2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Fiataljai vezérletével borította a papírformát a Siófok

Fiataljai vezérletével borította a papírformát a Siófok

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ
BFC Siófok–Gyirmót FC Győr 2–1 (2–1)
Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Rózsa Dávid)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Horváth M., Deutsch B. – Tajthy T. – György N. (Gaál B., 53.), Kecskés T. (Elek B., 83.), Balogh B. (Hajnal G., 75.), Kiss B. – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
GYIRMÓT: Rusák – Juhász Zs., Hudák, Németh B., Széles – Vass Á. (Lustyik., 77.; Lázár P., 92.) – Heffler N., Nagy P., (Szatmári I., 55.), Vogyicska, Herjeczki – Simon András. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Kiss B. (32.), Balogh B. (40.), ill. Simon András (18.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Olyan hullámzó a csapat új idénybeli teljesítménye, mint a Balaton vize – hangzott el két idősebb siófoki szurkoló beszélgetése során, miközben a büfé felé tartottak, s figyelték a bemelegítő játékosokat. A tóparti klubnál többször kijelentették, hogy az új szezonban a középmezőny lehet a reális célkitűzés, ám az első öt forduló alatt vegyes kép alakult ki. Gál István együttese négy ponttal a 13. helyről várta a soros bajnokit, amelyen az utóbbi hetekben remek formát öltő Gyirmót FC Győr látogatott a Balaton fővárosába.

A Csertői Aurél által irányított kisalföldiek sorozatban három győztes meccsel a hátuk mögött érkeztek Siófokra, ahol esélyesként léphettek pályára. Utóbbi tényből azonban nem mindig érdemes következtetni, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a gyirmótiak három héttel ezelőtt nem kis meglepetésre 2–0-ra kikaptak a Szentlőrinc SE ideiglenes otthonában. A vendégek az első negyedórában több lövéssel is jelezték, nem szeretnének még egyszer hasonlót átélni, s a mezőnyfölényüket a 18. percben Tajthy Tamás hibáját kihasználva Simon András váltotta gólra (0–1).

A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, majd a félidő derekán a siófokiak kezdeményezőbbé váltak, ami előbb két lehetőségben, majd a 32. percben Kiss Balázs révén az egyenlítő gólban mutatkozott meg (1–1). A Csertői-csapat próbálta irányítása alá vonni a találkozót, de érkeztek a veszélyes ellenakciók, s a 40. percben egy labdaszerzést követő kontra végén Balogh Bence Benitó góljával megszerezte a vezetést a BFC Siófok (2–1). Meg kell jegyezni, hogy a két fiatal játékos nagyszerű formában van, hiszen csapatuk eddig szerzett tíz góljából hatot ők ketten jegyeznek!

A játék képe a második félidőben sem változott: a vendégek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de helyzetekig nem jutottak el, egészen a 60. percig, amikor Heffler Norbert 25 méteres szabadrúgásból vette célba a házigazdák kapuját, de Hutvágner bravúros mozdulattal ütötte szögletre a labdát. Benne volt a levegőben a gyirmótiak egyenlítő gólja, de a tópartiak fegyelmezetten őrizték előnyüket, sőt, a 87. percben Gaál Bálint lövésénél meccslabdához is jutottak, de Rusák hihetetlen mozdulattal mentett szögletre – életben tartva csapata reményeit.

A hosszabbítás percei sem teltek el eseménytelenül. Nem sokkal a vége előtt Heffler szögletét a mezőnybe fejelték a siófoki védők, középen érkezett Herjeczki, aki mintegy 20 méterről lőtt is, labdáját azonban Hutvágner bravúrral védte – három ponthoz segítve együttesét, amely győzelmével fellépett a 12. helyre, míg a Gyirmót FC Győr visszacsúszott a 4. pozícióba.

 Gaál Ákos húsz perccel a rendes játékidő vége előtt ivószünetre delegálta a játékosokat.

65. perc: Széles Imre rúgta fejbe Gaál Bálintot, megmozdulása sárga lapot ért a játékvezetőnél.

60. perc: Heffler Norbert végezte el középről a vendégek sokadik szabadrúgását, mintegy 25 méteres távolságból. A kapu jobb oldalába tartó labdát Hutvágner bravúros mozdulattal ütötte szögletre.

Negyedóra telt el a második játékrészből. A vendégek enyhe mezőnyfölényben játszanak, de helyzetekig nem jutnak el.

55. perc: Cserére csere a válasz: Csertói Aurél is változtatásra szánta el magát, Nagy Patrik le  – Szatmári István be.

53. perc: Itt az első csere: a hazaiak oldalán György Nico helyére Gaál Bálint érkezett.

52. perc: Nagy Patrik kapta a mérkőzés második sárga lapját.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.

Érkeznek a csapatok a folytatásra.

45+1. perc: Véget ért az első félidő. A BFC Siófok nyolc perc alatt megfordította a mérkőzést, s a szünetben 2–1-re vezetnek Gál István tanítványai.

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

45. perc:  Polényi Gábor rúgta meg sárga lapot érően Heffler Norbertet.

40. perc: GÓL! MEGFORDÍTOTTA AZ ÁLLÁST A BFC SIÓFOK! Egy labdaszerzést követően, a kezdőkörtől indulva Balogh Bence Benitó robogott végig a bal oldalon, majd Kiss Balázst hozta játékba. A siófokiak első gólját szerző játékosa önzetlenül visszapasszolta a labdát Balogh elé, aki egy cselt követően 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte. 2–1!

32. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Ezúttal a jobb oldalról érkezett a balatoniak beadása: Polényi Gábor mintaszerű beívelése után Kiss Balázs elé került a labda, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába belsőzte. 1–1!

31. perc: Balogh Bence Benitó játszotta magát tisztára a bal oldalon, majd beadására középen üresen érkezett Kecskés Tamás, aki senkitől sem zavartatva lőhetett, azonban labdája a jobb alsó sarok mellett hagyta el a pályát. A házigazdák legnagyobb lehetősége volt eddig!

Alig huszonöt perc elteltével Gaál Ákos ivószünetet rendelt el.

24. perc: Kecskés Tamást buktatták a vendégek védői, a megítélt 20 méteres szabadrúgást Horváth Péter végezte el, de lövése a sorfalról visszapattant a mezőnybe.

Érdekesség, hogy a BFC Siófok elmúlt öt fordulóban sem hozott le bajnokit kapott gól nélkül: az ellenfelek tizennégyszer találtak be Hutvágner Gergely kapujába, Simon András találata volt a tizenötödik.

18. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A GYIRMÓT FC GYŐR! Ritkán látható hibának köszönhetően találtak be a vendégek: Hutvágner kirúgását követően Tajthy Tamás figyelmetlenül Simon Andráshoz passzolt, aki köszönte szépen a lehetőséget, s középről, 16 méterről jobb lábbal kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–1!

Túl vagyunk az első negyedórán, a vendégek birtokolják többet a labdát, Csertői Aurél tanítványai lényegesen aktívabban, veszélyesebben futballoznak.

10. perc: Heffler Norbert adott be a bal oldalról, a középen érkező Simon András öt méterről tiszta helyzetben fejelhetett – próbálkozása nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. Az eddigi legnagyobb lehetőséget láthattuk!

A felek egymás elleni örökmérlegét tanulmányozva megállapíthattuk, hogy a gyirmótiak majdnem napra pontosan három éve nem nyertek a somogyiak ellen: nyugat-dunántúli együttes legutóbb 2017. augusztus 27–én hátrányból fordítva, Simon András duplájával győzött (1–2) Siófokon. A 30 esztendős támadó akár ezen az estén is betalálhat, hiszen a kezdőcsapatban kapott helyet.

6. perc: Nagy Patrik hozta játékába Herjeczkit, aki 15 méterről, a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, labdája azonban jócskán elkerülte a hazaiak kapuját.

A mérkőzést a helyszínen tekinti meg Réti Patrik, aki az elmúlt két évben a BFC Siófok csapatának alapembere volt, majd a nyári átigazolási időszakban a Gyirmót együttesébe igazolt. A ma esti vendégek színeiben már nem léphetett pályára tétmérkőzésen, ugyanis egy nagyon ritka betegség miatt abba kellett hagynia a pályafutását. A siófoki szurkolótábor a “Gyógyulj meg Patyó!” feliratú drapériával köszöntötte.

A sárga–kék klubok mérkőzését Gaál Ákos vezeti. A 31 esztendős sípmester munkáját Király Zsolt és Rózsa Dávid segíti. Gaál Ákos ezen az estén 45. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 194 sárga mellett 8 piros lap a mérlege. Pályafutása során a BFC Siófok együttesének hat mérkőzésén fújta a sípot, míg a Gyirmót FC Győr játékosai három alkalommal találkozhattak vele vezetőbíróként.

1. perc: Kiváló labdarúgóidőben elkezdődött a találkozó, melyen a vendégek indították kilencvenperces útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, a lelátókon nagyjából most már 300 néző foglal helyet. A házigazdák tiszta kékben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta sárgában lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Hutvágner Gergely zöld dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Rusák Edvárd fehér szerelésben véd.

Bő negyven perccel a kezdősípszó előtt megkezdődött a bemelegítés. A lelátókra pillantva meg kell állapítani, hogy a széksorok erőteljesen foghíjasak, de bízunk benne, hogy a csapatok szép számú közönség előtt futballozhatnak majd.

Köszöntjük Olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol javában tartanak már az előkészületek. Bő félórával a kezdés előtt Siófokon gyengén felhős égbolt mellett 28–29 Celsius-fokot mérhetünk, a pálya talajára aligha lesz majd panasz, ugyanis kiválóan előkészített játéktér várja a feleket.

A tabella második helyén álló kisalföldiek remek formában, zsinórban három győzelemmel a hátuk mögött érkeztek Siófokra: Csertői Aurél tanítványai a második fordulóban 2–0-ra kikaptak a Szentlőrinc SE vendégeként, majd sorrendben legyőzték a Szombathelyi Haladás, Budaörsi SC, Debreceni VSC triót.

A házigazda BFC Siófok négy ponttal a 13. helyről várhatja a szerdai esti bajnokit. Érdekesség, hogy a tópartiak az imént említett három együttessel szintén találkoztak már, s csupán egyetlen pontot tudtak szerezni ellenük. A mutatók alapján előzetesen nem kérdés, hogy melyik klub számít esélyesnek a sárga–kék párharcban.

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-bfc-siofok-gyirmot-fc-gyor-2780043

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Kínos vereséggel kezdte az idényt a Manchester United

Már a hetedik percben jött a hideg zuhany a Manchester United – amely az első …