2020. november 23., hétfőMa Kelemen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.23. Kelemen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Győztes siófoki gól a véghajrában

Hirdetés

Győztes siófoki gól a véghajrában

 

LABDARÚGÓ NB II
17. FORDULÓ

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK 0–1 (0–0)
Békéscsaba,
zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Róbert (Bornemissza Norbert, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Fazekas L., Nagy S. (Hursán, a szünetben), Babinyecz – Horváth P., Kovács Á. (Kitl, a szünetben), Király P. (Pantovics, 57.), Szabó P. – Gránicz, Máris (Oláh L., 77.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Izing, Horváth M., Kiss B. – Kecskés T., Tajthy T. – Balogh B. (Deutsch B., 90.), Nikházi (Hajnal, 70.) – Elek B., Gaál B.(Tömösvári, 73.). Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző:
Balogh B. (89.)
MESTERMÉRLEG
Preisinger Sándor:
– Tizennyolc, fertőzésen átesett játékossal ennyire futotta. Az első félidő abszolút nézhetetlen volt, a másodikban a cserék hatására jobban futballoztunk. Volt három olyan sanszunk, amellyel el kellett volna dönteni a meccset, de ez nem sikerült.
Waltner Róbert: – Több helyzetünk adódott, az első félidőben két lehetőségünk is volt, a másodikban láttunk egy jó átlövést, ami gól is lehetett volna, ha kicsit arrébb megy a labda. A végén kihasználtuk nagy helyzetünket, és gólt szereztünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

Az első tíz percben inkább mezőnyjáték folyt a pályán, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A siófokiak voltak aktívabbak, többször tartózkodtak a csabai 16-os környékén. A kényszerű kihagyás látható volt a játékosok mozgásán, igyekeztek ugyan, de hiányzott a dinamika, a gyorsaság a játékukból. A cserejátékosok már a félidő közepén elkezdtek melegíteni mindkét oldalon, de a szünetig nem változtattak az edzők. Az első félidő első részében inkább a siófokiak, az utolsó tíz percben a csabaiak támadtak, de kevés igazán nagy lehetőséget jegyezhettünk fel.

Preisinger Sándor a második félidő elején rögtön három helyen is frissített, remélve, hogy még aktívabbá válik együttese. Nagy változás nem állt be a hazaiak, de a vendégek játékában sem. A második félidő sem bővelkedett eseményekben, a csapatok előtt leginkább pontrúgások után nyílt esély a gólszerzésre. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, nem úgy a siófoki Tajthy, aki reflexszerűen beletette a lábát a szögletből érkező labdába, amelyet Balogh kapásból kapura vágott. Uram hiába fogta meg a labdát, azt már a gólvonalon belül tette. 0–1

A Békéscsaba ötödik mérkőzését veszítette el zsinórban, pedig megvolt az esélye arra, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsa. A Siófok sikerével feljebb lépett a 16. helyről.

PERCRŐL PERCRE

A játékvezető hármat fújt a sípjába, vége a találkozónak. 

Három percet hosszabbít a játékvezető. 

90. perc: Balogh Bence helyett Deutsch B. a pályán.

88. perc: GÓÓÓL! A jobb oldalról szögletből érkezett labdába Tajthy tette bele a lábát, jobbról pedig a berobbanó Balogh közelről lőtt, Uram már csak a gólvonalon túl tudta megfogni a labdát, 0–1.

85. perc: Kitl végezhetett szabadrúgást 18 m-ről, de Hutvágner a helyén volt 

80. perc: Gránicz ívelte a labdát, Oláh érkezett, de pöcintésébe beleért az egyik védő, a labda pedig a kapu  fölé szállt.

78. perc: Tajthy vágta rá kapásból a labdát, ami a jobb kapufa mellett szállt el. 

77. perc: Csatárposzton váltott Preisinger Sándor: Máris helyén Oláh László játszik tovább. 

73. perc: Újabb siófoki csere: Gaált az utánpótlás válogatott Tömösvári váltotta. 

70. perc: Először cserélt a siófoki edző: Nikházi le, Hajnal fel. 

