2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Spanyol labdarúgás / Furcsa döntő után kupagyőztes a Real Sociedad!

Hirdetés

Furcsa döntő után kupagyőztes a Real Sociedad!

♦ A Real Madrid és a Barcelona mellett az Athletic Bilbao a harmadik spanyolországi klub, amely az országos bajnokság 1929-es életre hívása óta sohasem esett ki az első ligából, az idei spanyol Szuperkupa-siker, a 2009-es, 2012-es és 2015-ös Király-kupa-győzelem, a most két héten belül következő két kupadöntő, valamint a 2012-es Európa-liga-ezüstérem pedig azt mutatja, a kétezres években is őrzi versenyképességét a helyi kötődéseit nem lazító egyesület. 

♦ A nemzetiségi és területi hagyományokat tekintve rendkívül sokszínű spanyolországi futballtérképet ismerők tudják, elválaszthatatlan kapocs fűzi össze, ugyanakkor feloldhatatlan ellentét feszíti a Bilbaót és a Real Sociedadot, az Euskal Derbia, vagyis a baszk derbi két résztvevőjét. A baszk identitás képviselete az 1898-ban alapított Athletic Bilbao és az 1909-ben létrehozott, kétszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes Real Sociedad életét, törekvéseit egyaránt meghatározta, akár a határok feszegetésével is.

♦ Futballtörténeti abszurdnak lehetünk tanúi Spanyolországban, ahol a koronavírus-járvány okozta kuszaság következtében két héten belül két Király-kupa-döntőt rendeznek, ráadásul mindkétszer az Athletic Bilbao részvételével: az eddig hivatalosan nyolc spanyol bajnoki címet és 23 kupagyőzelmet jegyző bilbaói csapat április 3-án a 2020 tavaszáról elhalasztott, Real Sociedad elleni kupadöntőjét játssza le Sevillában, április 17-én pedig következik ugyanott a Barcelona elleni, papíron is 2021-es kupa fináléja.

Hirdetés

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/spanyol-kiraly-kupa-athletic-bilbao-real-sociedad-eloben-az-nso-n-2818861

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elhunyt Gruber Vilmos, többszörös világ- és Európa-bajnok erőemelő

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Gruber Vilmos, a magyar erőemelés egyik szülőatyja. A Nemzeti Versenysport Szövetség …