2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Halaszt a Fradi: közérdek vagy kivételezés?

Hirdetés

Halaszt a Fradi: közérdek vagy kivételezés?

Tegyük egymás mellé a Ferencvárosnak a Slovan Bratislava elleni, múlt szerdai BL-selejtező-visszavágón pályára küldött kezdő tizenegyét és egy képzeletbeli, ettől teljesen különböző csapatot:

Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Ćivić – Laïdouni, Zachariassen, Esiti – Nguen, Boli, Traoré.

Bogdán – Wingo, Kovačević, Bešić, Thelander – Sigér, Vécsei, Lončar, Marquinhos – R. Mmaee, Bassey.

Hirdetés

Ugye a B csapat sem rossz? Borítékolhatóan a dobogón végezne az NB I-ben. És akkor Zubkov, Haraisvili, Auzqui, Gavrić, Mercier és Pászka még szóhoz sem jutott…

A Ferencváros egyébként vasárnap a Puskás Akadémia elleni első fordulóbeli bajnokin ilyen összeállításban vívta ki az 1–0-s győzelmet:

Dibusz – Thelander, Knoester,  Kovačević  – Auzqui (Zachariassen, 69.), Vécsei, Laïdouni, Lončar (Traoré, 57.), Pászka – Bassey, Mercier (Tokmac, 57.)

Szóval nem tűnik indokoltnak a Fradi túlzott óvatossága.

Végtére is a játékoskeretet úgy állították össze, hogy bírja a két-, sőt többfrontos igénybevételt, hiszen a rotációt erre találták ki.

Kétségtelen, a magyar labdarúgás érdekeire mindig lehet hivatkozni, és tagadhatatlan, minél tovább menetel az FTC a BL, esetleg az El selejtezőjében, annál több pénz áramlik az UEFA-tól nemcsak a Fradi bankszámlájára, hanem az egész magyar futballba, ilyen alapon a zöld-fehérek a ZTE-nek is keresik a pénzt. Hiszen az UEFA az eredmények függvényében utal pénzt az MLSZ-nek, amiből valamennyi klub részesül.

Ugyanakkor a zalaiak súlyos anyagi veszteséget szenvedhetnek a halasztással. Egyfelől a 11 200 főt befogadó ZTE Aréna jó eséllyel megtelt volna a hétvégén, a nyár kellős közepén, míg ez például januárban, amikor vélhetően bepótolják a meccset, kevéssé valószínű, jó, ha kétezren lesznek majd a lelátókon a fagyban. Nem beszélve arról, hogy januárban nyilván fűteni kell majd a stadiont és a játékteret is, ami a jelenlegi energiaárak mellett nem olcsó mulatság.

Azaz több tízmilliós veszteséget jelenthet a klubnak a halasztás.

Bár a zalaiak roppant sportszerűen egy szót sem szóltak az MLSZ versenybizottságának döntése nyomán – hiába is szóltak volna, jogorvoslatra nincs lehetőség –, nagyjából sejthető a véleményük a klub honlapján megjelent közleményt olvasva:

Új időpontban kerül megrendezésre az augusztus 6-ra kiírt találkozó, az eddig megvásárolt jegyek módosítási és visszaváltási folyamatáról a hét elején tájékoztatjuk szurkolóinkat. A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának elnöke által kijelölt versenybiztos 2022. július 31-én versenyügyi eljárás során – tárgyalás mellőzésével az MLSZ Labdarúgás-versenyszabályzat 27. § (5) bekezdés a) és b) pontja alapján meghozta az alábbi határozatot:

A 2022. augusztus 6-án (szombat) 17.45 órára kisorsolt ZTE FC–FTC OTP Bank Liga mérkőzést elhalasztja. A bajnoki mérkőzés új kezdési időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.

A fenti határozattal szemben az MLSZ Labdarúgás-versenyszabályzat 27. § (5) bekezdés e) pontja alapján […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2022/08/01/halaszt-a-fradi-kozerdek-vagy-kivetelezes-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Bejelentést tett a Barcelona elnöke, fordulóponthoz ért Lewandowskiék regisztrációja

Amint arról beszámoltunk, péntek délelőtt még úgy tűnt, a Barcelona képtelen lesz megfelelni a spanyol …