2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hengereltek a dánok, könnyedén jutottak a legjobb nyolc közé

Hirdetés

Hengereltek a dánok, könnyedén jutottak a legjobb nyolc közé

Rövid, kétnapos szünet után szombaton folytatódott az Európa-bajnokság, amelynek nyolcaddöntője a Wales-Dánia-mérkőzéssel vette kezdetét.

A találkozó kapcsán természetesen Christian Eriksen volt az egyik fő téma, aki a dánok nyitómeccsén, Finnország ellen esett össze a pályán. A válogatott elvesztette a mérkőzést (0–1), majd Belgiumtól is kikapott (1–2), és végül az utolsó fordulóban, az Oroszország elleni fölényes győzelmével (4–1) biztosította be a továbbjutását.

Remélem, nyerünk, de nagyon nehéz lesz. A világ kilencvenkilenc százaléka Dániának szurkol a mérkőzésen. Jó csapata van, rengeteg támogatást kap

– utalt Eriksen szomorú esetére Connor Roberts, a walesiek jobbhátvédje.

Hirdetés

Az sem Wales mellett szólt, hogy a két válogatott legutóbbi két találkozóját egyaránt Dánia nyerte meg. Az UEFA Nemzetek Ligájában 2–0-ra győztek 2018-ban, akkor Eriksen szerezte mindkét gólt. A kezdés előtt hatalmas mezt vittek a pályára a nevével, ami megadta a mérkőzés alaphangulatát, igaz, a dánok eleinte nem mutattak túl nagy aktivitást.

A walesiek kezdeményeztek inkább, de sokáig egyik csapat sem veszélyeztetett. Az első valamirevaló lehetőséget a 10. percben lehetett feljegyezni, akkor Gareth Bale indult el a jobb oldalról, befelé vezette a labdát, majd 18 méterről, ballal a jobb kapufa mellé lőtt.

A találkozó elején Wales próbálkozott többet, ám ahogy teltek a percek, úgy jöttek feljebb a dánok, és fokozatosan vették át az irányítást, aminek meg is lett az eredménye. A 27. percben Mikkel Damsgaard passzolt Kasper Dolberghez, aki átvette a labdát a bal összekötő helyén, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2021/eb/2021/06/26/wales-dania/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Megvan a MOL Fehérvár új sportigazgatója

Sallói Istvánt nevezték ki az NB I-ben szereplő MOL Fehérvár FC sportigazgatójának – írja az …