2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Felőrölte az újonc Szentlőrinc az ötlettelen Kaposvárt

Felőrölte az újonc Szentlőrinc az ötlettelen Kaposvárt

 

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–1 (0-0)
Kozármisleny,
Kozármislenyi Stadion, 800 néző. Vezette: Berényi Tamás (Bornemissza Norbert, Becséri Gergely)
Szentlőrinc: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Harsányi I. (Kovács D., 76.), Hleba, Kapronczai, Vajda R. (Lehoczky, 63.) – Kondor (Sili, a szünetben), Fröhlich. Vezetőedző: Marián Sluka
Kaposvár: Pogacsics – Nagy J., Szabó A., Nagy T., Hadaró (Vachtler, 30.) – Szakály A., Varjas Z. – Földi (Godzsajev, a szünetben), Szabó Bálint, Erdei C. (Andrics, 65.) – Balázs Zs. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Harsányi (49.), Kapronczai (73.), Sili (84.), ill. Balázs Zs. (51.)

Az eddig botladozó Kaposvár nem tudott az újonc Szentlőrinc fölé nőni a két csapat kozármislenyi találkozóján. A Rákóczi ötlettelenül futballozott, nem találta a hazai gárdán a fogást, de eleinte a Lőrincnek sem sikerült megtalálni a réseket a rivális védő falában. Az első negyedóra után viszont úgy tűnt, Marián Sluka tanítványai megtalálták a megfelelő ritmust, így több veszélyes támadást is vezettek, azonban a gyilkos ösztön hiányzott ezekből. A legtöbb lövés elkerülte Pogacsics kapuját. Az első játékrész végére a Kaposvár is magára talált, így Balázs Zsolt többször is ígéretes helyzetből próbálkozhatott, azonban Slakta is jól állta a sarat. A legközelebb Varjas Zoltán, a Rákóczi középpályása járt a gólhoz, aki a szünet előtt lőtte szét a szentlőrinci kapufát a tizenhatos széléről.

A fordulást követően gyors gólváltás jött. Előbb a hazaiak szélsője, Harsányi használta ki könyörtelenül, hogy Pogacsics még egy bravúr után a földön volt, majd percekkel később Balázs Zsolt sem tétlenkedett a büntetőterületen belül, 12 méterről a kivetődő Slakta felett lőtt a kapuba. A találatok után úgy tűnt, kezébe veszi az irányítást a Kaposvár, azonban a lendülete gyorsan alább hagyott, így a 73. percben ismét a Szentlőrinc szerezhetett vezetést. Egy gyors támadás végén Sili jól döntött, átlépte a paszt, így Kapronczai takarásból lőhetett a kapu közepébe. Bár a Lőrinc gólja után ismét ziccerbe került a Kaposvár, ezt már nem tudták kihasználni a vendégek, s a hazai csapat innen már a végéig meg tudta tartani előnyét. Sőt, Sili révén még növelni is tudta azt, miután a Fröhlich lövését követő kipattanóra tökéletesen érkezett a támadó. Így a Kaposvár továbbra is nyeretlen, míg az újonc feljebb léphet a tabellán. 


PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak, megérdemelten nyert a Szentlőrinc! 

90+3. perc Varjas kapott sárgát a vendégeknél durva szabálytalanságáért. 

90+1. perc Kapronczai próbálkozhatott 18 méterről, de a bal felső sarokra tartó lövését Pogacsics bravúrral védte. 

90. perc A játékvezető asszisztense 4 perc hosszabbítást jelzett. 

84. perc GÓL! Növelte előnyét a Szentlőrinc! Fröhlich cselezte be magát az ötösig, majd lőtt. A labda túljutott Pogacsicson, de Silinek kellett a kapuba irányítania azt egy méterről. 3–1

 

83. perc Sili a felezőtől egyedül rohanhatott az ellenfél tizenhatosáig, jobbal a jobb alsót próbálta bevenni, de Pogacsics résen volt és hárított.

76. perc Cserélt a Szentlőrinc Harsányi helyén Kovács Dávid a pályán.

73. perc GÓL! Vezet a Szentlőrinc ismét! Harsányi húzott el a jobb szélen, majd Silihez centerezett, aki átlépte a labdát, így Kapronczai tüzelhetett takarásból, Pogacsics nem háríthatta a középre tartó lövést. 2–1 

72. perc Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Kaposvár. Vachtler erős, lapos lövését viszont senki nem érte el, a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. 

68. perc Ivószünetet rendelt el a játékvezető. 

65. perc Utolsó cserelehetőségét is elhasználta a Kaposvár. Erdei Carlo Alex helyére Andrics Nemanja jött. 

63. perc Csere a hazai csapatnál, Vajda helyére Lehoczky érkezett. 

62. perc Vajda lőtt távolról, de labdája elkerülte a kaposvári kaput. 

56. perc Százszázalékos helyzetben hibázott Sili, nem tudta ismét megszerezni a vezetést a hazaiaknak.

