2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hajszálra van a felszámolástól a Magyar Teniszszövetség

Hajszálra van a felszámolástól a Magyar Teniszszövetség

A hatóságoknak kell kideríteniük, kik a felelősek azért, hogy 3,5 milliárd forintos hiány mutatkozik a Magyar Teniszszövetség költségvetésében – mondta Markovits László, a szervezet új alelnöke, a Vasas SC elnöke a Magyar Nemzetnek.

Markovits szerint a korábbi elnök, Szűcs Lajos irányítása alatt az elnökség átláthatatlanul működött,

a hatalmas hiány pedig sokkoló, a szövetség ugyanis hajszálra van a felszámolástól.

A korábbi Davis-kupa játékost hétfőn választották meg a szervezet alelnökévé, akkor, amikor Lázár János annak elnöke lett. Markovits szerint a új vezetőség egyelőre sötétben tapogatózik, hiszen csak az átadás-átvétel lezárultával lesz világos, milyen hatályos szerződéseket kötött az előző vezetés.

Azt az alelnök már most kijelentette: a jövőben az nem fordulhat elő az, ami korábban Fucsovics Mártonnal, mert támogatói szerződést csak utánpótláskorú játékosokkal köt majd a szövetség, a profikkal profi megállapodásra van szükség. Olyanra, amelyben objektíven lefektetik mindkét fél kötelezettségeit, és a sportolók aktuális világranglista-helyezésével is számolnak.

A cikkben emlékeztettek, hogy a hétfőn megválasztott új elnök – akit maga Orbán Viktor kért fel a feladatra – egyértelművé tette: számít a korábbi játékosok tapasztalatára, és ezt Markovits is megerősítette. A továbbiakban Kapros Anikó, Szávay Ágnes, Sávolt Attila és Bardóczky Kornél is közelebbi munkakapcsolatba kerülhet a szövetséggel.

Markovits úgy fogalmazott, nagyon bízik a tisztújítás alkalmával megválasztott személyekben, és mindenekelőtt átlátható viszonyokat szeretnének teremteni. A közgyűlés már meg is tartották az alakuló elnökségi ülést, amelyen hivatalos határozatokkal kezdték meg a jogi, pénzügyi és sportszakmai átadás-átvételt. „Mindez elengedhetetlen az érdemi munka elkezdéséhez, de a következő hetek már az új szakmai struktúra kidolgozásáról is szólnak” – magyarázta Markovits, hozzátéve: elképzelhető, hogy bizonyos tisztségekre a direkt kinevezés helyett pályázatot írna majd ki. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a főtitkár pozíciója is ilyen lehet a jövőben, ám ezt az információt az alelnök nem kívánta kommentálni.

Forrás:
http://hvg.hu/sport/20200729_markovits_laszlo_magyar_teniszszivetseg_lazar_janos_szucs_lajos#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Elé hajtott egy kisbusz, súlyosan megsérült Fetter Erik kerékpáros

Elé hajtott egy kisbusz, súlyosan megsérült Fetter Erik kerékpáros

Edzés közben balesetet szenvedett Fetter Erik, a Kometa-Xstra országúti kerékpárosa, súlyos sérülései miatt pedig véget …