2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gareth Bale fontos vb-pontot érő büntetővel lett walesi rekorder

Hirdetés

Gareth Bale fontos vb-pontot érő büntetővel lett walesi rekorder

A fiatal tehetségekre építő amerikaiak nyolc, a walesiek 64 év után tértek vissza a világbajnokság mezőnyébe, fokozott volt tehát a várakozás a papírforma szerint a csoport másik továbbjutójáról határozó összecsapást megelőzően.

A találkozó előtti hangpárbajt egyértelműen az európai csapat nyerte, konkrétan libabőrös volt a walesi himnusz ilyen elképesztő decibel mellett, de azért amikor felharsant egy kósza három betű az éterben, akkor az egész stadion elkezdte zengeni: USA, USA!

A meccs hasonló mederben indult, a walesiek nagyon lelkesen, de inkább az ellenfél játékát akadályozva, semmint a sajátjukat építve próbálkoztak, miközben az amerikaiak néhányszor úgy megnyomták, hogy az ellenfélnek meglepődni sem volt ideje.

Hirdetés

Ez mondjuk segített a 10. percben Wayne Hennessey-nek, amikor Joe Rodon a tetszetős tengerentúli támadást követően kis híján öngólt fejelt, szerencséjére pont ott őt találta el a védője, majd pillanatokkal később Joshua Sargent bólintása kerülte el a walesi kaput. Érett a vezetés.

Ez persze annyiban nem volt meglepő, hogy erősorrendünkben az Egyesült Államok csapata épp nem fért be a mezőny első felébe, Walesé viszont csak nyolc együttest előzött meg.

Az első negyedóra végén kissé paprikássá vált a hangulat, két amerikai is besárgult, és a walesiek is adtak életjelet végre a túloldalon is, Ethan Ampadu lövése azért veszélyt nem jelentett. 

A játékrész derekán Antonee Robinson parádés csele után a beadása elakadt ugyan, de ez is elég volt a közönségnek, hogy újra lelkes legyen, erre pedig szükség is volt, mert a meccs kezdett laposodni.

Volt itt az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2022/vb/2022/11/21/vilagbajnoksag-2022-helyszini-tudositas-egyesult-allamok-wales-merkozes-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a lengyel-argentin meccset nézte, akkor eláruljuk, nagy hibát követett el

Szinte az egész futballvilág szeme a Lengyelország–Argentína összecsapásra szegeződött, hiszen benne volt a pakliban, hogy …