2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Híres sportolók is futottak a gerincsérültekért

Hirdetés

Híres sportolók is futottak a gerincsérültekért

A kilencedik alkalommal megrendezett Wings for Life World Run a világ minden tájáról fogadta a lelkes jelentkezőket, akik nem csupán saját, de mások egészségéért is futottak. A jótékonysági verseny nevezői ugyanis minden évben egy gerincsérültek gyógyításával foglalkozó alapítványt támogatnak – a sportkedvelők idén 4,7 millió eurót gyűjtöttek össze.

„Amikor az emberek összefognak, nagyszerű dolgok történnek” – mondta Anita Gerhardter, a Wings for Life nonprofit alapítvány vezérigazgatója. „Hálás vagyok azért, hogy ilyen sokan mentek ki futni az ügyünk érdekében. Az elmúlt években már nagy lépéseket tettünk a gerincvelő-sérülés gyógymódjának irányába. Az idei résztvevőknek köszönhetően pedig továbbra is támogatni tudjuk a nagyszerű tudósok munkáját.”

Magyarországon május 8-án 13:00 órakor indultak meg a regisztrált résztvevők, akik egy applikáció segítségével tudták kiválasztani egyéni távjukat. A Városligetben zajló hazai rendezvényen többek közt a téli olimpia utáni pihenését élvező Liu Shaolin Sándor is megjelent. „A COVID után jó látni, hogy ilyen sokan eljöttek a közös megmozdulásra. Sokkal többet tudtam futni, mint a múltkor, és ez a jó hangulatnak és a társaságnak volt köszönhető” – nyilatkozta az olimpikon, aki tacskójával, Dinnyével vágott neki a versenynek. „Ahhoz képest, hogy szegény egy kör után kikészült, meglepően jól bírta” – mesélte kis kedvencéről a gyorskorcsolyázó. 

Hirdetés

A magyarországi eseményen Tótka Sándor vezényelte le a bemelegítést, majd nekiállt egyéni körének. Ugyan nem rajongója magának a sportnak, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/05/10/gerincserultekert-futottak-hires-sportolok-wings-for-life-world-run/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Fradi foci után vízilabdában is bajnok lett

A Fradi foci után vízilabdában is bajnok lett

A szerdai összecsapáson a Ferencváros újra fölényes győzelmet aratott, azt követően, hogy az első felvonáson …