2021. május 16., vasárnapMa Botond, Mózes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.16. Botond, Mózes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gary Neville és Jamie Carragher páros lábbal beleszállt a Glazer családba

Hirdetés

Gary Neville és Jamie Carragher páros lábbal beleszállt a Glazer családba

Ahogy arról az Index beszámolt, a vasárnap délután magyar idő szerint fél hatra az Old Traffordra tervezett Manchester United–Liverpool angol labdarúgó Premier League-mérkőzést el kellett halasztani, mert a feldühödött hazai szurkolók betörtek a stadion területétre, gyakorlatilag elfoglalták és egy darabig megszállva tartották a küzdőteret, miközben a klubtulajdonos Glazer család távozását követelték.

Az incidens oka a két héttel ezelőtt történtek, amikor a Manchester United az egyik kezdeményezője volt a kérészéletű Szuperliga megalakításának.

Hirdetés

Az egész futballvilágot megrázó esemény idővonala nagyjából így néz ki (helyi idő szerint):

13 óra – A szurkolók gyülekeznek az Old Traffordon, a stadion előtt, miközben egy másik csoport tüntetésbe kezd a Lowry Hotel előtt, ahol a csapat a délutáni rangadóra készül.

14 óra – Már több ezresre nő a tömeg a stadion előtt, petárdák durrannak, és a feldühödött szurkolók megindulnak a Munich Tunnel, az 1958-as repülőgép-katasztrófának emléket állító Munich Tunnel, a München Alagút felé.

14.30 óra – A tömeg betör a stadionba és elözönli a pályát.

15.00 óra – A tömeget kiszorítják, de a játéktér tele van szeméttel, takarításra szorul.

15.30 óra – Egy órával a tervezett kezdés előtt a Premier League honlapján még mindig 16.30-as meccskezdés áll.

16.25 óra – A PL közleményt jelentet meg, amelyben jelzi: egyelőre nem tudni, mikor kezdődhet el a rangadó.

17.40 óra – A játékvezető tudatja, a mérkőzést elhalasztották, vasárnap nem lesz rangadó.

17.50 óra – A Premier League a mérkőzés elhalasztását kollektív döntésnek nevezi, hangsúlyozván, hogy semmi sem igazolhatja a szurkolók benyomulását a pályára és a bűnös károkozást. A Liverpool FC is kiad egy közleményt, amelyben jelzi, egyetért a halasztással.

Az eseményeket mindvégig közvetítette a mérkőzést sugárzásának jogtulajdonosa, a Sky Sports televízió. A stúdióból többek között Roy Keane és Graeme Souness, a pálya széléről Gary Neville és Jamie Carragher a két klub legendái kommentálták az Old Trafford elfoglalását. Mindent elmond a kialakult helyzetről, hogy a televíziós kommentátorok szinte egyöntetűen védelmükbe vették a szurkolók jogát a véleménynyilvánításra, és a Manchester Unitedet 2005 óta tulajdonló Glazer családot tették felelőssé a botrányért, továbbá egyenes adásban követelték, hogy az amerikai tulajdonosok adják el a történelem legeredményesebb angol klubját.

Ami most történik, az annak a következménye, amit a tulajdonosok műveltek két héttel ezelőtt – mondta Gary […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/05/03/gary-neville-es-carragher-paros-labbal-beleszallt-a-glazer-csaladba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a vitorlás szezon a Balatonon

Megkezdődött a vitorlás szezon a Balatonon

A hagyományos vitorlabontó ünnepség keretében nyitották meg szombaton a vitorlás szezont Balatonfüreden, ezzel párhuzamosan pedig …