyin tankjai megindultak Kijev felé, Mahucsik autóba szállt, és hatnapi kalandos odüsszeia végén megérkezett Belgrádba, a fedett pályás világbajnokság színhelyére, amit ilyen előzmények után  is megnyert!

Mahucsik elképesztő tehetség. 2019-ben, 17 évesen, Dohában már ezüstérmet szerzett a szabadtéri vb-n, amit 2022-ben, immár 20 évesen megismételt, a tokiói olimpián pedig harmadik helyen végzett. 

Aztán ellőtték a férfiak 5000 méteres versenyét, a mezőnyben az 1500-on csak ezüstérmes Jakob Ingebrigtsennel. Nem indult eseménytelenül a futam, a kenyai Ishmael Kipkurui jó 35 méterrel elfutott a többiektől, és tartotta is az előnyét. Ingebrigtsen az üldözőboly végén poroszkált, hátulról a harmadik helyen. Kipkurui előnye 2500 méternél fogyott el, eddig tartott a szökési kísérlete. A vezetést az etióp Gebrwiwet vette át, Ingebrigtsen, a táv címvédője most már a mezőny közepén haladt. Három körrel a befutó előtt még mindig egyben volt a mezőny, ez pedig 800 méterrel a vége előtt sem változott.  

A hajrá az utolsó kör elején kezdődött, és gyorsan kéttagúra olvadt az élboly: a spanyol Mohamed Katirra és a norvégra. A célegyenes bejáratánál a második helyen haladó Ingebrigtsen hátranézett, akkor azt hittük, nem tudja lehajrázni Katirt, és csak arra figyel, hogy meglegyen az ezüst. És húsz méterrel a vége előtt még mindig a vicsorgó Katir vezetett.

De akkor a norvég valahonnan előhúzott még egy energialöketet, és megnyerte a hihetetlenül izgalmas döntőt. 

Egy ezüst 1500-on, egy arany 5000-en, azért ez nem olyan pocsék mérleg.

Az élet nem állt meg, férfi gerelyhajításban az indiai Neeraj Chopra, Tokió olimpiai bajnoka másodikra hatalmasat, 88,17 métert dobott, amivel mint később kiderült, meg is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/27/budapest-vilagbajnoksag-kilencedik-nap-jakob-ingebrigtsen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Dudás Hunor, a the path sportmanagament ügynökség ügyvezetője emlékeztetett: a rendezvényre tavaly az adta az …