2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent a Budafok a Soroksárral

Hirdetés

Gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent a Budafok a Soroksárral


LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC 2–2 (1–1)
Budapest,
Budafoki MTE Sporttelep, 300 néző. Vezette: Rúsz Márton (Varga Gábor, Máyer Gábor)
BUDAFOK: Bese – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Margitics – Soltész I., Nándori (Adorján, 70.) – Ihrig-Farkas (Szabó M., 70.), Zuigeber, László D. (Papp M., 56.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SOROSKÁR: Varga Á. – Ternován P., Gyömbér (Valencsik, 79.), Csontos D., Pászka – Redzics (Magyari Sz., 75.), Haris, Hudák M., Szerető (Lovrencsics B., 85.) – Lőrinczy, Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Kovács D. (29.. 78. – mindkettőt 11-esből), ill. Hudák M. (19.), Szerető (50.)
Kiállítva: Gyömbér (90., a kispadról)

ÖSSZEFOGLALÓ

Meddő hazai mezőnyfölényt követően gyors és veszélyes soroksári kontratámadások jellemezték a találkozó első 15 percét. Mivel a vendégek kontráiból rendre veszélyeztették Bese kapuját egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 19. percben Hudák Martin találatával a Soroksár szerzett vezetést, 0–1. Érdemes megemlíteni Pászka Lóránd nevét is, aki jó 30 méterről ívelte pontosan a soroksári gólszerző lábára a labdát. A bekapott gól felrázta a Budafokot, a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, azonban kapura kevés veszélyt jelentettek. A 29. percben Kovács Dávid büntetőjével mégis sikerült egyenlíteniük (1–1), ráadásul ha a 42. percben Ihrig-Farkas szabálytalan mozdulatok mellőzésével fejelt volna a kapuba, akkor a hazaiak a vezetést is megszerezhették volna.

Hirdetés

A második félidő gyakorlatilag tökéletes leképzése volt az elsőnek. A különbség csupán annyi volt, hogy a Soroksár már az 50. percben vezetést szerzett Szerető Krisztofer góljával (1–2), a veszélyes, de újabb gólt nem hozó kontratámadásokat csak ezután vezette. Hogy ez a félidő se maradjon budafoki gól nélkül arról Kovács Dávid gondoskodott, aki a 78. percben kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt, 2–2. A kedélyeket az utolsó percekben még egy soroksári piros lap borzolta, de ez már nem szólt bele a mérkőzés kimenetelébe, mivel a kiállított játékos a már kispadon ülő Gyömbér Gábor volt.  

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a találkozó! Köszönjük a figyelmüket! 

90+3. perc: Még egy budafoki játékos kapott sárga lapot, miután Papp Marcell rúgta fel Haris Attilát. 

90. perc: Villant a piros lap a soroksári kispad irányába! Ha jól láttuk a lecserélt Gyömbér Gábor kapta.  

86. perc: Repkednek a sárga lapok, ezúttal Hudák Martin kapott egyet.  

85. perc: Ismét cserélt a Soroksár, Lovrencsics Balázs érkezett Szerető Krisztofer helyére.  

84. perc: Csontos buktatta Zuigebert, sárga.  

80. perc: A budafoki Szabó Máté kapott sárga lapot. 

79. perc: A gól után egyből cserélt a Soroksár, Gyömbér Gábor helyére Valencsik Dávid állt be.

78. perc: GÓÓÓL!! Bár Varga Ádám ezúttal érezte az irányt, de Kovács Dávid pontos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, 2–2!

77. perc: Haris Attila buktatta a 16-oson belül Kovács Dávidot, újabb hazai büntetőt következik! 

75. perc: Cserélt a Soroksár, Redzics Damir helyére Magyari Szilárd állt be. 

74. perc: Zuigeber buktatta Harist, sárga. 

73. perc: Margitics keveredett a kapu elé, és ha már ott volt lövéssel próbálkozott, de erőtlen kísérlete nem okozott gondot Vargának.  

70. perc: Kettőt cserélt a Budafok, Nándori Botond helyére Adorján Krisztián, Ihrig-Farkas Sebestyén helyére Szabó Máté állt be. 

68. perc: Gyors budafoki kontra végén Papp Marcell tört be a 16-oson belülre, de lövés helyett Kovács Dávid felé passzolt, aki azonban a hosszún későn érkezett és lemaradt a labdáról… 

67. perc: Kitámadott a Budafok, így a Soroksár kontrázhatott. Szerető futott el a bal szélen, majd Korozmán felé ívelt, de Fótyik az utolsó pillanatban menteni tudott. 

65. perc: Lőrinczy passza után Hudák lőtt kapura 15 méterről, a hazai védők blokkolták a lövést.  

64. perc: Ihrig-Farkas passza után Zuigeber lőtt csúnyán a kapu fölé.  

61. perc: Bal oldali soroksári támadás végén középen Fótyik mentett nagyot az üresen érkező Lőrinczy elől.

56. perc: Cserélt a Budafok, Papp Marcell érkezett László Dávid helyére.  

55. perc: MEKKORA VARGA BRAVÚR! Kovács Dávid végzett el szabadrúgást 18 méterről, a jobb felső sarokba tartó labdát a levegőben “úszó” Varga nagy bravúrral öklözte ki. 

