2021. január 16., szombatMa Lóránt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Lóránt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Fucsovics, Szoboszlai vagy Gulácsi lehet az év sportolója

Hirdetés

Fucsovics, Szoboszlai vagy Gulácsi lehet az év sportolója

A díjátadót január 11-én, a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban. Az előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás 19.45-től lesz látható az M4 Sporton.

A szombati online sajtótájékoztató elején Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, ebben a rendhagyó évben is születtek olyan teljesítmények, amelyekre büszkék lehettünk. Egyúttal gratulált azoknak a magyar sportolóknak, akik 2020-ban a legjobbak között is a legjobbak lettek.

Ők szorgalomból és kitartásból példát mutattak – fogalmazott az államtitkár, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes egy hét múlva lesz 100 esztendős, ez alkalomból a gála keretében szeretnék méltó módon köszönteni a lenyűgöző teljesítményt elérő sportembert.

Hirdetés

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke jelentette be a kategóriák első három jelöltjét, egyúttal jelezte, hogy a rövid határidő ellenére a tavalyinál több, 412 voks alapján alakult ki a sorrend.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy idén eddig soha nem látott körülményekhez kellett alkalmazkodniuk, ezért a gálát nézők nélkül, előre felvéve rendezik meg, és igyekeznek a találkozások és a fizikai kontaktok számát minimalizálni. Kitért arra, hogy ismét lesznek sztárvendégek, ők azonban a személyes jelenlét helyett ezúttal csak videóüzenetek, bejelentkezések formájában lesznek láthatóak. Közülük egyelőre csak kettőt nevezett meg, az egyikük a román színekben ötszörös olimpiai bajnok, jelenleg az Egyesült Államokban élő tornász, Nadia Comăneci, a másik az amerikaiként kétszeres ötkarikás aranyérmes, szegedi születésű evezős, Susan Francia lesz, utóbbi szülei a sportoló kétéves korában hagyták el Magyarországot.

Szöllősi György kitért arra, hogy ismét kiosztják a tavaly debütált, az Év szabadidősport-eseménye, valamint az Év e-sportolója díjakat is, utóbbit Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sport Szövetség közelmúltban megválasztott elnöke nyújtja majd át, és idén is átadják a MSÚSZ Életműdíját.

Nem nehéz kikövetkeztetni, ki fogja kapni – tette hozzá, majd arról beszélt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség kérésére ezúttal nem lesznek külön labdarúgó-kategóriák, így a futballistáknak is az abszolút kategóriában kell megméretniük magukat.

Szabó László, a gála kreatív producere – egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Magyar Sakk Szövetség elnöke – elmondta, mivel a koronavírus-járvány miatt az idén nagyon kevés eseményt rendeztek a fogyatékos sportolóknak, ezúttal csak egy közös kategóriában hirdetnek győztest, a férfiakat, a nőket együtt díjazzák, a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/01/02/fucsovics_szoboszlai_vagy_gulacsi_lehet_az_ev_sportoloja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hágatási díj 6 arany

Hágatási díj 6 arany

Bárczy – ősi svéd család sarja, a família eredeti neve Stand volt – már fiatal …