2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hiába a járvány, megtartják a Budapest Maratont

Hiába a járvány, megtartják a Budapest Maratont

Az idén is megtartják a Budapest Maratont, mondta el az ATV-nek a rendezvény versenyigazgatója. Kocsis Árpád hozzátette, hogy idén sokkal kevesebben lesznek, nagyjából tízezren, külföldiek pedig nem jönnek, és nem hirdették meg az iskolások futamát sem.

A Budapest Maraton rajtja szombaton indul nyolc kisebb távval, és vasárnap folyatódik a nagyobb futamokkal. A nevezéshez azonban ebben az évben kell egy Covid-nyilatkozat, amelyet a verseny oldalán lehet letölteni.

A futók ezzel igazolják, hogy nincs, és az elmúlt napokban nem is volt lázuk, nem köhögtek, nem étvágytalanok, nincs légszomjuk, hasmenésük, szaglás-, és ízérzés-vesztésük, valamint, hogy vállalják, a rajthoz és a váltózónákba maszkot viselve állnak be.

A rajt előtt és a cél után kötelező a maszkviselés, és egyértelműen kérjük, hogy a rokonok is viseljék a maszkot”

 – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

Szerdára 33 114-re emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, csak az elmúlt napon 816 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót a járványügyi tájékoztató honlap szerint. A koronavírus okozta betegség miatt kedden 24 ember vesztette életét, így a járvány áldozatainak száma 877-re emelkedett.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20201007_Hiaba_a_jarvany_megtartjak_a_Budapest_Maratont#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

37 évesen elhunyt az olimpiai ezüstérmes bobos

37 évesen elhunyt az olimpiai ezüstérmes bobos

A német sportági szövetség szerdán jelentette be a sportoló halálát, azonban annak körülményei egyelőre ismeretlenek. …