2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Hajrában lőtt góllal nyert az újonc Szolnokon

Hajrában lőtt góllal nyert az újonc Szolnokon

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–PÉCSI MFC 0–1 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 900 néző. Vezette: Lovas László (Baghy Csaba, Belicza Bence Péter)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Tajti B. (Csirmaz, a szünetben), Horgosi, Kovács O., Bárdos, Kotula M. – Tisza K., Berdó (Tóth B., 74.), Rokszin (Szabó B., 80.) – Novák Cs., Kurdics. Vezetőedző: Csábi József
PÉCS: Helesfay – Króner, Rácz L., Preklet, Katona L. – Futó Zs. – Kónya D., Tölgyesi (Bartha, 82.), Hegedűs M. (Óvári, a szünetben) – Geiger (Batizi-Pócsi, 57.), Adamcsek (Németh M., 69.). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Preklet (88.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két olyan csapat, a Szolnoki MÁV és a PMFC találkozott egymással a Tiszaligeti Stadionban, amelyek a várakozásokon felül teljesítenek ebben az idényben. Az előkelő helyezés azonban nem jelentette azt, hogy elkezdtek volna záporozni a lövések, és folyamatosan veszélyben lettek volna a kapuk. A mérkőzés első negyedórájában csak három sárga lap villant fel, bár nem volt kifejezetten durva az összecsapás. Később aztán jöttek a helyzetek is, de ordító ziccer egyik csapat előtt sem adódott, így végül gól nélkül vonulhattak be a játékosok az öltözőbe.

A fordulás után is csak elvétve jöttek a helyzetek, de azért akadt lehetőség itt is, ott is, még ha nem is annyira veszélyesek. Ezt követően egy ideig csak a cserék hoztak változatosságot a játékba, majd a hajrában – szinte a semmiből – betalált a Pécs Preklet Csaba fejese révén (0–1). A végjátékban pedig meg is tartották előnyüket a vendégek, így mivel az egyértelműen ikszes mérkőzésen jobban sáfárkodtak a helyzeteikkel, egy góllal nyerni tudtak Szolnokon. 


PERCRŐL PERCRE

95. perc: Vége a mérkőzésnek, a Pécs 1–0-ra nyert, és elvitte a három pontot Szolnokról! Köszönjük a figyelmet!

93. perc: Németh Márk lőtt nem sokkal a bal alsó mellé 20 méterről.

90. perc: Három perc a ráadás. 

89. perc: Novák tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de a rövidre tartó lövését szögletre ütötte a kapus!

89. perc: Tisza Kálmán kapott sárgát reklamálásért.  

88. perc: GÓL! Vezet a Pécs! Egy jobb oldali szöglet után Preklet Csaba elé került oda a labda, aki öt méterről a bal alsóba fejelt! 0–1 

82. perc: A vendégek is cserélnek, Tölgyesi Viktor helyére Bartha László érkezik. 

80. perc: Újabb hazai csere, Szabó Balázs lép a pályára Rokszin Ádám helyett. 

74. perc: A Szolnok is cserél, Berdó Péter helyére Tóth Benjamin érkezik. 

69. perc: Adamcsek Mátét Németh Márk váltja a vendégoldalon. 

68. perc: Rokszin bal oldali szöglete után Tisza Kálmán testéről pattant a labda a pécsi kapu felé, de Helesfay a gólvonalon megfogta a bal alsóba tartó labdát! 

67. perc: Egy szép háromszögelés után Batizi-Pócsi került helyzetbe, de nyolc méterről eleresztett lövése fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot!

62. perc: Kónya tüzelt 22 méterről, de lövése méterekkel fölé szállt. 

57. perc: Cserél a Pécs, Geiger Norbert helyére Batizi-Pócsi Balázs áll be. 

53. perc: Rokszin bal oldali szögletét kifejelték a pécsi védők, amely után Horgosi kanalazta kapura a labdát 13 méterről, de nem volt erő benne, így könnyedén a kapusé lett a labda. 

47. perc: Adamcsak szabadrúgását Rácz László fejelhette kapura 12 méterről, de a középre tartó labdát magabiztosan fogta a szolnokiak kapusa. 

46. perc: Mindkét csapat cserélt a szünetben. A vendégeknél Óvári Zsolt állt be Hegedűs Márk helyére, míg a hazaiaknál Csirmaz István váltotta Tajti Balázst. 

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!  

Nem lehet mondani, hogy rengeteg helyzetet láthatott volna a nagyérdemű. Ennek ellenére nem unalmas a mérkőzés, csupán az utolsó passzok vagy épp a lövések voltak pontatlanok az első játékrészben. Egyébként hol egyik, hol másik csapat volt fölényben, így tehát eddig kiegyenlített a játék.