Ha az első soroksári találatnál kiemeltük, akkor most is érdemes megjegyezni utólag, hogy Hudák jó 35 méterről ívelte a labdát Szerető irányába.  

52. perc: Ismét Szerető került helyzetbe, egy cselt követően betört a 16-oson belülre, majd éles szögből kapura lőtt, de Beséről szögletre pattant a labda.  

50. perc: GÓÓÓÓL! ÚJRA VEZET A SOROKSÁR! Hudák ívelte a labdát a 16-oson belülre, ahol Szerető mintha kicsit kilökte volna a labda alól Besét, de a játékvezető sípja néma maradt, így a vendégek játékosa az üres kapuba gurított, 1–2!

49. perc: László Dávid reklamált, jutalma sárga lap lett. 

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem történt a szünetben. 

45. perc: Véget ért az első félidő! Zárásként még Ihrig-Farkas ollózota kapu fölé a labdát. Miután a félidő második felében a Budafok átvette a játék irányítását, így a félidei eredmény igazságosnak mondható. 

45. perc: Haris rántotta le Zuigbert, sárga lap.  

42. perc: Korai volt a budafoki öröm…Kovács bal oldali szöglete után Ihrig-Farkas 7 méterről fejelt a kapuba, de a játékvezető szabálytalaságot látott az ötösön belül, így szabadrúgást ítélt kifelé.  

40. perc: Jagodics ütközte le a meglóduló Redzicset, sárga lap.  

38. perc: MI MARADT KI! Szerető a jobb szélen üresen törhetett előre, majd középre passzolt Lőrinczyhez, aki senkitől sem zavartatva, 13 méterről a kapu fölé lőtt.  

29. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A BUDAFOK! Kovács Dávid állt a labda mögé, és magabiztosan a bal alsóba lőtt, Varga a másik irányba mozdult, 1–1!

28. perc: Bal oldali budafoki szögletet követően Nándorit rúgták fejbe a 16-oson belül, büntető! 

A játék eddigi képe alapján egyáltalán nem érdemtelen a vendégek előnye, a Budafok játéka nagyon döcögős…

23. perc: Jobb oldali, budafoki szöglet után Nándori közeli fejesét védte Varga. Ha bemegy a labda, akkor sem ért volna a gól, mivel a játékvezető lökés miatt szabadrúgást ítélt kifelé.  

19. perc: GÓÓÓÓÓÓL!! Egy jobb oldali szögletet követően Csontos csúsztatott Hudákhoz, akinek közeli lövését Bese még hárítani tudta. A kilőtt labda a jobb szélen Pászkához került, aki közel 35-40 méterről mesterien ívelt a kapu elé, ahol Hudák ezúttal 3 méterről már nem hibázott, és a kapu jobb oldalába lőtt, 0–1.

17. perc: Szerető a jobb szélen két védőt is átvert, majd kicsit meggondolatlanul az oldalhálóba bombázta a labdát.  

15. perc: Újabb gyors soroksári kontra futott a pályán, de a lövés – ezúttal Redzicstől – ismét pontatlan volt.  

14. perc: Rendkívül jól kontrázik a soroksári csapat, most egy jobb oldali támadás végén Lőrinczy tekert 17 méterről a kapu fölé. Talán, ha passzolt volna, nagyobb helyzet is lehetett volna.  

13. perc: Gyors soroksári támadás végén Korozmán került a kapu elé, de a kimozduló Bese mellett a kapu fölé emelte a labdát. 

8. perc: Bal oldali szabadrúgás kombináció végén László ívelt a kapu elé, de a veszélyesnek ígérkező beadást követően a labda a kapu mellé szállt. 

4. perc: László ugratta ki Kovácsot, aki éles helyzetből, 13 méterről kapura lőtt, Varga szögletre tolta a labdát.  

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Budafok indította útjára a labdát.  

Érkeznek a pályára a csapatok, a Budafok piros-feketében, a vendég soroksáriak tiszta fehérben lépnek majd pályára.  

A Soroksár múlt vasárnap hazai pályán kapott ki a Budaörstől, Lipcsei Péter három helyen is változtatott az akkori kezdőhöz képest. Ezúttal csak a kispadon kapott helyet Lovrencsics Balázs, Nagy Olivér és Valencsik Dávid. Bekerült a kezdőbe Redzics Damir, Csontos Dominik és Hudák Martin.

A két csapat a bajnokságban legutóbb a 2019/2020-as idényben találkozott, akkor mindkét mérkőzést a Budafok nyerte.  

“A legfontosabb, hogy gyarapítanunk kell a pontjaink számát, mert egyre sűrűbb a mezőny elöl és hátul is, mi pedig nem szeretnénk hátrafelé nézni.” – jelentette ki a Budafoki MTE honlapjának adott nyilatkozatában Csizmadia Csaba vezetőedző. A visszatérő szakember eddig két mérkőzésen ült a Budafok kispadján az idei bajnokság során, mérlege egy döntetlen és egy vereség. Érdekesség, hogy ezen a két mérkőzésen a Budafok még gólt sem tudott szerezni. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az egyaránt eddig 15 szerző Budafok és Soroksár egymással!

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-budafoki-mte-soroksar-sc-2859043

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Leclerc hatalmas balesetével zárult a pénteki nap Dzsiddában

Az F1 2021-es szezonja elérkezett az utolsó előtti állomásához. Ismét egy új pályát ismerhetünk meg …