2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hiába győztünk a társházigazda ellen, kudarc volt a női kéziválogatott Eb-szereplése

Hirdetés

Hiába győztünk a társházigazda ellen, kudarc volt a női kéziválogatott Eb-szereplése

A Svédország elleni ötgólos vereséget hozó találkozó után több kérdés is felvetődött a házigazda Szlovénia elleni összecsapás előtt. Talán a legfontosabb ezek közül az volt, hogy a magyar válogatott fogja-e bírni fizikálisan a hatodik mérkőzést a tornán, ez azonban a szlovéneknél is aktuális lehetett, mivel Norvégia ellen két nappal korábban ki-ki mérkőzést játszottak, és sokáig úgy tűnt, meglephetik a címvédőt.

A másik a motivációs szintek közötti különbség volt. Az összecsapás előtt ugyan a magyar csapat részéről mindenki elmondta, hogy címeres mezben egy Európa-bajnokságon nincs tét nélküli mérkőzés, azonban az megkerülhetetlen tényező ilyenkor, hogy a mieink már biztosan csoportutolsók voltak, tehát a maximum a 11. hely elérése volt, míg a szlovének egy győzelemmel életben tarthatták volna elődöntős reményeiket.

Végül nekünk sikerült elszakadnunk az ellenféltől

Nagyon gyors gólváltásokkal kezdett a két válogatott, a harmadik percben már 3–2 volt az állás a hazaiak javára. Első két góljukat rögtön beállóból szerezték, azonban erre jött a válasz mindkét szélről. A szlovének ugyan Nina Zulic révén két góllal is elléptek, Klujber Katrin vezérletével viszont a 20. percben már mi vezettünk 9–7-re.

A szlovén fal érdekes felépítésű volt, Dragan Adzic csapata ugyanis hármasban egy beállóval, valamint egy mozgékonyabb játékossal védekezett, utóbbi pedig néha szinte zavaróként lépett fel.

Hirdetés

Mindehhez viszont kellenek a jó kettes védők, és Elizabeth Omoregie személyében ez meg is volt a szlovéneknél.

A félidő közepén azonban Adzic belecserélt, és a Klujbert addig viszonylag jól hatástalanító Omoregie helyett Tjasa Stankot küldte a pályára, aki mellől kettesben rögtön két gólt is szerzett a magyar jobbátlövő.

A kétgólos vezetésünk azonban nem tartott ki a félidő végéig, Ema Abina szélről és lerohanásból volt eredményes, a játékrész végén pedig az addig nem éppen sziporkázó Ana Grost váltó Barbara Lazovic állította be a 14–14-es eredményt.

A fordulás után sokáig fej fej mellett haladtak a felek, az ellenfél pedig Natasa Ljepoja és Ana Gros találatainak köszönhetően a 39. percben át is vette a vezetést 20–19-nél. A gólszerzőkből is kikövetkeztethető, hogy itt elsősorban ismét a beállóval, valamint kettes pozícióban voltak problémáink.

Klujber Katrin a második félidőben a rövid oldalon játszott, így támadás és védekezés között cseréltük Hornyák Dórára, aki hármas pozícióba érkezett. Ami azonban itt visszatérő és továbbra is rendkívül furcsa elem volt, hogy

az irányító Vámos Petra bal oldali kettesbe futott vissza, míg Kuczora Csenge balátlövőből jobb oldali kettesbe.

A visszarendeződést ez igencsak megnehezítette, emiatt maradtak nagyobb területek Ljepojának, valamint Grosnak, bár igaz, ő Kuczoráról akkor is gólt lőtt, amikor utóbbi átkerült bal oldali kettesbe.

A szlovén vezetés azonban nem tartott sokáig, a magyar válogatott ugyanis meg tudott újulni, és egy 5–0-s sorozattal megfordította a mérkőzést. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a védekezésünk keményebb lett, és mind Szikora Melinda, mind Janurik Kinga elkezdett labdákat fogni.

Támadásban Vámos Petrának, valamint Klujber Katrinnak is sikerült kihasználnia a felpuhuló szlovén védekezést, a hármasok ebben az időszakban egyáltalán nem voltak a helyzet magaslatán.

A két említett játékos a hármasok felett, illetve a kettesek és a hármasok közötti betörésekből lőtt gólt és harcolt ki heteseket, valamint kiállításokat.

A 40. és 45. perc közötti időszak ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult, hiszen itt sikerült leszakítani előbb négy, majd öt góllal az ellenfelet, bár a hajrára fordulva a házigazda több magyar hibának köszönhetően még vissza tudott kapaszkodni két gólra. A válogatott viszont végül a félidő közepén kialakított előnyét megtartva

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2022/11/17/noi-kezilabda-europa-bajnoksag-elemzes-magyarorszag-szlovenia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

Gakpo továbbra is megállíthatatlan, Hollandia csoportgyőztes

A hollandok abban a tudatban várhatták a házigazda elleni találkozót, hogy ha nem kapnak ki, …