2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ezüstérmes lett a magyar férfi öttusaváltó a világbajnokságon

Ezüstérmes lett a magyar férfi öttusaváltó a világbajnokságon

Az MTI beszámolója szerint a versenyt 14 páros kezdte meg hétfőn a körvívással, melyben a Regős Gergely, Szép Balázs duó 15 győzelmet aratott, és 11 vereséget szenvedett. Ezzel az ukránok, a dél-koreaiak és a kínaiak mögött a negyedik helyen állt.

Kedd délután, a női viadalt követően – melyben Réti Kamilla és Alekszejev Tamara nyolcadik lett – folytatták versenyüket a férfiak. A lovaspályán egy-egy verőhibával, de szintidőn belül ment végig a két magyar, ezzel – az olaszokkal holtversenyben –ötödik volt ebben a számban. A bónuszvívás kiemelkedően sikerült, négy ellenfélt legyőzése nyolc pluszpontot ért, és összesítésben már a harmadik helyen álltak a magyarok. A 2×100 méteres úszóváltóban viszont 1:55.54 perccel csak tizedikek lettek, így visszacsúsztak.

A kombinált számot, melyben a váltótagoknak egyenként 3×600 métert kellett futniuk két lövősorozattal megszakítva, az ötödik pozícióból kezdhették meg, de behozható hátrányban voltak a dobogósoktól, az éllovas ukránok is csak 13 másodperccel indultak hamarabb. Mögöttük az egyiptomiak, a dél-koreaiak és a csehek következtek a magyarok előtt.

Martinek János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta: Regős futott elsőként, ő harmadikként indította csapattársát, az élen az egyiptomiak és a dél-koreaiak versenyeztek szinte végig, Szép Balázs azonban ázsiai ellenfelét utolérte.

Az egyiptomiak négy másodperccel előzték meg a magyarokat, a dél-koreaiak pedig eggyel értek be mögöttük.

A magyar páros 11:19.70 perccel megnyerte a kombinált számot. Mindennek végeredményeként a magyarok végül a második helyre futottak be: 

  1. Mutaz Mohamed, Ahmed Hamed (Egyiptom) 1467 pont
  2. Regős Gergely, Szép Balázs 1463
  3. Szeo Csang Van, Li Csi Hun (Koreai Köztársaság) 1462

A délnyugat-angliai városban szerdától zajlanak majd az egyéni küzdelmek, ezek döntőit vasárnap rendezik – az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/08/22/ute-ottusa-olimpiai-kvalifikacio-bath-anglia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Manchester City és a Dortmund elrabolná a Milan csodagyerekét

A Manchester City és a Dortmund elrabolná a Milan csodagyerekét

A piros-feketék futballistája márciusban töltötte be a 15. életévét, de már három gólnál jár az …