2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gyulay Zsolt: Budapest megint jelesre vizsgázott

Hirdetés

Gyulay Zsolt: Budapest megint jelesre vizsgázott

Amint arról korábban már beszámoltunk: a négynapos rendezvényen több mint hatvanezer látogató vett részt, vasárnap pedig a park teljesen megtelt, ami miatt rövid időre többször is le kellett zárni. A budapesti érdeklődés meghaladta a korábbi, Sanghajban tartott esemény nézőszámát is – hangsúlyozta honlapján a Magyar Olimpiai Bizottság.

A világeseményt 128 országban közvetítették a televíziók, és a világ legnagyobb tévétársaságai és hírügynökségei érkeztek Budapestre tudósítani. A népszerű külföldi sportolók organikus közösségi média posztjaikkal több mint százmillió embert értek el, dicsérve Budapestet és a versenyt.

Az esemény nemcsak a sport szerelmeseit vonzotta, hanem a különböző kulturális és szabadidős programok is nagy érdeklődést keltettek. Az „urban festival” keretében zenei programok, sportaktivitások és egyéb szabadidős tevékenységek színesítették a rendezvényt, valódi fesztiválhangulatot teremtve. Az esemény tízezer vendégéjszakával járult hozzá Budapest turizmusának sikeréhez.

Hirdetés

Az érmes helyezéseket Japán, Hollandia, az Egyesült Államok, Korea, Kazahsztán, Franciaország, Kína, Lengyelország, Ausztrália, Spanyolország, Csehország, Olaszország és Nagy-Britannia sportolói szerezték meg. Magyar részről Kempf Zoltán kiemelkedő teljesítményt nyújtott, aki BMX freestyle-ban döntőbe jutott, és ott a tizenegyedik helyet szerezte meg.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki ellátogatott Budapestre, így nyilatkozott:

„Gratulálok Budapestnek! A hangulat nagyszerű volt. Az esemény remekül ötvözte a sportolás örömét, az utcai sportok sajátos kultúráját és a versenyzők elszántságát, hogy valóra váltsák olimpiai álmaikat.”

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második állomásán, Budapesten az Orczy-kertben

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második állomásán, Budapesten az Orczy-kertben

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hozzátette:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/06/25/ludovika-campus-olimpia-parizs-2024-budapest-sanghaj-thomas-bach-gyulay-zsolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc balesete után Norris vitte a második szabadedzést Mogyoródon

Nico Hülkenberg az első szabadedzést kihagyta, 17:00 óra előtt aztán visszakapta az autóját a rutinos …