2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hajrá döntött a Bazilikánál, az emelkedő nem szedte szét a bringásmezőnyt

Hajrá döntött a Bazilikánál, az emelkedő nem szedte szét a bringásmezőnyt

A Tour de Hongrie története során először született spanyol szakaszgyőzelem, az idei verseny első etapján Jon Aberasturi (Caja Rural) nyerte a mezőnyhajrát, és ezzel a sárga trikót is megszerezte. A legjobb magyar Dina Márton lett, ő a győztessel azonos idővel, a 18. helyen érkezett a célba. 

Látványos szakasszal, a Dunakanyarban kezdődött el a Tour de Hongrie kerékpárverseny. Már eleve a rajt- és célterületnek helyet adó esztergomi Bazilika mutatós hátteret teremtett, amire csak rátett a Dunakanyar látványa és a pilisi erdőségen átvágó emelkedő. Esztergom már tavaly is szerepelt a programban, idén pedig rajtváros is lett. A májusra tervezett TdH-n később szerepelt volna a műsorban ez a szakasz, de a szervezők nézőcsalogató szempontból is jobbnak látták előrehozni. 

IMG 4058

Fotó: Vanik Zoltán / Tdh.hu

A nézőket sikerült is megnyerni, a pilismaróti emelkedő tetején, több mint ezer szurkoló jött össze, és teremtett olyan hangulatot, amilyet a világ nagy versenyein szokás. Bár a rajtnál még csak néhány százan voltak, később az esztergomi utcák is megteltek nézőkkel.

A 118 kilométeres etap három körből áll, Esztergomból indulva a bringások Pilismarót felől másztak fel a Kétbükkfa-nyeregig, majd egy hosszabb lejtmenet következett Esztergomig. A három körben összesen 1953 méter volt a szintemelkedés.

Az első körben kényelmesen kezdett a főmezőny, a rajt után elengedtek egy nyolcfős szökést, Mathias Larsen (Kometa-Xstra), David Lozano (Team Novo Nordisk), Veljko Stojnic (Vini-Zabú KTM), Mattia Viel (Androni-Giocattoli), Diether Sweeck (Alpecin-Fenix), Jegor Gyementyev (Team Novak), Alejandro Osorio (Caja Rural) és Lukas Meiler (Team Voralberg-Santic) már húsz kilométer után közel négyperces előnnyel vezetett, míg a boly élén Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) diktálta a tempót. A szökevények legnagyobb előnye 4 perc 50 másodperc volt, de a második […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2020/08/29/tour_de_hongrie_elso_szakasz_esztergom_pilismarot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megint nyert a Miami

A Miami Heat 106-101-re legyőzte a Boston Celtics csapatát, és ezzel 2-0-ra vezet az észak-amerikai …