2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hazájukban érinthetetlen csődörök várát készül bevenni a Ferencváros

Hirdetés

Hazájukban érinthetetlen csődörök várát készül bevenni a Ferencváros

Kezdjük rögtön a legfontosabb ténnyel: amennyiben csak a puszta számokat vesszük számításba, úgy a Ferencváros a favoritja a párharcnak. A zöld-fehérek keretének összértéke 42 millió euró fölé rúg a Transfermakt adatai alapján, míg az azeri bajnokcsapat papíron kicsivel több mint 14 millió eurót ér. De ha van csapat, amelyik már nem egyszer bizonyította, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége egyenlő a nullával, az a Qarabag.

30 millió euróval ér többet a Fradi, mint a Qarabag

Elég csak ránéznünk a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójára, mikor az azeriek a svájci bajnok Zürichet búcsúztatták a sorozatból, annak ellenére, hogy a svájciak keretének értéke is többszöröse volt, mint a Qarabagnak. De mit érdemes tudni a kilencszeres azeri bajnok Qarabagról, és tényleg favoritként léphet pályára ellenük a Fradi?

Abszolút nem.

Hirdetés

A Qarabag évek óta szinte egyeduralkodója hazája bajnokságának, a legutóbbi kilenc kiírásból nyolc alkalommal szerezte meg az aranyérmet, és dominanciáját nemcsak hazájában, hanem a nemzetközi kupaporondon is kamatoztatni tudja.

Erről elsősorban az a puszta tény árulkodik, hogy a Qarabag stabil európai kuparésztvevőnek számít a nemzetközi futballban, mivel az utóbbi években hatszor szerepelt az Európa-liga főtábláján, és egy alkalommal volt Bajnokok Ligája-csoportkörös. A tavalyi évben a debütáló Konferencialiga főtáblájára jutott fel, ahol a tavaszt is megélte, és végül az Olympique Marseille ellen búcsúzott. A Bajnokok Ligája csoportkörében való szereplése alkalmával két pontot szerzett, kétszer ikszelt az Atlético Madriddal.

Idén a selejtező első körében a lengyel bajnok Lech Poznant búcsúztatta, aztán az előbb már említett svájci bajnok Zürichet ejtette ki hosszabbítás után. Érdekesség, hogy a Poznan keretének értéke szűk háromszorosát éri az azerieknél, míg a zürichi csapat 30 millió euróval ér többet, mint a Qarabag. A Ferencváros közel megegyező értékkel bír, mint a Zürich, a ferencvárosiak összértéke 42,15 millió euró. Ha az eurómilliók futballoznának, akkor a Fradi biztos Bajnokok Ligája-csoportkörös lenne. 

A Qarabag keretében jóval több a hazai játékos, mint a zöld-fehéreknél a magyar labdarúgó. A bő kereteket szemügyre véve látható, hogy a 

Qarabagnál összesen 11 légiós játszik, míg a Fradinál ez a szám közel a duplája, a ferencvárosiaknál 21 idegenlégiós futballozik.

Az azeriek legértékesebb játékosa egy brazil szélső, nevezetesen Kady, aki piaci értéke 1,2 millió euró. Rajta kívül mindössze a francia-marokkói Abdellah Zoubir értéke éri el egyedül az egymillió eurós határt. Fontos lesz figyelni csapatkapitányukra, a hátvéd Maksim Medvedevre is, aki egyben az azeri válogatott vezére is. A 32 éves rutinos védő már 16 éve erősíti a csapatot, és már 400-nál is több mérkőzésen képviselte a Qarabagot.

Kady, a villámléptű brazil szélső lehet az azeriek legveszélyesebb fegyvere

Kady, a villámléptű brazil szélső lehet az azeriek legveszélyesebb fegyvere

Fotó: Aziz Karimov / Getty Images […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/08/03/bajnokok-ligaja-selejtezo-harmadik-fordulo-qarabaq-fk-ferencvaros-felvezeto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Amint arról beszámoltunk, péntek délelőtt még úgy tűnt, a Barcelona képtelen lesz megfelelni a spanyol …