2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Guineai menekülttáborból az amerikai sportálomig

Hirdetés

Guineai menekülttáborból az amerikai sportálomig

Lawrence-ről tudjuk, hogy már tizenévesként sztár volt, és gyakorlatilag már akkor eldőlt, hogy profi amerikai futballista lesz belőle. A többiek útja viszont korántsem volt ennyire egyértelmű. Van, aki menekülttáborban született, olyan is, akiből inkább rapper lesz, és olyan is, akinek már két és fél évvel ezelőtt is volt rendőrségi ügye.

A hollywoodi történet

Kwity Paye, Michigan

Talán a Michigan Egyetem 22 éves passzsiettetőjéé az idei draftosztály legérdekesebb életútja. Édesanyja, Agnes libériai születésű, onnan azonban a polgárháború miatt (amelyben édesapját is elvesztette) menekülnie kellett. Sierra Leonéban telepedett le, ahol életet adott első gyermekének, Komotaynek, azonban a háború terjedése miatt azt az országot is el kellett hagynia. 

Hirdetés

Guinea volt a következő állomás, ahol egy menekülttáborban megszületett Kwity.

Itt sem volt sokáig maradása, az ország borzalmas válságban volt, Agnes pedig meghozta a döntést: irány az Egyesült Államok. Providence városában addigra már több családtag is megtalálta a helyét, így Agnesnek volt hová mennie a két fiúval.

A srácok ott már nyugodt körülmények között cseperedtek fel, mindketten szép nagyra nőttek, és az is kiderült, hogy tehetséges amerikai futballisták. Komotay is eljutott az egyetemi ligába (NCAA), Kwity viszont akár a jövő szupersztárja is lehet. A szakértők szerint ő a 2021-es class legjobb védőfalembere, minden bizonnyal már az első körben kiválasztja majd az egyik csapat a 193 centis, 120 kilós fiút.

Nem mindennapi elkapók és egy kakukktojás

Már a tavalyi draft is a fantasztikus wide receiverekről szólt, akik közül többen is fergeteges újoncszezont produkáltak az NFL-ben, és ez akár idén is így alakulhat. Nézzük, kikre érdemes figyelni.

Ja’Marr Chase, LSU

Nemrég töltötte be a 21-et az idei osztály legtehetségesebbnek tartott elkapója, aki viszont több mint egy éve nem lépett pályára. 2018-ban került az LSU-ra, ahol aztán 2019-ben robbantott, az egész NCAA-ben övé volt a legtöbb elkapott yard és a legtöbb touchdown is, Joe Burrow-val remek párost alkottak. Az irányítót aztán tavaly elsőként választotta ki a Cincinnati Bengals, de Chase sem maradt az LSU-n, ugyanis bejelentette, hogy 2020-ban nem kíván részt venni a bajnokságban. Állítólag nem a koronavírus-járvány miatt döntött így, csak szeretett volna minél hamarabb profinak állni és pénzt keresni. 

Csakhogy ezt tavaly még nem tehette meg, ugyanis az érettségi után legalább három évnek kell eltelnie ahhoz, hogy valakiből NFL-játékos váljon, úgyhogy a tavaly januári NCAA-döntő óta (ahol egyébként rekordot döntött elkapott yardokban) nem meccsezett.

Devonta Smith, Alabama

Tavaly még teljesen biztosnak tűnt, hogy Chase lesz az első elkapó, akit a mostani drafton kiválasztanak, de idén Devonta Smith történelmi számokat hozott: 2020-ban 23 TD-elkapást szerzett, megdöntve az SEC divízió rekordját, amit egyébként éppen Chase tartott addig.

Az Alabama játékosa a 2021-es bajnoki döntőben is sziporkázott, 12 elkapása és 3 touchdownja új rekord, és alighanem yardokban is felülmúlta volna Chase egy évvel korábbi produkcióját (221 vs. 215), ha nem sérül meg a második félidő elején.

Bődületes számaival kiérdemelte az év legjobb egyetemi játékosának járó Heisman-trófeát, a díj 1935-ös bevezetése óta mindössze ő a negyedik wide receiver, aki elnyerte. És akkor miért Chase, és nem ő?

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/amerikaifutball/2021/04/29/2021-es-draft-legerdekesebb-fiatalok-kwity-paye-jamarr-chase-kyle-pitts-devonta-smith/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

Elbúcsúztatták Igaly Diánát, Athén olimpiai bajnokát

A szertartáson részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián, a Magyar …