2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Filmbe illik Cristiano Ronaldo átigazolási hadművelete

Hirdetés

Filmbe illik Cristiano Ronaldo átigazolási hadművelete

Válogatottbeli társa, Bruno Fernandes, a Manchester United sztárja már csütörtök este győzködte, de akkor még úgy tűnt, Cristiano Ronaldo a Manchester Cityhez szerződik a Juventustól. Egykori manchesteri játékostársa, a United jelenlegi menedzsere, Ole-Gunnar Solskjaer is bevetette magát, jelentőségteljes kijelentést tett („Aki egyszer a United játékosa volt, nem veszi fel a City mezét”), majd pénteken azt mondta, ha Ronaldo elszánja magát a távozásra Torinóból, tudja, hol vagyunk. 

Eközben Jorge Mendes, a futballvilág legbefolyásosabb játékosügynöke, Ronaldo képviselője Cessna magángépén Torinóba repült, hogy közölje a Juventus tulajdonosával, Andrea Agnellivel: védence távozni akar a klubtól, ahol három évet lehúzott, és már csak az utolsó simítások vannak hátra a Manchester Cityvel megkötendő szerződéshez.

Hirdetés

Agnelli csak annyit mondott, semmi akadálya, 28 millió euró Ronaldo ára. Ezt azonban sokallták Pep Guardioláék, de az is lehet, hogy Ronaldo évi nettó 31 millió eurós fizetése verte ki a biztosítékot, ugyanis ennyit keresett Torinóban. (Ez 66,5 millió euró bruttóban, adókkal, ami heti 900 000 fontnak felel meg. Ez pedig pontosan a duplája annak, amennyit jelenleg a Premier League legjobban kereső játékosa, Kevin De Bruyne felvesz hetente.) Ekkor Mendes ismét beszállt a Cessnába, a következő úticél Párizs volt, ahová csütörtök délután érkezett meg. Nem tudni, találkozott-e Nasszer al-Kelaifivel, a PSG elnökével, de azt tudjuk, hogy szárnyra kapott a hír: Ronaldo nem szerepel a párizsiak terveiben, függetlenül attól, hogy Kylian Mbappé megy Madridba vagy sem. 

Mendes aludt egyet a Fény Városában – talán a Ritzben, ahol egykoron Coco Chanelnek volt állandó lakosztálya, de az is lehet, hogy a Four Seasons csúcsszállodájában, a Georges V-ben –, majd péntek reggel Cessnája már Manchester felé vette az irányt. És délben, az Arsenal elleni bajnokit megelőző sajtóértekezleten Pep Guardiola, a City menedzsere már azt mondta újságírói kérdésre válaszolva:

Cristiano fogja eldönteni, hol folytatja, nem én vagy a City. Most úgy áll a dolog, hogy egyre távolodik tőlünk…

Távolodott bizony.

Ugyanis péntek reggel Sir Alex Ferguson felhívta Ronaldót, egykori játékosát, és ez eldöntötte a kérdést.

Fergie volt az, aki 2003-ban kiszúrta a Sporting Lisboa akkor 18 éves tinisztárját, és Manchesterbe csábította. A ma már 80 éves legenda telefonja volt az utolsó szalmaszál, ami ahhoz kellett, hogy CR7 – mert nyilvánvalóan megkapja régi 7-es mezét, még ha az jelenleg Edinson Cavanié is –„hazatérjen”, ahogy Manchester vörös negyedében előszeretettel mondják.

Ferguson mindig is egyfajta apafigura volt Ronaldónak, aki sohasem felejtette el, hogy a mester csinált a tehetséges, de szertelen cselgépből aranylabdás világsztárt, a földkerekség két legjobb labdarúgója közül az egyiket. (A másikról pontosan tudjuk, hogy kicsoda…)

Rio Ferdinand, a ma már kommentátorként dolgozó egykori United-védő számára nem is kérdés, ki adta meg a döntő lökést.

Sir Alexnek oroszlánrésze volt <a href="//index.hu/sport/futball/2021/08/27/elkepeszto-fordulat-cristiano-ronaldo-a-man.-unitedben-folytatja-/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/08/28/sir-alex-telefonhivasa-csalta-az-old-traffordra-ronaldot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Thomas Doll: Dolgozni akarok!

  – Milyen volt Balatonfüred? – Csodálatos! – felelte Thomas Doll az egyik budai elegáns …