2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Felbecsülhetetlen értékű siker, csak ne kelljen 25 évet várni az újabbra

Felbecsülhetetlen értékű siker, csak ne kelljen 25 évet várni az újabbra

A szabadkai születésű, 53 éves Kopunovicsot az ominózus jelenet felidézésével szólítottuk meg. „Kopunovics a tizenhatoson belül Kunticshoz játszik, visszakapja tőle a labdát, egyből lő, góóóóól!”

„Természetesen az Anderlecht-meccsről van szó, az 50. percben rúgtam a gólt, de az is igaz, hogy előtte már két helyzetet kihagytam, mert a rosszabbik, a bal lábamra jött a labda – emlékezett a régi szép időkre a Maglód edzője. – Néztem a keddi meccset is, nagyon drukkoltam a Fradinak, azt mondom, ó riási eredmény ez a klubnak és Magyarországnak is.

Kopunovics az egyik első délszláv futballista volt hazánkban, amikor 1994-ben a Fradihoz igazolt, Zoran Kuntics is később érkezett.

Mindenki imádott minket 1995-ben, megismételhetetlen hangulat uralkodott az Üllői úton, ajnároztak bennünket a szurkolók, a felhőkben jártunk. Hogy miért nem sikerült tartósan ott maradni a Bajnokok Ligájában? Talán nem jól gazdálkodott a klub a hirtelen jött sok pénzzel, nem tudom, de ennyi idő után már nem is érdekes. De a siker óriási volt, s hogy mekkora, arra bizonyíték, hogy még negyedszázad múltán is erről kérdezgetnek engem. Sok helyen megfordultam játékosként és edzőként is, mindenhol profi módjára viselkedtem, szívből futballoztam, de az a két év, amit az Üllői úton töltöttem – mindkétszer bajnokok voltunk – a legszebbek közé tartozik. Csak azért szurkolok, hogy ne kelljen huszonöt évet várni a következő csoportkörig!

Zoran Kuntics adta a gólpasszt 25 éve az Üllői úton a vele egyidős, ugyancsak bunyevác származású, és ugyancsak szabadkai Kopunovicsnak. A sportember manapság scoutként, azaz játékosmegfigyelőként dolgozik a Ferencvárosnál, az egykori Jugoszlávia országait figyeli. Természetesen mostanában csak virtuálisan, mivel utazni lehetetlen.

„Óriási eredménynek tartom a Fradi mostani bejutását a főtáblára, négy ország bajnokcsapatán túljutni hatalmas fegyvertény – mondta az Indexnek. – Szerhij Rebrov érdemei elévülhetetlenek, taktikai zseni az ukrán edző.

Most az a fontos, hogy erősödjön bele az FTC a csoportkör világába, hogy ne csupán egyszeri csoda legyen ez a bravúr, hanem évről évre sikerüljön legalább az Európa-liga főtáblájára odaérni, s lehetőleg a BL-re is minél többször.”

Kuntics a mai napig sajnálja, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2020/09/30/felbecsulhetetlen_erteku_siker_csak_ne_kelljen_negyedszazaot_varni_az_ujabbra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szoboszlaiéknak kötelező a győzelem; Jó példa a tenisz

  Kisebb megszakításokkal hét évet edzősködött hét klubnál – Kecskemét, Paks, ETO, Videoton, DVTK, Balmazújváros …