2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hétgólos portugál pofonba szaladt a kéziválogatott

Hirdetés

Hétgólos portugál pofonba szaladt a kéziválogatott

Izland kisebb csodával felérő legyőzése után – mind az előzetes esélyek, mind a hatgólos mínuszt ledolgozó hajrá predesztinálná a jelzőt – újabb fontos erőfelmérő várt a magyar kézilabda-válogatottra Svédországban. A mieink az ellen a Portugália ellen zárták az első csoportkört, amellyel egy évvel ezelőtt, az Európa-bajnokságon igencsak megszenvedtek Budapesten (31–30), s csak a véghajrában tudta egy góllal legyűrni.

Ráadásul az akkori fordítás nem ért sokat – az előzetes várakozásokhoz képest szégyenszemre – már a csoportkörben véget ért, csapatunk a 15. helyen zárta a kontinenstornát. Ezúttal teljesen más tét lebeghetett viszont a magyar fiúk szeme előtt: a csoportgyőzelem.

Az ellenfél ismeretlenségére aligha panaszkodhattunk, ennek okát egyfelől a közelmúltban lejátszott mérkőzések jelentették, másfelől pedig a tény, hogy a magyar válogatottat az Eb-fiaskó óta gardírozó Chema Rodríguez egyúttal a portugál bajnokság élcsapatának számító SL Benfica vezetőedzője is. Két játékos konkrétan a kezei alól került be Paulo Pereira szövetségi kapitány 18 fős világbajnoki keretébe.

Portugália a nyitókörben négy góllal kapott ki Izlandtól, míg a második fordulóban nyolccal verte Dél-Koreát. A mieink ezzel szemben mindkét meccsüket megnyerték, a koreaiakat szintén nyolc góllal sikerült elintézni, míg Izland ellen szombaton a már emlegetett frenetikus hajrá kétgólos győzelmet ért.

Hirdetés

A változatosság kedvéért ez a találkozós sem indult fényesen, negyven másodperc sem telt bele, Sipos Adriánt videózás után két perccel kiküldték a játékvezetők. Az emberelőnyt pedig az utolsó pillanatokban ki is használták a portugálok Leonel Fernandes révén. A másik kapunál Ancsin Gábor hibázott el két ígéretes lehetőséget, majd Pedro és Szita Zoltán kísérleténél is Miguel Ferreira nyerte a párharcot, aki így négy és fél perc alatt három védéssel kezdte a meccset. Épp annyival, mint Izland ellen a 45. percig a magyar kapusoknak összesen volt. No de ha más nem, szombaton megtanulhattuk, nem a meccs elején kell parádézni… 

Ezzel együtt nem lett volna gond, ha legalább egy-egy lövésünk utat talál a Ferreira által őrzött hálóba, ám ez több mint hat percen át nem sikerült. A hetedik perc végén beállóból Bánhidi Bence csak-csak összehozott egy gólt (2–1), de a jég ezzel sem tört meg. A portugál kapus tízpercnyi játék és a kilencedik(!) védése után már azt a merészséget is megengedte magának, hogy újra és újra a félpályáig kocogva, kézmozdulatokkal hergelje a közönséget. Tehette is, ugyanis pillanatokkal később már három góllal vezettek az ibériaiak. Ráadásul Lékai Máté hetesből sem tudta bevenni a kaput – más kérdés, hogy ezzel épp nem Ferreira, hanem a csereember Manuel Gaspar önbizalmát sikerült építenie. 

Támadásban egyre mélyebbnek tűnt a válság, ráadásul ahogy telt az idő, már a védekezés sem működött olyan feszesen, a 14. percre 6–1-re elléptek Pereira tanítványai, el is jött az első időkérés pillanata Chema Rodríguez részéről… Ám ez sem hozta meg a várt fordulatot. Sőt, ezúttal az elsőnél is hosszabb gólcsendbe süppedtünk, miközben a portugálok 5–0-s sorozatot építettek fel. A 15. percben Bodó Richárd lőtte át a falat, ebből megszületett a második találatunk, de mire a helyi eredményjelzőn átírták a gólszámot, már ismét hattal mentek a fehér mezesek, André Gomes fogott ki Székely Mártonon (no meg a teljes magyar védelmen), 8–2.

Még a 20. percig sem értünk a játékrészben, de Chema 10–2-nél ismét időt kért – nem is nagyon tehetett mást. A meccs képe egyre rosszabbul festett, immár nem is annyira a portugál kapusbravúrok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2023/01/16/ferfi-kezilabda-vilagbajnoksag-portugalia-magyarorszag-csoportmeccs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

Hónapokra kidőlt az MU játékmestere, a Bayernből érkezhet pótlás

A 30 éves játékos Reading elleni FA-kupa-meccsen dőlt ki, az összecsapást követően mankóval hagyta el …