2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar labdarúgás / Fél óra emberelőnye ellenére kikapott a Pécs a Siófoktól

Hirdetés

Fél óra emberelőnye ellenére kikapott a Pécs a Siófoktól

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ

PÉCSI MFC–BFC SIÓFOK 0–1 (0-0)
Pécs,
PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Mohos Milán, Ország Péter).
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Króner, Katona – Grabant (Kónya D., 56.), Hursán, Kövesdi (Szabó Z., 62.), Hegedűs – Geiger (Károly B., 70.), Bíró B. (Adamcsek, 56.). Vezetőedző: Vas László.
Siófok: Szmola – Polényi, Horváth M., Jagodics, Varga B. (Balogh B., 88.) – Szakály A. (Nikházi, 88.), Varjas – Kiss B., Szakály D. (Eördögh, 64.), Cipf (Deutsch, 73.) – Horváth P. (Elek, 73.) Vezetőedző: Domján Attila.
Gólszerző: Kiss B. (48).
Piros lap: Jagodics (61.).

ÖSSZEFOGLALÓ

Hirdetés

Jól kezdett a PMFC a Siófok ellen. Hegedűsnek és Geigernek is volt olyan helyzete, amivel könnyűszerrel vezetéshez juttathatta volna csapatát, sőt, Hursán szabadrúgás is veszélyesen tekeredett kapura az első negyed óra végén. A vendégek eközben el se jutott a pécsi tizenhatoshoz. A szünet előtt viszont egy kicsit leült a meccs, s megnyugodhatta a Balaton-partiak.

 A fordulás után jött az igazi hideg zuhany a Pécs számára. Egy nagyszerű indítás végén Kiss Balázs átpörgette a kirohanó hazai kapust, így megszerezte a vezetést, amit a PMFC fél óra emberelőnyben sem tudott ledolgozni. Igaz, megvoltak ehhez a hazaiak helyzetei, azokkal nem tudtak élni.

PERCRŐL PERCRE

Véget ért a találkozó! 

90+4. perc: Rácz fejelt mellé egy szabadrúgást. 

88. perc: Kettőt cseréltek a vendégek. Varga Bence és Szakály Attila helyén Balogh Bence és Nikházi folytatja. 

79. perc: Károly Bálint lőtte fölé a baloldali pécsi szögletet.  

76. perc: Hegedűs beadását Szabó Zalán lőtte bal belsővel kapásból mellé 6-7 méterről. 

73. perc: Cipf és Horváth Péter is elhagyta a pályát, Deutsch és Elek a helyükön. 

70. perc: Kónya találta meg a középen érkező Hegedűst, de a társ bal külsővel fölé lőtt tíz méterről. Közben cserélt a Pécs, Geiger helyén Károly Bálint folytatja.

67. perc: Cipf rohant végig teljesen egyedül a jobb szélen. Már a felezőnél átemelhette volna Helesfayt, de ehelyett a tizenhatosig rohant, beadása viszont a kapu felett 3-4 méterrel suhant el.   

64. perc: A Siófok is változtat. Szakály Dénes helyére Eördögh jött be.  

62. perc: Cserélt a Pécs! Kövesdi helyére Szabó Zalán érkezett. 

61. perc: Jagodics birkózott a felezőnél Adamcsekkel, amiért megkapta második sárgáját. 

59. perc: Adamcsek előtt Horváth Milán nagy igyekezetében átfejelte a kifutó Szmolát, majd a kapussal ütközve elesett. A játékvezető a pécsi csatárt látta szabálytalannak. 

56. perc: Cserélnek a hazaiak! Bíró Bence helyére Adamcsek, Grabant helyére Kónya Dávid érkezett. 

48. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Siófok! Kiss Balázs kapott nagyszerű labdát, majd 14 méterről átemelte a kirohanó Helesfayt. A labda épp a bal alsóba hullott. 0–1

46. perc: Folytatódott a találkozó. 

Véget ért az első félidő! 

43. perc: Grabant fordulhatott a kapu felé a tizenhatos vonalán, de megpattant előtte a labda, így jobbos lövése bedobásra ment.

35. perc: Geiger is sárga lapot kapott. 

29. perc: Hegedűs egy lövőcsellel három vendég védőt is összeugrasztott, majd Geiger elé tálalt. Labdája viszont túl lassú volt, így a társ már csak Polényi lábai közt tüzelhetett. Bár Szmola elsőre nem fogta meg az erős, lapos lövést, gyorsan javított.

25. perc: Grabant futott el a jobb szélen, majd a második hullámban érkező Kövesdi elé készített. A fiatal pécsi középpályás 12 méterről kapásból jobbal a bal kapufa mellé lőtt, de Szmola jól helyezkedett, és védett. 

19. perc: Rácz bírózta le a felező közelében Horváth Pétert, amiért sárga lapot kapott. 

14. perc: Hursán tekerte a a tizenhatos jobb csücskének magasságából, a kaputól nagyjából 18 méterre megítélt szabadrúgást a jobb felső felé, de a lécek találkozásán csattant a labda. 

 13. perc: Jagodics kapott sárga lapot, mert a kiugró Hegedűst buktatta a tizenhatos előterében.

7. perc: Hegedűs 23 méterről eleresztett szabadrúgását Szmola tornázta ki a bal alsóból.  

4. perc: Geiger és Kövesdi kényszerítője végén előbbi lőhetett 13 méterről, de próbálkozását Jagodics szögletre mentette. 

2. perc: Sági bedobása után Hegedűs elé fejelte egy vendég védő a labdát, a támadó pedig lőtt 17 méterről ballal félfordulatból, de egy 30 centit tévedett.

1. perc: Elkezdődött a találkozó! A tiszta sárgában játszó vendégek indították útjára a labdát. 

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a hullámzó teljesítményt nyújtó Pécsi MFC a szezonbeli első győzelmét a legutóbbi fordulóban megszerző BFC Siófok ellen. 

Forrás:
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-pecsi-mfc-siofok-2851643

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiss Norbert futamgyőzelemmel ünnepelte harmadik Eb-címét

Kiss Norbert futamgyőzelemmel ünnepelte harmadik Eb-címét

A 36 éves szombathelyi pilóta a szombati első futamon biztosította be végső sikerét egy második …