A hivatalos nézőszám: 900. Ennyien látogattak ki a mérkőzésre. 

45+1. perc: Vége a félidőnek, nem született gól az első 45 percben! 

45. perc: Egy perc a ráadás. 

42. perc: Kurdics lőtt 24 méterről, de jócskán fölé szállt a labda. 

38. perc: Rokszin pakolt oda Tölgyesinek, aki lent maradt, így az ő ápolása miatt állt a játék, de a pécsi futballista tudja folytatni a mérkőzést.

33. perc: Bárdos engedte volna ki a labdát, az alapvonalnál, de Geiger leszerelte, középre adott Adamcseknek, aki viszont hat méterről a blokkba lőtt, így szögletre pattant a labda. A jobb oldali sarokrúgást Molnár-Farkas kiöklözte, így nem alakult ki veszély.  

28. perc: Az ellentámadás során Novák Csanádot ugratták ki, és bár úgy tűnt, hosszú a labda, Helesfay Donát belerúgta a szolnoki csatárba a labdát, ami így a vendégkapu felé gurult! Novák szaladt utána, és ugyan kissé kisodródott a labda, de kapura lőhetett volna, ám elcsúszott, így odalett a helyzet. 

27. perc: Hegedűs Márk adott be balról, középen Rácz László fejelhetett 12 méterről, de a labda középre ment, így Molnár-Farkas könnyedén fogta. 

Egyelőre helyzetek nincsenek, csak lapok. Bár nem kimondottan durva a mérkőzés, csupán odalépnek olykor-olykor a játékosok egymásnak. 

14. perc: Tajti Balázs lódult volna meg egy szolnoki kontra során, de Tölgyesi Viktor felvágta, amiért sárgát kapott. 

13. perc: A másik oldalon is megvan az első sárga lapos, aki nem más, mint Berdó Péter. 

Nagyjából 800 néző tekinti meg a mérkőzést a helyszínen. 

8. perc: Futó Zsombor kapott sárga lapot egy korábbi szabálytalanságáért. 

A hazaiak tiszta kék, a vendégek pedig piros szerelésben játszanak. 

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a vendégek indítják útjára a labdát! 

ELŐZMÉNYEK 

A két csapat legutóbb a 2002–03-as szezonban találkozott egymással, méghozzá az NB I/B-ben. Pécsett 3–1-re nyertek a hazaiak, míg Szolnokon 1–1-re végeztek a felek. A bajnokságot akkor megnyerte a PMFC – és így feljutott az élvonalba –, míg a MÁV FC a kilencedik helyen zárt.

A Szolnoki MÁV-nak több hiányzója is akad, Földi Marcell és Vólent Roland sérülés, Tamás László betegség, míg Kónya Márk eltiltás miatt nem lehet ott a mai mérkőzésen. Kovács Olivér és Csirmaz István ellenben már felépült, előbbi játékos a kezdőben, utóbbi a padon kapott helyet. Pécsett pedig a koronavírussal küzdenek, a PMFC kedden számolt be róla, hogy négy játékos, illetve négy stábtag is megbetegedett.

– Sajnos még mindig vannak hiányzóink, de szerencsére Csirmaz István és Kovács Olivér már a csapattal edz, bár a hétvégi játékuk még kérdéses – mondta Csábi József, a Szolnoki MÁV vezetőedzője az Új Néplapnak. – Ez a Pécs nagyon kellemetlen, agresszív együttes, amelyik kevés gólt kap, így egy brusztolós mérkőzésre számítok. Szeretnénk folytatni a jó szereplésünket, de ha nem nyerünk, akkor sem dőlünk a kardunkba. Úgy gondolom, ismét a pillanatnyi forma dönt majd, hogy melyik fél jön ki jobban a fordulópontokból.

– Jó mérkőzésre számítok. Tudjuk, hogy a Szolnok mit játszik, és eddig nagyon eredményes volt. Felkészültünk belőlük, és remélem, nyerni fogunk. Bár a vírus miatt többen kiestek a csapatból és a stábból is, de ez minket nem akadályoz. Egyben vagyunk, jó játékosokból áll, és nagy a keret, erős csapattal tudunk kiállni – nyilatkozta a Pécs támadója, Óvári Zsolt a Dunántúli Naplónak, aki a padon kezdi a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Megtudjuk, mire megy az eddig remekül szereplő Szolnok a szintén várakozáson felül teljesítő újonc Péccsel szemben. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szolnoki-mav-pmfc-2790159

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

  Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros …