2021. március 8., hétfőMa Zoltán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.08. Zoltán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hajléktalan volt, majdnem megölt egy kisfiút, Tom Brady megmentette a karrierjét

Hirdetés

Hajléktalan volt, majdnem megölt egy kisfiút, Tom Brady megmentette a karrierjét

A sport világa mindig is tele volt balhés, megosztó játékosokkal, és ne legyenek illúzióink, ez a jövőben sem fog változni. De pont az a jó bennük, hogy a szurkolók rengeteget képesek vitatkozni a megítélésükről, felsorolnak megszámlálhatatlan érvet és ellenérvet anélkül, hogy sikerülne egymást meggyőzniük. Vannak olyanok is, akiket mindenki szeret és lehetetlen utálni őket, mert mind a pályán, mind azon kívül példaképként viselkednek, mellette pedig a játékban is magas szintet képviselnek.

És persze ott van a harmadik halmaz is: azok az atléták, akik hiába klasszisok a maguk sportágában, egyszerűen annyi rosszat tettek és okoztak, hogy szinte nincs olyan ember, aki szeretné őket. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy a teljesítményüket nem ismerik el, inkább arról van szó, hogy emberileg elfogadhatatlannak tartják azt, amit az illető művel.

Hirdetés

Ilyen például Antonio Brown, aki magyar idő szerint hétfő hajnalban megnyerte a Super Bowlt a Tampa Bay Buccaneersszel, sőt, még touchdownt is szerzett, pedig egy évvel ezelőtt szinte mindenki biztos volt abban, hogy soha többé nem lép pályára az NFL-ben. Még ő is megfogadta, kétszer. De volt egy ember, aki képes volt hatni rá, és látszólag betörte a 2010-es évek legjobb elkapóját, sőt, még be is fogadta.

Viszont most nem Tom Bradyről lesz szó, hanem „AB”-ről, aki az elmúlt két évben szinte csak a botrányaival szerepelt a címlapokon, legyen szó szexuális erőszakról, rendőri atrocitásról, háborúról az NFL ellen, vagy arról, hogyan sodort veszélybe egy alig kétéves fiút.

Tom Brady megmentette Antonio Brown karrierjét

Tom Brady megmentette Antonio Brown karrierjét

Fotó: Patrick Smith / Getty Images Hungary

A floridai születésű Brown egész életében sportolónak készült, édesapja, Eddie minden idők legjobb arénafutballistája volt, a remek képességekkel megáldott Antonio pedig az amerikai futball mellett az atlétikában is jeleskedett. Hiába azonban a remek középiskolai statisztikák, rossz tanulmányi eredményei miatt nem dúskált az ösztöndíjajánlatokban. 

Ráadásul a szüleivel is megromlott a viszonya: tízéves kora óta nem beszélt velük, az anyja pedig kirúgta otthonról, amikor Antonio végzős volt, úgyhogy az utcán, valamint a haverok kanapéján élt fél évig.

Végül a nem túl nívós Central Michigan Universityn kötött ki, ahol a próbajátékon meggyőzte a trénereket, hogy vegyék fel, még ösztöndíjat is kapott. Három egyetemi szezon után jelentkezett a 2010-es NFL-draftra, ahol csak a 6. körben, összesen a 195. helyen választotta ki a Pittsburgh Steelers. Az edzőtáborban beverekedte magát a csapatba, amelynek ő lett az első számú visszahordója.

A szezon első meccsén még nem lépett pályára, a másodikon már igen, és a legelső játékból rögtön touchdownt ért el.

Első évében szinte csak a speciális egységekben számítottak rá, a másodikban viszont már ő volt a harmadik számú elkapó, ráadásul 1000 yard fölött zárt mind ebben a műfajban, mind visszahordóként, az NFL történetében egyedüliként. Ezután kapott egy zsíros szerződéshosszabbítást, aminek köszönhetően fejben teljesen elszállt, megjelentek a sztárallűrök is.

A 2012-es idény egy sérülés miatt kevésbé sikerült jól számára, 2013-ban viszont 1499 elkapott yarddal klubrekordot döntött.

2014-ben már az egész NFL-ben övé volt a legtöbb elkapás (129) és elkapott yard (1698),

viszont ebből az évből a legemlékezetesebb megmozdulása egy fejbéli rövidzárlat marad, amikor a szezon első meccsén ugrásból arcon talpalta a Cleveland Browns punterét, Spencer Lanninget.

2015-ben 136 elkapásból 1834 yardot termelt, egyértelműen bebetonozta magát a liga legjobb elkapói közé. De nemcsak a saját korában, hanem all-time szinten is, 

ugyanis a 136 elkapás holtversenyben a 3., az 1834 yard pedig a 4. legtöbb, amit egy elkapó egy szezon alatt elért az NFL történetében.

Az impozáns számok ellenére borzalmasan zárult az idénye, ugyanis a rájátszásban az AFC-elődöntő utolsó percében a Cincinnati Bengals ügyeletes rosszfiúja, Vontaze Burfict alattomos módon leütközte, csoda, hogy Brown feje a helyén maradt.

Agyrázkódást szenvedett, és véget ért számára a szezon. Sokak szerint azonban nem úszta meg ennyivel. Az addig sem éppen stabil elme- és lelkiállapotú Brown a csapattársak és a közvetlen környezete jellemzése alapján még labilisabb lett, érzelmi és viselkedésbeli kilengései elérték az extrém szintet. Az érte aggódók szerint Brown krónikus traumatikus enkefalopátiában, azaz CTE-ben szenved. Ez a degeneratív betegség a fejet ért sorozatos ütésektől alakul ki, az ettől szenvedők az első stádiumban többnyire fejfájásra és koncentrációhiányra panaszkodnak. A másodikban kezdődik a memória- és egyensúlyvesztés, valamint az érzelmi kitörések sorozata. 

A harmadikban komoly hangulatingadozás és depresszió is megfigyelhető, a negyedikben pedig demencia, Parkinson- és Alzheimer-kór is kialakulhat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/amerikaifutball/2021/02/13/nfl-super-bowl-antonio-brown-tampa-bay-buccaneers-pittsburgh-steelers-tom-brady/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezúttal Zalaegerszegen bukott pontokat a Ferencváros

Ezúttal Zalaegerszegen bukott pontokat a Ferencváros

A Ferencváros ugyan az első perctől fogva irányította a találkozót, mégis a hazaiak kerültek előnybe …