2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Futball Éjszakája: ismét kinyitnak a stadionok

Futball Éjszakája: ismét kinyitnak a stadionok

Országszerte számos helyszínen nyílnak meg ismét a stadionok a Futball Éjszakáján, amelyet szeptember 4-én, pénteken este rendeznek meg – immár a harmadik alkalommal. A világon egyedülálló kezdeményezéshez NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei bajnokságokban szereplő klubok csatlakoztak, és változatos, színes, izgalmas programokkal várják a szurkolókat. A helyszíneken eltérő a kezdési időpont és a befejezés.

A Futball Éjszakája központi helyszíne ezúttal Sényő lesz, ahol ezúttal is megrendezik a SZÚR-t, vagyis a Színész–Újságíró Rangadót, amely idén ünnepli a 100. évfordulóját. A találkozó 17 órakor kezdődik.

A csapatok különleges programokkal készülnek az idei Futball Éjszakáján is, a Ferencvárosnál, a Groupama Arénában exkluzív kiállítással várják a szurkolókat a 25 évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-menetelés jubileumából. A különböző emléktárgyak, BL-jegyek mellett megtekinthető lesz többek között Vincze Ottó meze, Knézy Jenő Grasshoppers elleni mérkőzésre készített jegyzetei és számos más relikvia. Az MTK-nál stadiontúrán-, e-sport-, Foot Darts-versenyen, élő focis társasjátékon is részt vehetnek az érdeklődők, az ETO FC Győrnél kispályás utánpótlástornát rendeznek, de lesz stadiontúra, történelemóra, valamint megmérkőzik egymással az ETO öregfiúkcsapata és a Szurkolók csapat, sőt lesz Közélet–Művészválogatott gálamérkőzés és ETO Akadémia–Gyirmót FC Győr II felkészülési mérkőzés, a szurkolók pedig összemérhetik a tudásukat a játékosokkal teqballban.

 A III. Kerületnél szurkolói ankétot és stadiontúrát is tartanak, de az érdeklődők 11-es rúgó versenyen, buborékfociban, teqballban is kipróbálhatják magukat, valamint testközelből tapasztalhatják meg, milyen Coerver-módszer.

A szurkolók sok helyszínen a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, megnézhetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiség, a fitneszterem vagy akár a VIP-szektor. A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s több helyszínen is villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

Az idei évben sok nehézséggel kellett szembenézni egész világon végigsöprő koronavírus miatt, szerencsére Magyarországon jelenleg kedvező a helyzet. A Futball Éjszakája szervezőbizottsága a Magyar Labdarúgó-szövetséggel folyamatosan tartja a kapcsolatot, így a szeptember 4-i eseményig is lehetnek még szigorítások, amelyek befolyásolhatják a rendezvényt.

A Futball Éjszakája programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg, a többi program korlátozás nélkül látogatható. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/futball-ejszakaja-ismet-kinyitnak-a-stadionok-2781705

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Bayern München – Sevilla 1–1 – élő

Bayern München – Sevilla 1–1 – élő

A budapesti mérkőzést a rendező Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tesztnek szánja: arra kíváncsiak, hogy limitált számú …