2021. január 25., hétfőMa Pál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.25. Pál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Hátrányból nyert Budafokon a Honvéd, így az újonc telel kieső pozícióban

Hirdetés

Hátrányból nyert Budafokon a Honvéd, így az újonc telel kieső pozícióban

 

 

LABDARÚGÓ NB I
A 10. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Budafoki MTE–Budapest Honvéd 1–2
(Skribek 1., ill. Gazdag 45+2., –11-esből, Balogh N. 68.)
Budafok,
Promontor utca, zárt kapuk mögött. Vezette: Karakó

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

Hirdetés

Villogó fények szinte minden ablakban a budafoki stadion melletti utcában, néhány méterrel arrébb karácsonyfát cipelnek – szenteste előtt egy nappal készülődtek az emberek az ünnepre, a futballistáknak viszont a sporttelepen volt jelenésük. Szerdán pótolták ugyanis a tizedik fordulóból elhalasztott Budafok–Bp. Honvéd bajnokit, amelyet a kispestiek kérésére toltak el, hiszen másfél hónapja még tombolt a járvány a klubnál, kis túlzással az egész keret kiesett akkor a sorból.

S ha már kiesés… Mindkét együttes létfontosságú mérkőzésre készült, a tét nem volt kisebb, mint hogy melyik csapat telel a vonal alatt, vagyis kieső helyen.

Írnánk, hogy ennek szellemében kezdte a mérkőzést a Honvéd, de a 35. másodpercben (!) megszerezte a vezetést a Budafok, Skribek Alen volt eredményes. A kispestiek nem akarták elhinni, mi történt, hideg zuhanyként érte őket, hogy már az első percben hátrányba kerültek, pedig ideje volt észbe kapniuk. Próbáltak nyomást gyakorolni a hazaiakra, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

„Türelem, miért kapkodunk?!” – hasított a budafoki éjszakába Csizmadia Csaba kérdése, s igaza volt, feleslegesen siettette a játékot a hazai együttes. A Honvéd szenvedett, esetleges játékot mutatott, tudatosságot csak elvétve lehetett felfedezni – ennek ellenére a 34. percben lett volna esélye az egyenlítésre, de Karakó Ferenc nem adott tizenegyest Batik Bence lerántásáért, pedig Ihrig-Farkas Sebestyén szabálytalankodott a kispesti védővel szemben. Az első félidő végén viszont tizenegyest kaptak a kispestiek, a lehetőséggel Gazdag Dániel élt is.

A fordulás után érezhetően azzal a szándékkal jöttek ki a vendégek, hogy mindenáron nyerni akarnak, több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, de ez a lelkesedés néhány perc után alábbhagyott, olyannyira, hogy a hazaiak átvették a játék irányítását.

De milyen a futball: egy szép kontratámadás végén Balogh Norbert góljával megfordította a mérkőzést a Honvéd. Az eredmény nem változott, a kispestiek elléptek a kieső helyről, ettől függetlenül a vonal alá csúszó Budafok büszke lehet eddigi teljesítményére. Kispesten pedig mélyen a tükörbe kell néznie mindenkinek: ha jövőre nem futballoznak egységes(ebb) csapatként, a következő idényben könnyen az NB II-ben találhatják magukat…

 

 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-2801717

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varga Roland góllal debütált a Budofokon ikszelő MTK-ban

Varga Roland góllal debütált a Budofokon ikszelő MTK-ban

Gyors gólváltással indult a mérkőzés – Schön bombájára négy perccel később Skribek egy kipattanóból válaszolt …