67. perc: Szabadrúgásoz jutott a Békéscsaba is: Gránicz 17 m-es lövésébe beleértek a védők, így a labda a kapu fölé vágódott.

65. perc: Gaál Bálint lőhetett szabadrúgást, de Uram János ezúttal biztos kézzel védett.

 

57. perc: Király Patrik helyén Nikola Pantovics is a pályán,  

47. perc: Kecskés bikázta rá a labdát 17 m-ről, a csabai kapus óriásit védett.

46. perc: Két helyen is változtatott csapatán Preisinger Sándor, a Békéscsaba vezetőedzője, Nagy Sándort Hursán György, Kovács Ádámot Kitl Miklós váltotta. 

45. perc: Elkezdődött a második félidő. 

45. perc: Vége az első félidőnek. Kevés komoly helyzet, mezőnyjáték, nem rágtuk le a körmünket az izgalomtól.

44. perc: Gaál vágta kapásból a kapura a labdát, de Uram védett. 

39. perc: Balogh keveredett be a csabai 16-oson belülre, lőtt, de Uram a levegőben úszva hárított.

 

34. perc: Gránicz szabadrúgása után Hutvágner fogta a nem túl erősen meglőtt labdát.

30. perc: Gaál végezhetett el szabadrúgást mintegy 22 méterről,az erős lövés centikkel suhant el a felső léc fölött. 

26. perc: Elek lőtt mintegy 16 méterről, de a labda elkerülte Uram kapuját. 

21. perc: Szabó Péter csatázott Elekkel a csabai16-oson belül, utóbbi elesett, de a játékvezető nem látott okot a bevatkozásra.

13. perc: Babinyecz lövésszerű beadását Kiss Balázs vágta ki az utolsó pillanatban.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A mérkőzést gyászszünet előzte meg, az MLSZ korábbi medgyesbodzási születésű elnökére, Laczkó Mihályra emlékeztek.
Nagyon kellett a Békéscsabának a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet, hiszen november 8-án már a Debreceni VSC ellen sem tudott kiállni. A leállás követő november 11-ei teszt minden labdarúgónál negatív eredményt hozott. Az óvatosság, a nagyon szigorú egészségügyi szabályok betartását azonban továbbra is rendkívül fontosnak tartják: nincs közös öltözés, tusolás, a klubnál minimálisra mérsékelték a kapcsolatokat. A klub tájékoztatása szerint többeknél nem múlt el nyom nélkül a fertőzés, így a diagnózisok függvényében további analíziseknek, illetve könnyített programnak lettek alávetve.

A Győr és a Kazincbarcika ellen is már az új vezetőedző, Waltner Róbert ült a siófokiak kispadján, ám még korántsem ismerte meg teljesen a csapatát, ezért a szünet erre is jó alkalomnak bizonyult.
A Balaton-partiak főként az erősebb csapatok, így a DVSC (1-1), a Gyirmót (2-1), és a Vasas (2-0) ellen remekeltek a bajnokságban.
Az Előre a 13. fordulóban még a 4. helyen állt, majd jött a teljes csapatot elárasztotta a vírus és 4 vereség után 23 ponttal a 10., a Siófok hat egységgel lemaradva a 16. helyet foglalja el a tabellán.
A somogyiaknál Waltner Róbert augusztus 16-a tér vissza Békéscsabára, immáron a Siófok edzőjeként. A korábbi kiváló csatár a 4. fordulóban még a Kaposvár vezetőedzőjeként ült a vendégcsapat kispadján, akkori együttesével egy pontot rabolt el Békéscsabáról.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy a sorozatban négy vereséget elszenvedő Békéscsaba a november eleje óta Waltner Róbert által irányított, alsó régiós Siófokkal.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-bekescsaba-siofok-2796081

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zöld utat kapott a női kézilabda Európa-bajnokság

Zöld utat kapott a női kézilabda Európa-bajnokság

Joy Mogensen kulturális miniszter hétfőn a közösségi oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi hatóságok jóváhagyták …