2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ha megbicsaklik a DVTK, akkor sem rúgjuk fel a hosszú távú terveket

Hirdetés

Ha megbicsaklik a DVTK, akkor sem rúgjuk fel a hosszú távú terveket

Hiába tartozik egy klub kötelékébe számtalan sportág, mert ha a futball is köztük van (és hazai viszonylatban magas szintet képvisel), akkor annak sikerességéről ítéli meg a közvélemény az egyesületet. A labdarúgás toronymagasan az első számú sport itthon, az mozgatja meg a legnagyobb tömeget, és azt is nézik a legtöbben a televízióban.

Miskolcon ez különösen igaz, a futballcsapat átlagnézőszáma tavaly a 2. legmagasabb volt az NB I-ben a Ferencváros mögött, a Fradin kívül az egyetlen csapat, amely 4000 fölötti értékkel büszkélkedhet.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az eredmények jócskán elmaradnak, hiszen a Diósgyőr évek óta a kiesés ellen harcol, többször is csak az utolsó fordulóban sikerült kivívnia a bennmaradást, pedig egyik szezon előtt sem ezt tűzték ki elérendő célnak. Idén ráadásul még nagyobb a gond, a csapat utolsó jelenleg, szombaton pedig egy rendkívül fontos mérkőzésen 2–0-ra kikapott a Zalaegerszeg otthonában. Mindez már ottjártunk után történt, de a helyzet már akkor sem volt rózsás.

Sántha Gergely elnök viszont jóval nagyobb távlatokban gondolkodik, a tulajdonosváltás tőkeinjekciót is jelenthet a klubnak. De vajon tényleg Mészáros Lőrincről van szó, ahogy arról a korábbi híresztelések is szóltak?


Sántha Gergely (középen) két klublegenda, Veréb György (balra) és Tatár György (jobbra) társaságában, akik tagjai voltak a DVTK Aranycsapatának


15

Sántha Gergely (középen) két klublegenda, Veréb György (balra) és Tatár György (jobbra) társaságában, akik tagjai voltak a DVTK AranycsapatánakGaléria: DTVK(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

„Az új tulajdonos egy frissen alapított gazdasági társaság, aminek a többségi tulajdonosa Dr. Magyar Mátyás, a kisebbségi tulajdonosa pedig egy, a Hódút Kft.-hez köthető cég, amely a DVTK financiális hátterét biztosítja. Ez a cégjogi háttér. Az új tulajdonos kapcsolatrendszere lehetőséget teremt arra, hogy az egész észak-magyarországi régiót elérjük, és további támogatókat szerezzünk.

Évekkel ezelőtt elkezdtünk egy regionális multisportklubot építeni, aminek a célja az, hogy ne csak Miskolcon legyünk jelen.

Együttműködünk a salgótarjáni és az egri labdarúgóklubbal, a Sajóvölgye Focisulival, és a kassai labdarúgóklubnak is mi vagyunk a legnagyobb tulajdonosa. Rendkívül büszkék vagyunk arra is, hogy a regionálisan működő labdarúgórendszernek is köszönhetően másfél évvel ezelőtt a klubunk is megkapta a kiemelt labdarúgó-akadémia státuszt a belga Double Pass minősítő cég értékelését követően, illetve pár hete a partnerklubjaink kivétel nélkül elnyerték a B szintű tehetségközpont címet.”

De vajon ez az új, szélesebb kapcsolatrendszer közvetlen pénzforrást jelenet, esetleg a taóból is több folyhat be?

