2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Fetter Erik szökött, Van der Poel elvesztette a rózsaszín trikót

Hirdetés

Fetter Erik szökött, Van der Poel elvesztette a rózsaszín trikót

Olaszország egyik legdélebbi pontján, Avolából indult a mezőny, amelyre ezúttal 170 kilométer és hegyi befutó várt.

Kisebb emelkedővel kezdődött a szakasz, így a szökést tervezőknek alaposan meg kellett dolgozniuk azért, hogy elmenésbe kerüljenek. Nem sokkal a rajt után előbb egy hatfős csoport indult meg előre, őket követte még egy hatos csoport.

Viszonylag hamar kialakult a tizenkét fős szökevénycsoport, amelyben ott tekert Fetter Erik, az Eolo–Kometa magyar versenyzője is. Előnyük egy óra elteltével tíz perc volt.

Hirdetés

Fetter Erik a 105. Giro d’Italia negyedik szakaszán 2022. május 10-én

Fetter Erik a 105. Giro d’Italia negyedik szakaszán 2022. május 10-én

Fotó: Tim de Waele / Getty Images Hungary

A szakasz nem indult zökkenőmentesen, volt motoros bukás is, és feladta a versenyt Miguel Ángel López, aki a csípőjével bajlódik. Jan Tratnik után ő a második, aki otthagyja az olasz kört. A mezőny aztán nyugodt körülmények között tekert, az időjárás is kedvezően alakult, az Etnát délután négy óra körül kezdték megközelíteni.

Ekkor jött a neheze: az utolsó negyven kilométer végig emelkedett, a cél előtti 22,8 kilométerben 1358 méter szintemelkedés volt, ez átlagban 5,9 százalék. 

A szökevénycsoport előnye folyamatosan csökkent, a hegy lába előtt már elkezdődött a mozgolódás, kicsit szétszéledtek a versenyzők, Stefano Oldani meg is lépett a társaktól. Húsz kilométerrel a vége előtt az olasz előnye öt és fél, a szökevénycsoporté öt perc volt a peloton előtt. Fetter közben leszakadt, és ahogy várható volt, egymást érték a támadások az Etnán.

Az Ineos Grenadiers nagy tempót diktált a végén, miközben elöl Juan Pedro López (Trek–Segafredo) állt az élre. Tom Dumoulin, a 2017-es győztes leszakadt a főmezőnytől, az utolsó kilométereken pedig López és Lennard Kämna (Bora–Hansgrohe) fej fej mellett kerekezett. A spanyol az utolsó kanyarban megcsúszott, ez pedig pont elég volt a németnek arra, hogy behúzza a szakaszt. 

A harmadik helyen Rein Taaramäe ért be, az Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux versenyzője fél percet kapott.  Fetter legjobb magyarként 12 perc 32 másodperc hátránnyal ért célba a szakaszon, Valter Attila 13:31-gyel.

A rózsaszín trikót tehát Mathieu van der Poel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/bringa/2022/05/10/giro-d-italia-negyedik-szakasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

Befejeződött az egyik legjobban várt magyar sportfilm forgatása

A napokban befejeződött „A nemzet aranyai” című, egész estés mozifilm forgatása, aminek hősei azok a vízilabdázó …