53. perc Egymás után háromszor is szögletet rúghatott a Szentlőrinc, de egyik próbálkozás sem volt veszélyes.

51. perc GÓL! Egyenlít a Kaposvár!! Balázs Zsolt kapott egy remek átadást, majd jobbal 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt Slakta felett. 1–1

50. perc Rögtön a középkezdésből kontrázott a Kaposvár, de Balázs Zsolt lesről fejelt.

49. perc GÓL! Vezet a Szentlőrinc!! Vajda cselezett befele a bal oldalról, lövését viszont Pogacsics még védeni tudta, a kipattanót Harsányi kíméletlenül a kapu közepébe vágta. 1–0

48. perc Nagy Barnabás szépen tolta be a védelem mögé a labdát, majd Föhlich elé készített le, aki Szabó Alexbe bombázott. 

46. perc Folytatódott a találkozó!

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott. A hazaiaknál Kondor helyett Sili, a vendégeknél Földi helyett Godzsajev érkezett a pályára. Waltner Róbert, a vendégek mestere már második lehetőségét használta el.

Mindkét csapat megérkezett a pályára, nemsokára kezdődik a második félidő!

Vége az első félidőnek! 

45+2. perc A szentlőrinci büntetőterület előtt pattogott embertől emberig a labda, ami végül Varjashoz került, aki ballal szétlőtte a jobb kapufát. 

45+1. perc Erdei szöglete elszállt mindenki feje felett. 

45. perc Újabb hazai támadás, Molnár Róberttől Kondorhoz került a labda, de a támadó gyengén fejezte be a támadást.

44. perc Harsányi hámozta át magát két védőn a kaposvári tizenhatoson belül, de centerezése nem talált embert. 

43. perc Újabb Szentlőrinc-szabadrúgás érkezett teljesen veszélytelenül a vendégek büntetőterületén belülre, Vajda tekerte ellenfélhez a labdát.

39. perc Újabb vendég játékos, Nagy Tamás kapott sárga lapot Vajda felrúgásáért. A Szentlőrinc szabadrúgása után a labda Pogacsics kezébe hullott.

38. perc Balázs Zsolt lépett ki a szentlőrinci védők szorításából, erős, középre tartó lövését viszont Slakta másodszorra fogta.

35. perc Nagy János húzott el a bal szélen, majd centerezett. Középen Balázs Zsolt érkezett, aki kapásból, félfordulatból lőtt kapura, de pontatlanul. 

33. perc Vajda cselez a Kaposvár büntetőterületének bal szélén, majd erőből, laposan Harsányi felé próbálja továbbítani a labdát, de passza hosszú. 

30. perc Cserélt a Kaposvár. Hadaró helyén Vachtler folytatja.  

27. perc Harsányi lépett ki a jobb oldalon, lőni is tudott, de kissé kiszorított szögből előtte keresztbe, laposan a kapu előtt a labdát. 

23. perc Ivószünetet rendelt el a játékvezető. 

22. perc A hazaiak támadója, Kondor kapott sárga lapot Erdei felrúgásáért. 

20. perc Harsányi beadása a jobb oldalról inkább kapura lövésnek lett volna jól, de valamivel így is elkerülte a kaposvári kaput.

17. perc A vendégek védője, Szabó Alex kapott sárgát Kondor lerántásáért. A hazaiak szabadrúgása veszélytelen volt.

16. perc Kondor kiosztott egy esernyőt Nagy Tamásnak, de a labdát már nem érte el. Bár a Szentlőrinc támadója nagyot esett a védő mellett a Kaposvár büntetőterületén belül, a játékvezető továbbot intett.

9. perc Kapronczai fejelt egy pontrúgást követően, de a Kaposvár kapusa, Pogacsics könnyedén fogta a labdát. 

6. perc Nagy János lőtt távolról, de labdája a kapu mögötti edzőpályára repült. 

5. perc Harsányi fordult le egy védőről a Kaposvár kapujától húsz méterre, de a csel után elcsúszott. 

4. perc A mezőnyben folyik a játék. Eddig egyik csapat sem jutott lövőhelyzetig.

1. perc Az utolsó simításokat is elvégezték a játékosok. Az összes sportszár a helyén. A tiszta zöldben játszó vendégek pedig útjára indították a labdát. A Szentlőrinc ezúttal fehér szerelésben van a pályán.

 

Érkeznek a csapatok a pályára. Az újonc Szentlőrinc eddig 4 pontot szerzett, a Gyirmót ellen nyerni is tudott. A tavaly még NB I-es Kaposvárnak szintén 4 pont áll a neve mellett a tabellán, de eddig nyeretlen ebben a szezonban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Kiderül, hogy mire megy az eddig egy győzelmet szerző újonc a még nyeretlen somogyiakkal szemben Kozármislenyben.                            

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-szentlorinc-kaposvari-rakoczi-2780027

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megint nyert a Miami

A Miami Heat 106-101-re legyőzte a Boston Celtics csapatát, és ezzel 2-0-ra vezet az észak-amerikai …