2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Fellázadt az öttusavilág, mozgalom indult a lovaglás megőrzéséért

Hirdetés

Fellázadt az öttusavilág, mozgalom indult a lovaglás megőrzéséért

Az előzményekről annyit: a nemzetközi szövetség, az UIPM csütörtökön hozta nyilvánosságra döntését, amely a 2024-es párizsi olimpia után kivenné az öttusa öt sportága közül a lovaglást, és annak helyére valamilyen más tusát iktatna be. (Azok a hírek, melyek szerint ez a kerékpározás lenne, egyelőre elhamarkodottak, hiszen erről még nincs döntés, legkorábban december elején várható.) 

A döntést Klaus Schormann elnök és a végrehajtó bizottsági tagok – a spanyol Juan Antonio Samaranch, az egykori NOB-elnök fia, a francia Joël Bouzou, az orosz Vjacseszlav Aminov, a kazah Berik Imasev, a mexikói Juan Manzo Orañegui és mások, együtt a kínai főtitkárral, Sin Ji-fanggal – azzal magyarázták, hogy muszáj volt meghozni, máskülönben a NOB kizárta volna az öttusát az olimpiai programból, és az amerikai szervezők csak úgy vállalták az öttusaverseny megrendezését a 2028-as Los Angeles-i olimpián, ha abban nem lesz lovaglás. (Hogy ez igaz-e, arra vonatkozóan még nem ismerünk semmiféle dokumentumot.)

Ami tény, hogy november 26–27-én lesz az UIPM tisztújító közgyűlése, és ha a Schormannék leváltását szorgalmazó mozgalom támogatókra talál, akkor az elnök pozíciója veszélybe kerülhet.

Az aláírók egyike Fábián László, a szöuli olimpia csapatbajnoka, a Magyar Olimpiai […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2021/11/06/fellazadt-az-ottusavilag-mozgalom-a-lovaglas-megorzeseert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Más szint: kosárválogatottunknak esélye sem volt a tokiói ezüstérmes ellen

Hétfő este második mérkőzését játszotta a 2023-as világbajnokságra kvalifikáló sorozatban a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A …