2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Haruna duplája döntött Szegeden

Hirdetés

Haruna duplája döntött Szegeden

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–SOROKSÁR 2–0 (0–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 979 néző. Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Rózsa Dávid)
SZEGED-CSANÁD GA:
Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári R. – Simon Á., Kovács M. – Dobos Á. (Gajdos, 66.), Horváth K. (Dobronoky, 76.), Gréczi (Farkas A., 76.) – Haruna (Germán, 83.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
SOROKSÁR: Varga Á. – Ternován, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Korozmán (Haris, 71.), Hudák M. Lőrinczy, Csernik – Lovrencsics B. (Kovac A., 71.), Redzic (Ladányi, 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:
Haruna (46., 72.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Eddig is megvolt a küzdelem, az akarat, de az első félidőben például az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek. A szünet után még többet tettünk a gólért, és ennek a mentalitásnak meglett az eredménye.
Lipcsei Péter: – Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Szegednek, aztán a második félidőben rögtön kaptunk egy gólt figyelmetlenségből. A második hazai gól is elsősorban a mi hibánkból alakult ki, de azt el kell ismernem, hogy nem voltunk jobbak a Szegednél.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

Aktívabb volt a meccs elején a Szeged, miközben a Soroksár főleg a kontrajátékra rendezkedett be. A 9. percben könnyen vezetést szerezhetett volna a hazai alakulat, hiszen szép támadás végén Kovács Milán jobb oldali félmagas beadása az ötös vonalán Haruna háta mögé jött, ezért a támadó csak kifelé, és nem kapura tudta fejelni a labdát. A vendégek kezdőjében ott volt csapatkapitányként a makói származású Gyömbér Gábor, valamint két korábbi szegedi játékos, Pászka Lóránt és Hudák Martin.

A 16. percben megint Kovács volt a főszereplő, aki a szöglet után elé pattanó labdát lőtte dropból csúnyán fölé, majd Gréczi a Horváth által elé készített labdát messze fölé belsőzte. A 22. percben Gréczi lehetett volna önzőbb, amikor az ötös sarkán lövés helyett középre passzolt, ám a védők mentettek Horváth elől, majd Temesvári bátran, 35 méterről laposan lőtt, Varga Á. másodszorra fogta meg a labdát. A 29. percben nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a Szeged, amikor szöglet után Temesvári fejesét védte Varga, a labda a kapufára pattant, majd a gólvonal előtt gurult el, Haruna elől pedig mentettek a védők. Az eseménydús első félidőben a Szeged sokkal több lehetőséget dolgozott ki, ám azok kimaradtak.

Gyors hazai góllal kezdődött a második játékrész: a 46. percben Ódor kapott nagy labdát a jobb oldalon Temesváritól, egy csel után középre adott, Haruna pedig nyolc méterről előredőlve a kapuba fejelt. Kényelmes pozícióba került így a Szeged, amely azért szerette volna minél gyorsabban „rátenni” a második gólt az előnyre. Helyette majdnem a Soroksár egyenlített az 51. percben, amikor Redzic egy méterrel célt tévesztett.

A Soroksár érezhetően mindent megtett az egyenlítés kiharcolása érdekében, sokkal aktívabb volt, ám a 72. percben érkezett a második szegedi gól. Horváth Krisztofert buktatta a vendégek kapusa a 16-oson belül, Haruna először az elvetődő kapusba lőtte a büntetőt, ám a kipattanót már közelről a hálóba belsőzte. Bár az tudott volt, hogy a Soroksár ellen még ekkora előny birtokában sem lehetett biztosra menni, Lipcsei Péter csapatában ezúttal nem volt kellő erő a szépítéshez sem. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek.

90. perc: 3 perc a ráadás.

87. perc: Hudák M. lövését tolta bravúrral szögletre Molnár F.

83. perc: Haruna helyére Germán jön.

79. perc: Redzic helyett Ladányi érkezett.

76. perc: Horváth K. és Gréczi helyére Dobronoky és Farkas A. jött.

74. perc: Korozmán balról jobbal a bal felső sarok mellé teker.

72. perc: GÓÓÓÓL! Haruna lövését először védi Varga Á., de a kipattanót a csatár közelről belövi, 2–0.

72. perc: Horváth K. elesik a 16-oson belül az elévetődő Vargában, 11-es!

 71. perc: Lovrencsics B. helyére Kovac A. érkezett.

66. perc: Dobos helyére Gajdos érkezett.

63. perc: Korozmán lövése nem okozott gondot Molnárnak.

60. perc: Szegedi szöglet után Temesvári a hosszúról keresztbe fejelte a labdát, amelyet Simon Á. bólintott kapura, a védők a gólvonal előtt mentettek.

58. perc: Lovrencsics B. kapott kiugratást, lőtt, Pejovic becsúszó lábai között pattant szögletre a labda.

55. perc: Redzic indult meg, a 16-os vonalán ballal lőtt, a labda egy méterrel kerülte el a jobb alsó sarkot.

46. perc: GÓÓÓÓL! Ódor kapott nagy labdát a jobb oldalon Temesváritól, egy csel után középre adott, Haruna pedig nyolc méterről előredőlve fejelt a kapuba, 1–0

 46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45. perc: Véget ért az eseménydús első félidő.

45. perc: Lovrencsics B. löketét háttal blokkolta Temesvári.

44. perc: Kővári távoli lövését tolta oldalra Varga Á., Horváth K. lecsapott rá, de blokkolták a beadását.

43. perc: Csernik lövését blokkolta Ódor.

31. perc: Kővári is lőtt, két méterrel ment mellé a 23 méterről eleresztett labda.

29. perc: Haruna jó lövése pattant szögletre egy védőről. A szöglet után Temesvári fejesét védte Varga Á., a labda a kapufára pattant, majd a gólvonal előtt gurult, Haruna elől mentettek a védők.

27. perc: Lőrinczy lövése messze lekerülte a szegedi kaput.

23. perc: Temesvári jó 35 méterről laposan lőtt, Varga Á. másodszorra fogta a labdát.

22. perc: Molnár F. hatalmas kirúgása után Gréczi az ötös sarkán kicselezte Ternovánt, majd lövés helyett középre passzolt, a védők felszabadítottak.

16. perc: Bal oldali szöglet után Kovács M. elé került a labda, aki dropból a kapu fölé lőtt hét méterről.

9. perc: Kovács M. jobb oldali félmagas beadása Haruna mögé jött az ötös vonalán, pedig ha pontos, vezet a Szeged.

6. perc: Sárgát kapott Korozmán.

4. perc: Haruna elől becsúszva mentett meg egy rövid hazaadást Varga Á. 

1. perc: Sárgában a vendégek, kék-feketében a hazai csapat.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Soroksár sorozatban aratott két győzelmét követően ezúttal a jó rajtja után kicsit megtorpanó Szeged otthonában lép pályára. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szeged-csanad-ga-soroksar-2851743

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

Két hónap után újra meccset nyert Fucsovics Márton

A világranglistán 39. magyar játékos a rangsorban 112. osztrák Dennis Novakkal találkozott kedden este, és …