A taónak az utánpótlás finanszírozásáról kell szólnia, az akadémiai státusznak és a taofinanszírozásnak köszönhetően az utánpótlás finanszírozása kiemelkedő szinten van nálunk. Az egyéb forrásokat illetően az előző tulajdonos a magánvagyonából fordított komoly összegeket a klubra, a jelenlegi tulajdonos által biztosított források jóval nagyobb mozgásteret biztosítanak, viszont ahhoz, hogy a következő szintre léphessünk, elengedhetetlen a regionális összefogás. Ehhez szükségünk van a terület vezető gazdasági szereplőire, akiknek viszont látniuk kell, hogy ez a sportklub fontos a régióban élő embereknek, ezért építjük a DVTK sportbrandet

– mondja Sántha. Hozzáteszi, hogy Észak-Magyarországon jóval nehezebb az élet az ország fejlettebb részeihez képest, és a szurkolókat minden tisztelet megilleti, hiszen amikor nincs járványhelyzet, megveszik a jegyeket, a bérleteket, a merchandising termékeket. Mint mondja, itthon a DVTK-é a legkomolyabb és legkeményebb szurkolói bázis, ami a támogatók számára is vonzó lehet. Vannak olyan vállalatok, amelyeknek az szimpatikus, hogy más sport is megtalálható náluk, legyen szó látványsportról vagy akár egyéni olimpiairól.


Célegyenesben a munkálatok a multisportcsarnokban


15

Célegyenesben a munkálatok a multisportcsarnokbanGaléria: DTVK(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Nemcsak a multisportklub épül, hanem az ehhez tartozó csarnok is, amit a tervek szerint nyáron adnak át. Betekinthettünk ide is, a csarnok a női kosárcsapat, az Aluinvent DVTK új otthona lesz. És annál jóval több, hiszen rendkívül sokféleképpen átalakítható a majdnem 7600 négyzetméteres létesítmény. Ebből 3500 négyzetméter lehet maga a küzdőtér, amit igény szerint lehet variálni. 

Használhatják kézilabda-, röplabda-, tenisz-, futsal- és akár floorballpályaként is, de mindenféle küzdősportnak, vívó- és tornaversenyeknek is otthont adhat.

És akkor még nem beszéltünk a nem sportos rendezvényekről.

A maximum 3500 fős nézősereg kiszolgálásáról négy büfé gondoskodik, a sportolók 12 öltözőt és két extra edzőtermet vehetnek igénybe. 

A küzdőtér természetesen osztható, így egyszerre több sportág képviselői is edzhetnek vagy meccsezhetnek.

A csarnokban a 2. emeleten találtható a VIP-rész saját büfével, tárgyalóteremmel, lelátókkal, valamint szintén ezen az emeleten kerülnek kialakításra a skyboxok.

Az viszont biztos, hogy a jégkorongozók, azaz a Jegesmedvék nem költöznek át ide a városi csarnokból, de jelenleg talán nem is ez a legégetőbb kérdés annál a szakosztálynál. Hanem az, hogy hol indul jövőre a csapat.

„Ez egy megfontolandó kérdés. A sportra is rányomta a bélyegét a világjárvány, több támogatónk úgy sem tudta teljesíteni a vállalásait, hogy aláírt szerződésünk volt.

Szeretnénk a jégkorongozóknál a és női kosárlabdában is elnyerni az akadémiai státuszt, ami szintén egy hosszú távú cél.

Jégkorongban újra kell gondolni a sportszakmai célokat, de amennyiben – a szakosztályvezetéssel egyeztetve – az a döntés születik, akkor a magyar bajnokságban a bajnoki címért fogunk küzdeni. Az elmúlt éveink a Tipsport-ligában tanulságosak voltak, megnézzük, hogy az ottani szereplés mennyit tett hozzá a klubhoz és a magyar jégkorongnak a fejlődéséhez, ezt követően hozzuk meg a döntést” – közölte a klubelnök.


Zekic mester figyeli az edzést


15

Zekić mester figyeli az edzéstGaléria: DTVK(Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/04/08/diosgyori-vtk-nb-i-labdarugas-kosarlabda-jegkorong-multisport-akademia-medical-centrum-santha-gergely-riport/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Barcelona: 12 perc alatt 4 gól a kupadöntőben!

SPANYOL KIRÁLY-KUPADÖNTŐAthletic Bilbao–Barcelona 0–4 (0–0)Sevilla, Estadio de la Cartuja, zárt kapuk mögött. V: Martínez Munuera  …