2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Fürjes Balázs olyat tesz, amit politikus ritkán szokott – hátralép egyet

Hirdetés

Fürjes Balázs olyat tesz, amit politikus ritkán szokott – hátralép egyet

Két éve, a Magyar Úszószövetség és a Magyar Vízilabda-szövetség egyhangú támogatásával került be a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet elnökségébe Fürjes Balázs (aki tavaly ősszel bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba, lásd keretes írásunkban). Ennél azonban már jóval hosszabb ideje, 2015 februárja óta dolgozik szorosan együtt a hazai és nemzetközi szövetségekkel az úszás és vízilabda érdekében.

Az elmúlt években olyan jelentős projektekben vállalt vezető szerepet, mint:

  • Irányította a rekordidő alatt fölépült Duna Aréna fejlesztését. Versenymedencéje tudatos tervezéssel a világ leggyorsabbika lett, ezért is a sok világrekord. Ma a világ egyik legjobb versenyuszodájának tartják.
  • Szintén a 2017-es vizes vb-re készülve irányította a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda felújítását. 
  • Vezette két világverseny pályázati munkáját: Magyarország elnyerte a 2024-es rövidpályás úszó vb és a 2027-es vizes vb rendezési jogát. 
  • Wladár Sándorral közösen társelnöke volt a 2021-es budapesti úszó Európa-bajnokságnak. 
  • Az úszó-és vízilabda szövetségekkel közösen megalkották a Stipendium Hungaricum Sport programot
  • A 2022-es vizes vb megrendezése mindössze 100 nap alatt – világrekord. 
  • Diplomáciai munkájának köszönhetően a FINA/World Aquatics minden lényeges szakbizottságában van magyar tag. A vizes világszövetség történetében először lett magyar vízilabda-sportvezető a FINA szakági technikai bizottságának elnöke: a háromszoros olimpiai bajnok, Molnár Tamás.

Fürjes Balázs a NOB bizottságában

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a NOB végrehajtó bizottságának egyhangú döntése alapján hivatalos levélben kérte fel Fürjes Balázst, hogy legyen a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottság tagja. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Gyurta Dániel és Schmitt Pál NOB-tagok után a harmadik magyar sportdiplomata lett, aki szerepet vállal a nemzetközi olimpiai mozgalomban – méghozzá a NOB egyik legfontosabb testületében. Részletek itt!

Hirdetés

Mandátuma lejárt a World Aquatics elnökségében, és közösségi oldalán jelentette be, hogy nem folytatja a munkát a nemzetközi szövetségben, arra kérte a magyar sportági szervezeteket, hogy jelöljenek más tagot helyette. Szerda délelőtti posztjában így fogalmazott:

„Szerettem nagyon ezt a feladatot, talán nem is csináltam rosszul (az eredményekről alább), […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/02/15/furjes-balazs-fina-bureau-world-aquatics-visszalepes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Kisvárdai klasszikus: az eltűnt motiváció nyomában

Révész Attila az önképzés fáradhatatlan híve: a Kisvárda sportigazgatója éjt nappallá téve tanulja a futballt. …